Home » המבורגר טבעוני
המבורגר טבעוני

המבורגר טבעוני

בסוף השבוע האחרון אירחתי מספר רב של חברים טובים מאוד.
כמה טובים?

מספיק כדי לעשות עליהם ניסויים בהמבורגר טבעוני ולדעת שהם יעבירו ביקורת אמיתית ובונה לכל אחד מהמתכונים ומהמנות שהגשתי להם.

מה הגשתי להם אתם שואלים?

או! הגשתי להם לחמניות טריות קטנות מקמח מלא שאפיתי (על כך פוסט נפרד בקרוב) והמבורגר טבעוני עשוי מחומוס וטופו שהשתלב יופי עם מבחר הסלטים הגדול שהכנתי בנוסף (גם על זה פוסט נפרד בקרוב – סבלנות נו)

לשמחתי הרבה הדעות היו חיוביות, פה אחד, ולכן הרגשתי נוח ובטוח לפרסם את המתכון היום עבורכם.

ההמבורגר הטבעוני הזה מושלם לעל האש מפני שהוא אינו מתפרק על הגריל, אינו מתייבש כלל וניתן להכין מראש, להקפיא ולהפשיר לפני הברביקיו.

איך הטעם אתם שואלים?

הוא בעל טעם עדין של "על האש" (גם ללא שימוש בגריל ) הודות לרוטב בברקיו שאפשר למצוא כמעט בכל סופרמרקט.

אפשר גם להכין אותו בבית וכל מה שצריך זו מחבת פסים כבדה וטובה.

 

מעט ערכים תזונתיים מהתזונאית הקלינית ומדריכת הכושר, נעם בכר:

כל קציצה מכילה:

170 קלוריות, 17 גרם פחמימה, 6 גרם חלבון, 7 גרם שומן (מתוכו 0.5 גרם שומן רווי), 1.5 מ"ג ברזל, 48 מ"ג סידן.

המבורגר טבעוני
תראו איזה מושלם זה

המבורגר טבעוני

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן כולל 25 minutes
מנה הגשה 8 קציצות

מרכיבים

  • 150 גרם טופו קשה חצי חבילה
  • 2 כוסות חומוס מבושל אפשר קפוא או מקופסת שימורים
  • 4 כפות קמח מלא אפשר גם קמח חומוס או קמח עדשים
  • 2 כפות רוטב בברקיו
  • 3 שיני שום כתושות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית כורכרום
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 בצל פרוס
  • 1/2 כוס בירה עדיף בהירה

הוראות הכנה

  1. בעזרת פומפייה מגרדים את הטופו וסופגים את שאריות הנוזלים בעזרת מגבת נקייה
  2. במעבד מזון טוחנים את החומוס ומעבירים לקערה עמוקה יחד עם הטופו
  3. מטגנים את הבצל עם כף אחד של שמן הזית כמספר דקות עד הזהבה קלה ומעבירים לקערה
  4. מוסיפים את שאר הרכיבים לקערה מלבד שמן הזית ומערבבים היטב עד קבלת עיסה אחידה
    המבורגר טבעוני
  5. מכניסים את העיסה למקרר למשך חצי שעה כדי שכל הטעמים יתמזגו
  6. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
  7. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות שטוחות ומניחים על גבי נייר האפייה המשומן (אל תפחדו שהם יצאו רטובות מדי הם יתקשו במהלך האפייה)
  8. מזלפים את שארית שמן הזית על הקציצות ואופים למשך 20 דקות
  9. מוציאים ושומרים בצד (אפשר גם להקפיא) עד שמדליקים את המנגל
  10. כאשר המנגל חם והגחלים לוהטות משמנים מעט כל קציצה עם מעט שמן זית וצורבים כל קציצה למשך 2-3 דקות מכל צד. אפשר גם מחבת פסים משומנת היטב
    המבורגר טבעוני
 

Comments

comments