Home » כדורי פרג
כדורי פרג

כדורי פרג

כדורי פרג מ 4 מרכיבים בלבד

יופי, תודה רבה פורים

כמה אוזני המן אכלתי.

אל תשאלו

אבל יש לי ווידוי.

מקווה שאתם יושבים. אני מת על פרג

הנה, הוצאתי את זה.

אוזני המן או עוגות עם פרג ממש עושים לי את זה.

אולי, זה עניין שמגיע עם הגיל (כמו סודה) אינני יודע.

מלבד הטעם והמרק שממש עושה לי את זה, אני ממש אוהב את הערכים הנפלאים שיש לגרגרים השחורים האלו.

 בואו נדבר קצת על ערכים תזונתיים:

אז זרעי פרג הם מקור נפלא לסידן.

ב-100 גרם פרג יש 1,500 מ"ג סידן, פי 15 מאשר בחלב.

תראו איזה יופי: בכף אחת של גרגירי פרג יש סידן כמו בכוס חלב.

חוץ מכמות גבוהה של סידן, זרעי הפרג מכילים גם כמות גבוהה של קלוריות הודות לתכולת השומן הגבוהה שקיימת בזרעים.

כמה קלוריות? 

ב 100 גרם של זרעי פרג יש 500 קלוריות ו 40 גרם שומן שומן.

זרעי הפרג גם מכילים כמות גבוהה של סיבים תזונתיים ומינרלים כמו אבץ, מגנזיום ואשלגן.

אם זה לא סופר פוד, אני לא יודע מה זה.

אז אפשר מומלץ להוסיף כף של זרעי פרג לדייסת הבוקר או לשייק החלבון במקום הטחינה או חמאת הבוטנים.

אפשר להוסיף אותו גם למאפים מתוקים או מלוחים כדי לקבל תוספת סידן ושומן איכותית.

ואני מעלה פה רעיון (תזכרו איפה קראתם את זה לראשונה) טחינה מפרג!!!

קצת על המתכון

תכלס, המתכון הזה הוא מאוד קל

השתמשתי בחצי כוס של זרעי פרג טחונים היטב במטחנת תבלינים.

אם אין לכם מטחנה כזו רוצו לקנות או אם הבלנדר שלכם מצליח לטחון את זרעי הפרג – הרווחתם.

כדי לאחד את כל התערובת השתמשתי בכוס של טחינה גולמית *לא* מלאה.

הסיבה היא שהטחינה הגולמית המלאה מעט מרירה ושילוב עם זרעי פרג יכול לצאת תוצאה מרה ולא טעימה.

המתקתי עם 3 כפות של סוכר קוקוס, מפני שהוא מעניק טעם מעט אגוזי ועמוק. אתם יכולים להשתמש בכל ממתיק שאתם חפצים.

ערכים תזונתיים מאת התזונאית ומאמנת הכושר נעם בכר: 

כדור אחד מתוך 20 כדורים במשקל 10 גרם לכדור מכיל:

40 קלוריות

1 גרם חלבון

3 גרם פחמימה

3 גרם שומן

29 מ"ג סידן

 

כדורי פרג

זמן הכנה 5 minutes
מנה הגשה 20 כדורים
קלוריות 40 kcal

מרכיבים

  • 60 גרם זרעי פרג חצי כוס
  • 50 גרם טחינה גולמית לבנה חצי כוס
  • 3 כפות סוכר קוקוס
  • קוקוס לציפוי
  • 1/2 כפית תמצית ווניל
  • 1 שפריץ מיץ לימון
  • 1 קורט מלח

הוראות הכנה

  1. במטחנת תבלינים טוחנים היטב את זרעי הפרג עד קבלת עיסה דביקה 

  2. מערבבים את כל שאר הרכיבים מלבד הקוקוס לכדי עיסה אחידה ודביקה ומכניסים לקירור לשעה 

  3. לאחר שעה יוצרים בעזרת הידיים כדורי קטנים במשקל 9-10 גרם כל-אחד

  4. מצפים בקוקוס וזוללים 

 

Comments

comments