Home » איך לעשות ברוקולי?
איך לעשות ברוקולי

איך לעשות ברוקולי?

גזור ושמור: איך לעשות ברוקולי כמו שצריך

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on


בסוף השבוע האחרון נסעתי למלון קסום בצפון

למלון קוראים הוילג' מלון מטיילים שעל הירדן והוא נמצא ליד קיבוץ שדה נחמיה ובאמת נמצא ממש על הירדן

אם טרם וטיילתם לאחרונה בצפון אני ממש ממליץ לכם, הכל ירוק ורענן והגשמים שירדו הפכו את כל האזור לקסום ויפה.

הסיבה העיקרית שבגללה הגעתי למלון היא העבודה שהמלון הוא ידידותי לטבעונים

זה אומר שאפשר להביא את הכלבים למלון והם מגישים ארוחת בוקר טבעונית מפנקת מכל הלב.

לארוחת בוקר של יום שבת הוגש מבחר גדול של מאפים, לחמים, ג'חנון חם וטרי, מבחר מאוד גדול סלטים מפנקים עם ירקות טריים, קטניות ,המון ממרחים מעניינים ומעדני סויה.

סוף סוף לא צריך להתחנן לקצת חלב סויה עם הקפה בבוקר 🙂

דרך נפלאה לפתוח את היום לפני טיול ברמת הגולן ובגליל.

לינק לאתר של המלון

https://www.travelhotels.co.il/

הוילג' מלון מטיילים על הירדן
בוקר טוב
הוילג' מלון מטיילים על הירדן
החביתה היא שוס
הוילג' מלון מטיילים על הירדן
והנוף המשוגע הזה
הוילג' מלון מטיילים על הירדן
הירדן במרחק יריקה מהחדר
הוילג' מלון מטיילים על הירדן
חזרתי לג'חנון

 

נו איך עושים ברוקולי?

איך לעשות ברוקולי

חזרנו הביתה לתל-אביב וכל מה שהתחשק לי הוא ארוחה מאוזנת ובריאה עשירה בירקות.

מזל שהסופר היה עדיין פתוח כשחזרנו והצלחתי למצוא מלא ברוקולי טרי ונפלא.

למי שלא יודע ברוקולי הוא ירק מושלם ואני מאוד חובב אותו.

למה אתם שואלים?

מפני שהוא עשיר בסידן, ברזל, בחומצה פולית ובסיבים תזונתיים

הוא דל פחמימות ודל בשומן ואפילו יש בו כמות חמודה של חלבון.

אם תהיתם מאיפה מגיע הצבע הירוק היפה, אז דעו שהמקור לצבע הוא מפיגמנט ששמו כלורופיל שגם מתפקד כנוגד חמצון הנלחם ברדיקלים החופשיים.

ישנם דרכים רבות להכנת ברוקולי, אבל לפי דעתי הדרך הזו היא הפשוטה והטעימה ביותר.

_______________________________________________

איך לעשות ברוקולי

איך אוכלים את זה?

מנה אחת של ברוקולי במשקל 200 גרם מכילה חמישית מכמות הסיבים המומלצת ליום וכמות פחמימות נמוכה יחסית.

לכן, מאוד יכול להתאים למי שמעוניין לרדת באחוזי שומן

____________________________________________

ערכים תזונתיים מאת התזונאית ומאמנת הכושר נעם בכר:

מנה של ברוקולי במשקל 200 גרם מכילה:

180 קלוריות

8 גרם פחמימה

4.5 גרם חלבון

5.5 גרם שומן

6 גרם סיבים תזונתיים

1.5 מ"ג ברזל

80 מ"ג סידן

 

נשאר לכם עוד ברוקולי? רוצים לעשות ממנו רוטב לקציצות? כנסו הנה

איך עושים ברוקולי?

 

 

 

איך לעשות ברוקולי?

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 5 minutes
זמן כולל 10 minutes
מנה הגשה 2 מנות

מרכיבים

  • 400 גרם ברוקולי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום
  • 1 כף ג'ינג'ר
  • חצי פלפל חריף
  • מלח/פלפל

הוראות הכנה

  1. מפרקים את הברוקולי לפרחים וחותכים גם את הגבעול לפרוסות (לא לוותר עליו)
  2. הכנה במיקרוגל: מעבירים את הברוקולי לקערה מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כ 5-8 דקות עד שהברוקולי רך.
  3. הכנה בסיר: ממלאים ביר גדול במים ומביאים לרתיחה. חולטים את הברוקולי כ -5 דקות עד שהוא מתרכך
  4. מחממים מחבת ומוסיפים את שמן הזית
  5. מוסיפים את הג'ינג'ר, השום ואת הפלפל החריף ומטגנים דקה -2 נזהרים שהשום לא יישרף
  6. מוסיפים את הברוקולי ומערבבים כדי שהשמן יצפה את הפרחים מכל צדדיו ממליחים
  7. מכסים ומבשלים כ 2-3 דקות
  8. זהו, הברוקולי חם

Recipe Notes

במקום טיגון אפשר גם לאפות בתנור

פשוט לצפות את הברוקולי בזמן הזית והתבלינים ולאפות על חום בינוני כ -10 דקות עד שהברוקולי משחים.

 

Comments

comments