המבורגר טבעוני מעדשים

המבורגר טבעוני מעדשים

שיקום מי שלא מת על המבורגרים. באמת, לא מכיר אדם כזה. המבורגר טבעוני בעיני הוא אחד קרייבים החזקים שהאדם הצליח לייצר.

יש משהו בקציצה חמה ונימוחה בתוך לחמנייה טרייה עם שפע של ירקות פריכים ורטבים עסיסיים כדי לגרום לכל אדם לצאת משלוותו.

המתכון הזה של המבורגר טבעוני מכיל בעיקר עדשים מונבטות לערך התזונתי, פטריות לטקסטורה רכה, וחציל שרוף לטעם ממכר.

נסו, מבטיח שתתמכרו

המבורגר טבעוני מעדשים מונבטות

מצרכים ל4 קציצות בגודל כף יד

  1.  כוס עדשים ירוקות מונבטות (לחלופין אפשר גם כוס עדשים ירוקות מושרות במים כ 8 שעות ומבושלות כ 10 במים רותחים )
  2. שלוש כפות קמח תירס (או קמח חיטה מלא)
  3. חצי סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
  4. חציל קטן
  5. שן שום כתושה
  6. כפית כורכום
  7. קצת אבקת צ'ילי
  8. כפית רוטב סויה
  9. פתיתי בירה (לא חובה)
  10. חצי כוס שמן קוקוס או שמן זית
  11. רבע כוס מים.
  12. מלח/פלפל

מה עושים?

  • שורפים את החציל על הגז – באש גלויה!  שורפים את החציל טוב טוב מכל הצדדים, עד שמתפשט ריח של חציל שרוף בכל הבית.
  • בעזרת כף מוציאים את הבשר של החציל השרוף ומניחים בצד.
  • קוצצים את הפטריות לחצאים ומטגנים עם מעט שמן במחבת עד השחמה בסביבות עשר דקות.
  • מערבבים עם כל שאר הרכיבים וטוחנים גס בעזרת מעבד מזון.
  • מוסיפים לאט לאט מים וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה יציבה.
  • שחקו עם כמות המים והקמח: במידה והעיסה נוזלית מדי, הוסיפו עוד קמח. במידה והעיסה יבשה מדי הוסיפו עוד מים.
  • לשו מעט את העיסה ובעזרת ידיים רטובות הכינו קציצות בגודל כף יד.
  • אפו את הקציצות על חום גבוה מאוד (180-200 מעלות) כ 7-10 דקות בתנור

הגישו עם ירקות, רטבים מפנקים ולחמניית המבורגר מקמח מש

מדובר במנה צבעונית, טבעונית, בריאה וטעימה שתקצור מחמאות מסביב לשלוחן

 

 

 

 

Comments

comments

Written by חגי לפלר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.