Home » טופו אפוי בתנור
טופו אפוי בתנור

טופו אפוי בתנור

על טופו אפוי בתנור וסיכום קצרצר של תשע"ח

זהו, נגמרה לה שנה מי היה מאמין

בדיוק לפני שנה עבדתי בחברת מדיה ושנאתי כל דקה ומהר מאוד מצאתי את עצמי מחוץ לדלת (חצי מיוזמתי חצי ביוזמת הסמנכ"לית)

אבל מה שבטוח שהשנה החולפת לא דמתה לאף שנה אחרת מבחינה מקצועית.

זו השנה שהחלטתי (עם עזרה קטנה של הסמנכ"לית הנזכרת מעלה) לקפוץ למים ולצאת לדרך עצמאית.

שנה שהתחלתי לעבוד עם חברות מזון גדולות כמתכונאי, השנה שפתחתי סדנאות בישול טבעוניות והשנה שהוכחתי לכולם שאפשר לפתח גוף יפה רק מתזונה טבעונית.

אומנם השנה גם הרגשתי לפעמים שאני מעט טובע אבל מהר מאוד עליתי על הגל והפלגתי למרחקים על הבלוג, הטבעונות, הבישולים וכמובן הספורט (אהבת חיי)

נותר רק להגיד תודה.

תודה לך תשע"ח היית קשה, מאתגרת ונפלאה.

ווהכי חשוב, תודה לכן ולכם כל העוקבים של הבלוג הזה, לא הייתי יכול לעשות דבר בלעדיכם.

המון תודה לתגובות, שאלות, הערות, הטרלות ותודה לכם שאתם עוקבים אחרי.

אחחחח אני מת מסקרנות מה השנה החדשה עומדת להביא עמה, מה שבטוח, עומד להיות מאוד טעים.

טוב, אחרי שחפרתי בואו נתפנה לאוכל.

 

לערב חג הזה, שנעשה אותו השנה אצל הורי אני אביא טופו אפוי אפוי בתנור עם המון עשבים, פשתן וירקות צלויים בתנור.

מנה חגיגית, קלה מאוד להכנה ולא פחות חשוב בעלת ערך קלורי נמוך, עשיר בחלבון, דל בשומן. אם לא שמתם לב היא מנה יפה ומרשימה שתגרוף מחמאות מסביב שולחן החג.

הוספתי למנה קורנית לימונית שמעניקה טעם לימוני משגע שמשתלב בצורה מושלמת עם השום,שמן הזית והעגבניות ונותן תחושה של מנה שהגיע מחופי הים- התיכון

רק כוסית קטנה של אוזו ליד ואנחנו ביוון.

מי שלא מוצא קורנית לימונית אפשר להשתמש גם בעשבי תיבול ארומתי אחר, זה עדיין ייצא טעים ומפתיע.

____________________________________________________

איך אוכלים את זה?

מנה טופו אפוי בתנור יכולה להיות מנה עיקרית מלאה לארוחת ערב חגיגית אשר תשביע אותנו ועדיין יהיה לנו מקום לחטוא בקטנה עם איזה קינוח

ועדיין להישאר במסגרת קלורית שלנו.

__________________________________________________

טופו אפוי בתנור
מנה של הים התיכון

ערכים תזונתיים מאת מאמנת הכושר והתזונאית נעם בכר

מנה אחת של טופו אפוי בתנור עם ירקות במשקל 300 גרם

תכיל:

300 קלוריות

18 גרם פחמימה

12 גרם חלבון

19 גרם שומן (מתוכו 2.5 שומן רווי)

5 גרם סיבים תזונתיים

4 מ"ג ברזל

רוצים עוד מנה חגיגית עם טופו? נסו את הקציצות ברוטב ירוק משגע 

טופו אפוי בתנור

 

 

טופו אפוי בתנור

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 15 minutes
זמן כולל 28 minutes
מנה הגשה 5 מנות

מרכיבים

  • 600 גרם טופו
  • 300 גרם תפוחי אדמה קטנים (כמו הסוג שמיועד למיקרוגל)
  • 200 גרם ברוקולי בערך 2 כוסות
  • 6 כפות שמן זית
  • 30 גרם זרעי פשתן בערך 3 כפות
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 פלפל חריף
  • 5 שיני שום
  • 1 צרור קורנית לימונית או כל עשב תיבול ארומתי שאתם אוהבים כמו טרגון או זעתר או טימין
  • מיץ מלימון שלם

הוראות הכנה

  1. לילה לפני ההכנה: חותכים את הטופו ל5 יחידות שוות
  2. בקערה קטנה ועמוקה שופכים 5 כפות שמן זית, מיץ הלימון וכותשים 3 שיני שום לתוכו, ממליחים מעט ומערבבים
  3. משרים את הטופו בקערה ומניחים במקרר למשך הלילה, כדי שכל הטעמים יספגו בטופו
  4. למחרת
  5. מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה כמעט עד שהם מוכנים. סוג של אל-דנטה. רכים אבל עדיין מוצקים. אני השתמשתי בתפוחי אדמה למיקרוגל ובישלתי 6 דקות מתוך 8 הדרושות לבישול.
  6. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ומעבירים לקערה
  7. שוטפים היטב את הברוקולי ומעבירים גם לקערה עם תפוחי-האדמה
  8. שופכים את נוזלי ההשריה של הטופו לקערה עם תפוחי האדמה וברוקולי ומערבבים היטב
  9. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) - גריל עליון טורבו
  10. מעבירים את תפוחי האדמה וברוקולי לתבנית אפיה שטוחה ורחבה
  11. מכינים לתנור ל 5 דקות עד שהברוקולי מעט משחים בקצוות
  12. קוצצים היטב, קטן קטן את הפטרוזליה עם מעט קורנית לימונית מעבירים לקערה
  13. מוסיפים את הפשתן, מיץ מחצי לימון, 2 שיני שום כתושות, מעט צ'ילי קצוץ, כף שמן זית, מלח פלפל וכף אחת של מים ומערבבים היטב
  14. מניחים בתוך תבנית האפייה, על תפוח האדמה והברוקולי את העגבניות ו 3-4 גבעולים גדולים של קורנית לימונית ומסדרים כך שהכל יהיה באותו גובה פחות או יותר.
  15. מצפים כל גוש טופו בתערובת הפטרוזיליה עם הפשתן ומניחים על גבי שכבות הירקות
  16. אופים על חום גבוה (200 מעלות) 10 דקות עד שהירקות משחימים מעט.

Recipe Notes

אפשר לשדרג עם מעט שקדים מולבנים מלמעלה

 

Comments

comments