Home » חטיף חמאת בוטנים ושוקולד
חטיף חמאת בוטנים ושוקולד

חטיף חמאת בוטנים ושוקולד

חטיף חמאת בוטנים מלוח עם שוקולד שאי אפשר להפסיק לזלול

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

מודה שגם לי לפעמים מתחשק למנצ'ס משהו לא הכי הכי בריא ולא הכי הכי דל קלוריות או עשיר בחלבון.

סתם, לערבב משהו מתוק/מלוח ולנשנש ככה סתם ללא רגשות אשם.

אז למרות שאני (שוב) בתהליך חיטוב ארוך ומתמשך אני מצליח להכניס למאזן הקלורי שלי גם מאכלים שהם מרוכזים קלוריות.

ותאמינו לי, זה שווה את זה ביג טיים.

הפעם באמת, שאין כאן בשורה מטורפת

רק קרקרים מלוחים עם חמאת בוטנים ושוקולד.

אבל ויש פה אבל, כאשר הכל משתלב יחד לחטיף שכבות מלוח- מתוק זה מייצר בפה מסיבה.

אז בפעם הבאה שאתם במנצ'ס – תזכרו אותי ואת החטיף חמאת הבוטנים מלוח עם שוקולד וקרקרים.

קצת על המתכון:

אני השתמשתי בתבנית פיירקס בגודל 23 ס"מ על 15 ס"מ

השתמשתי בקרקרים פושטים מהסופר אתם כמובן יכולים להחליף בכל קרקר שאתם אוהבים או עוגיות כמו פתי-בר לדוגמה

בסרטון השתמשתי בחמאת בוטנים טבעית, אם בא לכם חמאת בוטנים יותר סמיכה לכו על זה. זה יעשה למתכון רק טוב (רק שימו לב שאין בו שומן דקלים)

המסתי את השוקולד במיקרוגל והוספתי לו כף שמן קנולה כדי להפוך אותו ליותר נוזלי. (תוספת של בערך 100 קלוריות למתכון כולו), אפשר לנסות לוותר אבל המרקם של השוקולד יהיה פחות נוזלי.

חטיף חמאת בוטנים ושוקולד

איך אוכלים את זה?

כשאתם במאנצ'ס קטלני. (זהירות לא להתיישב על כל התבנית)

מכיוון שהחטיף מכיל כמות גבוהה של שומן, לא הייתי ממליץ לאכול את החטיף בסמוך לאימון, מפני שזה יכול לייצר תחושת אי נוחות במהלך האימון.

ערכים תזונתיים מהתזונאית ומאמנת הכושר נעם בכר:

160 קלוריות

14 גרם פחמימה

4 גרם חלבון

10  גרם שומן

חטיף חמאת בוטנים ושוקולד

חטיפי חמאת בוטנים ושוקולד

זמן הכנה 10 minutes
זמן כולל 10 minutes
מנה הגשה 15 יחידות
קלוריות 160 kcal

מרכיבים

150 גרם חמאת בוטנים טבעית

20 קרקרים מלוחים

200 גרם שוקולד מריר

כף שמן קנולה

  • תבנית בגדול 23 ס"מ על 15 ס"מ

הוראות הכנה

  1. מסדרים את הקרקרים על גבי התבנית

  2. ממיסים את חמאת הבוטנים במיקרגל

  3. יוצקים את חמאת הבוטנים על גבי הקרקרים עד כיסוי מלא

  4. מצננים במקרר למספר דקות עד התגבשות 

  5. ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומוסיפים כף שמן קנולה כדי להפוך את השוקולד לנוזלי 

  6. יוצקים את השוקולד על גבי חמאת הבוטנים ומפזרים באופן אחיד 

  7. מכניסים למקפיא לפחות לשעה 

  8. חותכים לריבועים וזוללים 

 

 

Comments

comments