Home » ארטיק מנגו טבעוני
ארטיק מנגו טבעוני

ארטיק מנגו טבעוני

על ארטיק מנגו טבעוני ושאר פירות הקיץ.

הקיץ הישראלי מביא אתו מלבד החום והלחות גם מבחר פירות מתוקים ומשגעים.

אתם מבינים כמה ברי מזל אנחנו?

יש בשווקים כרגע מבחר מסחרר של אבטיחים, ענבים, סברסים, אפרסקים, תאנים, מנגו, ליצ’י ועוד המון פירות נפלאים וטעימים להפליא.

פירות יכולים להיות מקור טוב למינרלים, וויטמינים, סיבים תזונתיים ונוזלים אבל אף לכמות גבוהה של פורקטוז – הוא סוכר הפירות.

כן, פירות טעימים מאוד מכיוון שהם מכילים כמות גבוהה של סוכר, פחמימות וכמובן קלוריות.

אז לפני שאנחנו מסתערים על דוכן הפירות בשוק חשוב לזכור שגם פירות כדאי ורצוי להגביל בתזונה היומיומית שלנו.

כן, אפשר לגדל כרס ממנגו. (מקווה שלא חידשתם לכם)

אז בגלל שקיבלתי לידי כמות היסטרית של מנגו מושלם מהעץ שסבתא נטעה אי שם בשנות ה- 30 במשק החקלאי שלה החלטתי לעשות משהו שכל אדם שפוי אחר היה עושה במצבי (מלבד לגדל כרס מנגו):

ארטיק מנגו טבעוני

 


אז הארטיק הזה דל שומן, עשיר בחלבון, ללא גלוטן (כאילו דא?) ובמרקם של גלידה חלבית (רק בלי החלבית)

ארטיק אחד יכול להיות תחליף טעים, טבעוני ובריא לכל שאר הארטיקים הקיימים בשוק.

__________________________________________

איך אוכלים אותו? 

ארטיק אחד כזה יכול להיות פתרון של ארוחת לילה כאשר מתחשק משהו מתוק של עד 200 קלוריות

או כארוחת ביניים בשעה 16 או 10

אבל צריך לזכור שארטיק אחד מחליף מנת פרי.

__________________________________________

ערכים תזונתיים מאת התזונאית ומאמנת הכושר נעם בכר:

ארטיק אחד ( מתוך 10) יכיל:

140 קלוריות

3.3 גרם חלבון

19 גרם פחמימה

6 גרם שומן (מתוכו 0.5 רווי)

תוספות אפשריות: 

ציפוי של שוקולד מריר:

תוספת  50 קלוריות

ציפוי שבבי קוקוס: 

תוספת של 30 קלוריות

ארטיק מנגו טבעוני
יש יותר כיף מזה בקיץ?

 

 

 

ארטיק מנגו טבעוני

זמן הכנה 5 minutes
זמן כולל 10 minutes
מנה הגשה 10 ארטיקים

מרכיבים

  • 3 מנגו טרי גודל בינוני
  • 1 טופו משי 340 גרם
  • 3 כפות סילאן
  • 1/3 כוס חמאת שקדים או טחינה גולמית 3 כפות
  • 1 כפית תמצית ווניל

הוראות הכנה

  1. מפלטים את המנגו ומעבירים לבלנדר
  2. מעבירים את שאר רכיבים וטוחנים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה
  3. אל תדאגו שהעיסה מתוקה מדי, בקירור תחושת המתיקות תרד
  4. מעבירים לתבניות ארטיקים ומעבירים למקפיא עד שהארטיק קופא

Recipe Notes

אופציות לשדרוג: 

ציפוי שוקולד מריר

ממיסים 200 גרם שוקולד מריר במיקרוגל , מערבבים עם כף שמן עד שהשוקולד הופך להיות נוזלי. וטובלים את הארטיקים הקפואים בשוקולד החם ומעבירים במהירות למקפיא עד שהשוקולד מקריש מסביב.

ציפוי קוקוס

טובלים את הארטיק הקפוא בתערובת של שבבי קוקוס ומגישים .

 

 

Comments

comments