Home » גבינת קשיו
גבינת קשיו

גבינת קשיו

גבינת קשיו לפיצה וטוסטים

אם יש משהו שאני אוהב בשגרת האימונים והתזונה שלי הוא ארוחת הצ'יט מיל

ארוחה אחת שאני מרשה לעצמי לעבור את סף הקלוריות המומלץ לארוחה ולהתפרע פעם אחת בשבוע.

זה יכול להיות כל מה שאני לא מרשה לעצמי במהלך השבוע: עוגה מושחתת, שוקולד או כמו פה פיצה עם גבינת מקשיו.

זה באמת נשמע מאוד מסובך להכנה אבל אני יכול להבטיח לכם שזה באמת משח ילדים להכין גבינת קשיו.

מה אתם מפחדים? אני אתכם צעד אחר צעד

אני מאוד אוהב להשתמש באגוזי קשיו ליצירת ממרחים שדומים במראה ואף בטעם לגבינות או שמנת.

אפשר להכין מהם אינספור מאכלים כמו שמנת קשיו, גבינות רכות, קשות וגם כאלו מצוינות לפיצה או טוסט או סתם כך מעל סלט ירקות סטייל באיטליה

למה קשיו? 

בשל תכולת השומן הגבוהה אפשר לטחון את האגוז בצורה קלה יחסית גם ללא ציוד מקצועי ואפילו בלנדר מוט פשוט יכול לעשות את העבודה ולייצר ממרח אחיד וללא גושים.

אם אתם רוצים להכין גבינת מאגוזים אחרים לדוגמה שקדים, כבר תצטרכו בלנדר יותר חזק, אבל זה כבר לפוסט אחר.

_______________________________

אז איך אוכלים את זה?

שילוב של 3 כדורי גבינת קשיו עם מנת פחמימה כמו לדוגמה משולש של פיצה יכול להיות פתרון מזין וטוב לארוחת צהריים.

שימו לב שכמות השומן יחסית גבוהה ולכן הייתי מקצץ מעט בשאר כמויות השמן שבארוחה.

 

_________________________________

גבינת קשיו
פיצהההה

ערכים תזונתיים מאת נעם בכר תזונאית קלינית ומאמנת כושר

כדור גבינת קשיו אחד מתוך עשרה יכיל:

70 קלוריות

5 גרם פחמימה

3 גרם חלבון

5 גרם שומן מתוכו (0.3 שומן רווי)

 

רוצים מתכון נפלא לבצק לפיצה? כנסו הנה 

גבינת קשיו
אפשר גם על סלט

 

גבינת קשיו

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 10 minutes
זמן כולל 25 minutes
מנה הגשה 10 כדורים

מרכיבים

  • 150 גרם קשיו כמות השווה לכוס
  • 1 כף חרדל הולנדי
  • 2 כפות פתיתי בירה ניתן למצוא בחנויות טבע
  • 1/2 מיץ מחצי לימון
  • 1 שן שום
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/2 כוס מים

הוראות הכנה

  1. לילה לפני (לפחות 5 שעות) משרים את אגוזי הקשיו במים עד כיסוי
  2. מסננים את הקשיו ממי ההשריה
  3. טוחנים את הקשיו עם שאר רכיבי הגבינה במעבד מזון כמספר דקות עד שמתקבלת עיסה אחידה ויציבה
  4. מעבירים את הבלילה לסיר קטן עם ציפוי תפלון
  5. מחממים מעל אש נמוכה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק
  6. הבלילה לאחר כמספר דקות אמורה להיפרד מן הדפנות ולהפך גוש דביק ואחיד. זה אומר שהגבינה מוכנה
  7. מכינים קערה גדולה מלאה במי קרח
  8. בעזרת כף קורצים 10 כדורי גבינה ומעבירים מיד לקערה מי הקרח להתמצקות
  9. ממתינים 10 דקות ומניחים מעל פיצה, טוסט או סלט ירקות
  10. טא דםםםם
    גבינת קשיו
 

Comments

comments