Home » טראפלס שוקולד לבן
טראפלס שוקולד לבן

טראפלס שוקולד לבן

טראפלס שוקולד לבן, טחינה ואוכמניות

העולם מתחלק לשניים


אוהבי שוקולד לבן וכאלו שלא מבינים מה הקשר בכלל לעולם השוקולד.

אבל רגע, לפני שתשאלו – כן, יש שוקולד לבן טבעוני.

קוראים לזה פרווה ואפשר למצוא אותו בכל סופרמרקט.

אחרי שהבהרנו את זה, אני רוצה לספר לכם על הטראפלס שוקולד לבן שהכנתי בסוף השבוע.

אם לא סיפרתי לכם ואולי אתם שוכחים, אני בעיצומה של תקופת חיטוב ארוכה ומתישה שבסופה אני מתכוון להגיע למספר מאוד נמוך של שומן גוף.

אם שאלתם למה? מה הקשר לטראפלס עכשיו?!

אספר כי הקיץ ממש עוד מעט כאן וגם הערכים הקלוריים של כל טראפלס מתאימים לי בול בכמות הערכים היומיים, כך שאין בעיה להתחטב ולאכול פיצ'קל'ה של טראפלס.

לא מאמינים לי? חכו חכו תראו אותי עוד חודשיים.

קצת על המתכון:

השתמשתי במטבעות של שוקולד לבן, פרווה, איכותי.

אתם יכולים להשתמש כמובן, בכל שוקולד אחר שאתם אוהבים. יעבוד נפלא גם עם שוקולד מריר.

הוספתי טחינה גולמית *לא* מלאה- מפני שלטחינה המלאה יש נטייה ,לעתים, להפוך למעט למרה (לא שירגישו עם כמויות הסוכר שיש בשוקולד) וגם הצבע כהה יותר, מה שיפריע לגוון הבהיר של הטראפלס.

וכדי שיהיה יפה בעין, השתמשתי באוכמניות קפואות. אתם יכולים להשתמש בכל פרי יער אחר שאתם אוהבים או לחלופין להחליף את הפרי בחמאת בוטנים, בייגלה, סוכריות או כל רעיון יצרתי שעולה על רוחכם. (כמובן שהערכים הקלוריים יהיו שונים)

השתמשתי בתבנית קטנה בגודל 15 ס"מ על 23 ס"מ אפשר להמיר במנג'טים מנייר. ייצא כיף.

ערכים תזונתיים

מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

טראפל אחד (מתוך 20) במשקל 25 גרם מכיל:

123 קלוריות

2 גרם חלבון

10 גרם פחמימה

8 גרם שומן

טראפלס שוקולד לבן, טחינה ואוכמניות

Keyword טראפלס, מתוק, אוכמניות, טחינה
זמן הכנה 5 minutes
מנה הגשה 20 חתיכות
קלוריות 123 kcal

מרכיבים

  • 300 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם טחינה גולמית לא לבנה
  • 100 גרם אוכמניות אפשר קפואות
  • 1 תבנית גודל 15 ס"מ על 23 ס"מ

הוראות הכנה

  1. ממיסים במיקרוגל בפלוסים של 30 שניות את השוקולד הלבן 

    טראפלס שוקולד לבן
  2. יוצקים לשוקולד הלבן את הטחינה הגולמית ומערבבים היטב 

    טראפלס שוקולד לבן
  3. במידה ואתם משתמשים באוכמניות קפואות הפשירו אותם במיקרוגל והביאו אותם לטמפרטורת החדר

  4. העבירו את האוכמניות לבלנדר והוסיפו 3-4 כפות של בלילת השוקולד והטחינה 

  5. טחנו היטב עד קבלת מרקם אחיד.

    במידה והבלנדר שלכם מתקשה לטחון, הוסיפו כף או שתיים של מים חמים

  6. רפדו תבנית אפייה בגודל 15ס"מ על 23 ס"מ בנייר אפייה 

  7. צקו את עיסת השוקולד והטחינה לתבנית ושטחו את העיסה לאורך כל התבנית 

  8. הוסיפו 3-4 כפות של עיסת האוכמניות מעל

  9. בעזרת סכין צרו צורות של שיש על גבי העיסה

    טראפלס שוקולד לבן
  10. הכניסו את התבנית למקרר לפחות לשעה או למקפיא לחצי שעה 

  11. לפני ההגשה הוציאו את התבנית מהקירור וחתכו לריבועים. 

 

Comments

comments