Home » כדורי קוקוס ושוקולד לפסח
כדורי קוקוס ושוקולד

כדורי קוקוס ושוקולד לפסח

כדורי קוקוס טבעוניים עם שוקולד לפסח שמכינים במהירות

נדמה לי שהעולם מתחלק לשניים.

אלו שלא סובלים קוקוס ואלו שמכורים אליו.

אני נמנה על הסוג השני

אני אוהב כל מה שקשור לאגוז המופלא הזה.

מנות של קארי עם חלב קוקוס גורמות לי התרגשות

שייקים של פירות וחלב קוקוס זורקים אותי לתאילנד

וקינוחים שמשלבים קוקוס ממש מעוררות לי את החושים ואת בלוטות הרוק. כמו לדוגמה כדורי קוקוס עם שוקולד

אולי זו הסיבה שפסח היא עבורי סיבה נפלאה לנשנש את כל מגוון העוגיות הכשל”פיות שניתן למצוא.

מודה ומתוודה אני מאוד אוהב את כל העוגיות הכשרות לפסח

(חכו חכו, עוד לא התחלתי לדבר על עוגיות בוטנים או עוגיות יין)

היום ניתן למצוא מגוון עצום של מוצרים מקוקוס כמו: קמח קוקוס, חלב קוקוס, משקה קוקוס, סוכר קוקוס ועוד ועוד.

ויש להם יתרונות בריאותיים רבים, אך גם מספר חסרונות בולטים בעיקר בשומן הרווי שהוא שאגוז הקוקוס מכיל.

רגישים לגלוטן ישמחו לשמוע שקמח הקוקוס ושאר מוצרים אשר מקורם מאגוז הקוקוס, אינם מכילים גלוטן כלל מפני שהם אינם מכילים את רכיב החלבון האלרגני אשר נמצא בחיטה.

כדורי קוקוס ושוקולד

קצת על המתכון:

לבסיס של העוגיות השתמשתי בקמח קוקוס אשר מצאתי במחלקה האורגנית בסופרמרקט. אפשר להשתמש גם בשבבי קוקוס טחון אך התוצאה תהיה מעט שונה.

כדי לאחד את הקמח (שאינו דורש אפייה או בישול כלל) השתמשתי בקרם קוקוס בעל אחוז שומן גבוה 20%. קרם קוקוס בעל אחוז שומן נמוך יותר לא יתקשה לחלוטין אבל שווה ניסיון בעיני.

ציפיתי את הכדורים בשוקולד מריר שיהיה כיף בפה. אם אתם רוצים לוותר גם אפשרי. אבל פחות טעים בעיני.

ערכים תזונתיים

מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

כדור קוקוס ושוקולד אחד מתוך 40 במשקל 14 גרם מכיל:

60 קלוריות

1 גרם חלבון

6 גרם פחמימות

3 גרם שומן

עוד מתכון נפלא לפסח

כדורי קוקוס ושוקולד

זמן הכנה 5 minutes
מנה הגשה 40 כדורים
קלוריות 60 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס קמח קוקוס 200 גרם
  • 1/2 כוס קרם קוקוס בעל אחוז שומן גבוה 100 גרם
  • 1 כף סוכר קוקוס או כל ממתיק אחר שאתם אוהבים
  • 1/2 כף מיץ לימון
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות שמן קוקוס או כל שמן צמחי ניטרלי בטעמו

הוראות הכנה

  1. שופכים לקרה עמוקה את קמח הקוקוס, קרם הקוקוס, סוכר הקוקוס ומיץ הלימון ומערבבים היטב 

  2. במידה וקרם הקוקוס מוצק הפשירו אותו במיקרוגל או בקערה מעל סיר עם מים רותחים

  3. צננו את הקערה למשך שעה לפחות עד שהעיסה תצטמק

  4. לאחר כשעה צרו כדורים קטנים בעזרת הידיים והניחו על גבי רשת 

  5. המיסו את השוקולד והוסיפו את שמן הקוקוס עד שהשוקולד הופך למרקם נוזלי

  6. במידה ושמן הקוקוס מגיע במצב מוצק הפשירו אותו במיקרו גל או על גבי קערה עם מים רותחים 

  7. צקו את השוקולד הנוזלי על גבי כדורי הקוקוס וצננו במקרר עד להגשה 

  8. ניתן לקשט כל כדור עם מעט שבבי קוקוס, שוקולד לבן מומס או שבבי קקאו נא 

 

 

 

 

Comments

comments