Home » חטיף שיבולת שועל ויוגורט
חטיף שיבולת שועל ויוגורט

חטיף שיבולת שועל ויוגורט

חטיף שיבולת שועל ויוגורט טבעוני עם פירות יער ושוקולד

לפני הרבה שנים (18) כאשר טיילתי בהודו חוויתי הארה.

לא חשבתי שאני קיפוד או בודהה

לא חשבתי שאני צריך להיפטר מכל הכסף שלי (לא שהיה לי אחרי טיול של חצי שנה במזרח הרחוק)

אבל הבנתי שכדי להפוך לאדם טוב יותר עלי להפסיק לאכול מוצרים מן החי.

אני לא רוצה להתחיל לספר לכם איזו שממה קולינרית שררה אז בארץ בתחום האוכל הטבעוני.

חוץ מפלאפל וטחינה וקצת ירקות לא היה ממש מה לאכול מחוץ לבית. בטח שלא על מוצרים טבעונים בסופרמרקט.

היום, 18 שנים אחרי, תראו כמה טוב ושפע טבעוני יש מסביבנו.

חברת שטראוס השיקה לאחרונה מעדן טבעוני בשם only אשר צמח בחממה הטכנולוגית The kitchen פרי תמיכתם.

מדובר במיזם נפלא וראוי לתמיכה ולציון .

המעדן מתבסס על שיבולת שועל, קטניות, זרעים ופירות. וזהו בגדול. ללא תוספות כמו מייצבים, צבעי מאכל וחומרים טעים וריח.

אי אפשר שלא להוריד את הכובע בפני המיזם הכל כך חשוב הזה.

לא מושלם בשביל חטיף שיבולת שועל ויוגורט ?

חטיף שיבולת שועל ויוגורט
אלוהים ישמור

מעט על המתכון

חשבתי ארוכות איזה מתכון להכין עם המעדן הפרוביוטי המופלא הזה.

לא רציתי לאפות עוגה או מאפינס,כדי לא להרוס את מושבת החיידקים הפרוביוטיים אשר המעדן הזה מכיל (למרות שהוא יכול להיות תחליף מושלם לביצים באפייה.)

ולכן החלטתי להכין חטיף שיבולת שועל ויוגורט ללא אפייה אשר מכיל שוקולד, פירות יער וכמובן את המעדן only.

השתמשתי במתכון בשמן קוקוס אם אתם לא אוהבים את הטעם (מרגישים אותו ממש בצורה עדינה- מבטיח) אתם יכולים להחליף בכל שמן צמחי שאתם אוהבים.

כדי להפוך את השכבה האמצעית של החטיף למפתיעה הוספתי פירות יער קפואים קטנים יחסית (כמו חמוציות ופטל) את התותים הסרתי כדי לא לגרום לבליטות אשר יפריעו לשכבת השוקולד העליונה.

השתמשתי בשיבולת שועל עבה כדי שיהיה במה לנגוס – אתם יכולים להלחיף גם בשיבולת שועל דקה. גם יהיה טעים

חטיף שיבולת שועל ויוגורט

איך אוכלים את זה?

אצבע אחת של חטיף יכולה להיות חטיף אנרגיה לפני אימון קשוח (שימו לב שאתם אוכלים את החטיף לא בסמוך לאימון אחרת ייתכן ותרגישו אי נוחות בבטן במהלך האימון)

ערכים תזונתיים מאת מאמנת הכושר והתזונאית הקלינית נעם בכר: 

אצבע אחת של חטיף במשקל של 50 גרם תכיל:

200 קלוריות

4 גרם חלבון

25 גרם פחמימה

6.5 גרם שומן

רוצים עוד חטיף שוקולד בשכבות? הקליקו כאן

חטיף שיבולת שועל ויוגורט

זמן הכנה 20 minutes
מנה הגשה 10 אצבעות
קלוריות 200 kcal

מרכיבים

לבסיס

  • 50 גרם שוקולד מריר
  • חצי כוס שיבולת שועל עבה 80 גרם
  • 3 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי

לשכבת הביניים

  • 1 מעדן only עם פירות יער 125 גרם
  • 1 כוס שיבולת שועל עבה 160 גרם

לשכבה העליונה

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות שמן קוקוס

הוראות הכנה

בסיס

  1. ממיסים את השוקולד במיקרו גל בפולסים של 30 שניות 

  2. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שהשוקלד הופך נוזלי

  3. מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים עד שהשוקלד מצפה היטב על השיבולת השועל  

  4. צפו תבנית אפייה כמו אינגליש קייק בנייר אפייה ודאגו שהנייר יצפה גם את דפנות התבנית, כדי שנוכל להוציא את החטיף בקלות לאחר מכן 

  5. משטחים בעזרת הצד האחורי של כף את תערובת שיבולת השועל על גבי תבנית 

שכבת ביניים

  1. מערבבים בקערה עמוקה את שיבולת השועל עם מעדן only  ופירות היער עד קבלת עיסה אחידה 

  2. שימו לב שאין פירות מאוד גדולים בעיסה -שאפו לעיסה המגונית 

  3. משטחים את התערובת מעל שכבת הבסיס ושטחו בעזרת הצד האחורי של כף 

שכבת עליונה

  1. המיסו את השוקולד במיקרו גל בפולסים של 30 שניות 

  2. הוסיפו את השמן וערבבו עד קבלת שוקולד נוזלי

  3. צקו את השוקולד על גבי שכבת הביניים 

  4. דאגו שהשוקולד יצפה בצורה אחידה את כל התבנית 

  5. הכניסו למקרר לפחות לשעה לפני ההגשה 

  6. חתכו לאצבעות וזללו

 

 

 

Comments

comments