דרגו את הפוסט

הניחו מאחור את היוגורט החלבי ואמרו שלום ליוגורט סויה מעשה ידכם לתפארת.

אני חושב שזה המתכון הכי קל עלי אדמות והוא מורכב בעיקר משלושה חלקים עיקריים והרבה חיידקיי פרוביטיקה.

למי שאיננו מכיר את מעלות חיידקי הפרוביוטיקה אספר שמדובר בחיידקים טובים השוכנים אצלנו במעי והם אחראים בין היתר על עיכול תקין. מחסור בחיידקים אלו יכול לגרום לאי נוחות במערכת העיכול, לגזים, כאבי בטן ויציאות לא סדירות. אכילה מדי יום של יוגורט עם חיידקי הפרוביוטיקה מגבירה עם יעילותה של מערכת החיסון ועוזרת בהורדת הלחץ התוך-בטני ומייעלת את פעילות המעיים.

נכתב בשיתוף יועצת התזונה ומדריכת הכושר נעם בכר

מעט ערכים תזונתיים

200 גרם של יוגרט מחלב סויה מכיל:

  • 63 קלוריות
  • 6.6 גרם חלבון
  • 3 גרם של שומן
  • 240 מ"ג סידן (רבע מהכמות היומית המומלצת למבוגרים)

ארוחת בוקר המכילה 200 גרם יוגורט סויה, 4 כפות של קוואקר, תפוח עץ בינוני ו7 שקדים תכיל:

  • 357 קלוריות
  • 14.8 גרם חלבון
  • 11 גרם שומן
  • 56 גרם פחמימות
  • ויטמין A, ויטמין B ברזל וסידן

יוגורט טבעוני מחלב סויה

מה צריך?

  • ליטר חלב סויה
  • אריזה קטנה של יוגורט סויה או 5 קפסולות של פרוביטיקה (אפשר לרכוש בסופר פארם במדפים ללא מרשם)

מה עושים?

  • מחממים בסיר את חלב הסויה עד טמפרטורה של 45 מעלות (עד שנוצרות בועות קטנות והחלב מתחיל מעט להקריש)
  • מורידים מהאש ומעבירים לקערת פלסטיק/קרמיקה או זכוכית – (בשום פנים ואופן לא ממתכת) שנוקתה היטב במים וסבון.
  • משלב זה אסור לחלב לגעת בשום כלי ממתכת: לא בקערה ולא בכף. (חיידקי הפרוביוטקה רגישים מאוד למתכת )
  • ממתינים עד שהחלב מתקרר מעט ונוח לגעת בקערה בידיים חשופות
  • מוסיפים את היוגורט או קפסולות של הפרוביוטיקה ומערבבים היטב בעזרת כף עץ.
  • מכסים עם מגבת נקייה ומניחים במקום חמים כ 8 שעות עד 48 שעות (תלוי בטמפרטורה של החדר)
  • אמור להתקבל קערה מלאה ביוגורט סויה טרי וטעים.

אל תשכחו להשאיר מעט יוגורט בשביל הפעם הבאה. (מספיק ל3-4 פעמים)

הצעות:

  • אפשר להכין גם מחלב קוקוס (לחובבי הז'אנר) או חלב קשיו
  • אפשר בעזרת בד חיתול לסנן במשך לילה נוסף את היוגורט עם תוספת של מלח ולימון לקבלת גבינת סויה פרוביוטיקה מהממת.
יוגורט טבעוני מחלב סויה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Written by חגי לפלר