Home » המבורגר טבעוני מעדשים וחצילים
המבורגר טבעוני מעדשים

המבורגר טבעוני מעדשים וחצילים

המבורגר טבעוני מעדשים

שיקום מי שלא מת על המבורגרים. באמת, לא מכיר אדם כזה. המבורגר טבעוני בעיני הוא אחד קרייבים החזקים שהאדם הצליח לייצר.

יש משהו בקציצה חמה ונימוחה בתוך לחמנייה טרייה עם שפע של ירקות פריכים ורטבים עסיסיים כדי לגרום לכל אדם לצאת משלוותו.

המתכון הזה של המבורגר טבעוני מכיל בעיקר עדשים מונבטות לערך התזונתי, פטריות לטקסטורה רכה, וחציל שרוף לטעם ממכר.

נסו, מבטיח שתתמכרו

המבורגר טבעוני מעדשים

מצרכים ל 6 קציצות בגודל כף יד

  1. כוס עדשים ירוקות מושרים במים עד כיסוי למשך לילה4 כפות קמח מלאחצי סלסלת פטריות שמפיניון

    חציל בינוני

    שן שום כתושה

    כפית כורכום

    חצי כפית קינמון טחון

    כפית פפריקה אדומה

    קורט אבקת צ'ילי

    4 כפות שמן זית

    2 שיני שום קצוצות

מה עושים?

  1. מרוקנים את מי ההשריה מהעדשים ומעבירים אותם לסיר גבוהמכסים את העדשים במים קרים ומוסיפים כפית סודה לשתיה ומביאים לרתיחה.מסלקים את הקצף אשר נערם ומנמיכים את האש.

    מבשלים כ 15 דקות עד שהעדשים מתרככים.

    מסירים מהאש ומסננים מהמים.

    מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות

    מניחים את החציל על גבי תבנית אפיה ואופים את החציל כחצי שעה עד שהקליפה מתקשה ומשחירה

    מוציאים את החציל מהתנור וחוצים אותו ל2 חצאים

    בעזרת כף מוציאים את הבשר של החציל השרוף ומניחים בצד.

    קוצצים את הפטריות לחצאים ומטגנים עם מעט שמן במחבת עד השחמה בסביבות עשר דקות

    במעבד מזון טוחנים את העדשים והחצילים ומעבירים לקערה.

    מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים היטב

    הבלילה אמורה לצאת מעט נוזלית ודביקה.

    במידה והבלילה יבשה מדי הוסיפו 2-3 כפות מים וערבבו

    בעזרת ידיים רטובות צרו קציצות בקוטר 15 ס"מ והניחו על גבי תבנית אפייה

    אפו את הקציצות על חום גבוה (180-200 מעלות) כ 12-15 דקות

 

 

המבורגר טבעוני מעדשים

 

 

 

Comments

comments