דרגו את הפוסט

המבורגר טבעוני מעדשים

המבורגר טבעוני מעדשים

 הנה מתכון קל וזריז לקציצה נפלאה. עשירה בחלבון איכותי, מעט שמן, דל בקלוריות ומספקת את הקרייב לקציצה.

מצרכים ל4 קציצות בגודל כף יד

  1.  כוס עדשים ירוקות מונבטות (לחלופין אפשר גם כוס עדשים ירוקות מושרות במים כ 8 שעות ומבושלות כ 10 במים רותחים )
  2. שלוש כפות קמח תירס (או קמח חיטה מלא)
  3. חצי סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
  4. חציל קטן
  5. שן שום כתושה
  6. כפית כורכום
  7. קצת אבקת צ'ילי
  8. כפית רוטב סויה
  9. פתיתי בירה (לא חובה)
  10. חצי כוס שמן קוקוס או שמן זית
  11. רבע כוס מים.
  12. מלח/פלפל

מה עושים?

  • שורפים את החציל על הגז – באש גלויה!  שורפים את החציל טוב טוב מכל הצדדים, עד שמתפשט ריח של חציל שרוף בכל הבית.
  • בעזרת כף מוציאים את הבשר של החציל השרוף ומניחים בצד.
  • קוצצים את הפטריות לחצאים ומטגנים עם מעט שמן במחבת עד השחמה בסביבות עשר דקות.
  • מערבבים עם כל שאר הרכיבים וטוחנים גס בעזרת מעבד מזון.
  • מוסיפים לאט לאט מים וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה יציבה.
  • שחקו עם כמות המים והקמח: במידה והעיסה נוזלית מדי, הוסיפו עוד קמח. במידה והעיסה יבשה מדי הוסיפו עוד מים.
  • לשו מעט את העיסה ובעזרת ידיים רטובות הכינו קציצות בגודל כף יד.
  • אפו את הקציצות על חום גבוה מאוד (180-200 מעלות) כ 7-10 דקות בתנור

הגישו בלחמנייה טרייה עם חסה, טחינה וכרוב כבוש פרוביוטי.

מדובר במנה צבעונית, טבעונית, בריאה וטעימה.

 

 

 

 

Comments

comments

Written by חגי לפלר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.