Home » לביבות סלק ומרק קרמי מירקות לבנים. פתרון מזין ובריא לחנוכה
לביבות סלק ומרק ירקות לבנים

לביבות סלק ומרק קרמי מירקות לבנים. פתרון מזין ובריא לחנוכה

לביבות סלק ומרק קרמי מירקות לבנים

אירחתי בביתי הצנוע את הבלוגרית שני חזן מהבלוג הכיפי "כל מה שיפה" , אם אתם לא מכירים את הבלוג היפה היפה הזה, אתם חייבים להכנס ולבקר בו. היא שאלה אותי מה עושים עם כל החנוכה הזה, כל הסופגניות וכל הלביבות השמנמנות. אז בישלנו בצ'יק לביבות סלק צרובות (לא מטוגנות) ומרק קרמי חם ומפנק מירקות לבנים שמרגיש כמו שמנת.  תוכלו לקרוא באריכות על היום שלנו בפוסט שלה כאן.

לביבות סלק

לביבות סלק
לביבות סלק

כמות ל 20 לביבות

  • שני תפוחי אדמה בינונים מגורדים בפומפייה
  • סלק אחד בגודל בינוני מגורד בפומפייה
  • חציל שרוף אחד על הגז
  • חצי בצל מגורד
  • שן שום כתושה
  • חצי תפו"א מבושל במים
  • שתי כפות קמח מלא
  • כף שמן
  • מלח

מערבבים את כל הרכיבים ודואגים שחצי תפו"א יימעך היטב לתוך הבלילה.

בעזרת הידיים לוקחים מעט מהתערובת מנקזים את הנוזלים ו או מניחים על מחבת נון-סטיק חם מאוד או אופים בתנור כשעה על חום בינוני.

 

מרק ירקות לבנים

מרק ירקות לבנים
מרק ירקות לבנים

 

מצרכים ל 4 מנות 

  •  כרובית אחת בגודל בינוני מפורקת לפרחים
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
  • שורש של סלרי או תפו"א ירושלמי (נותן טעם מהמם)
  • שתי כפות של שמת קשיו (שקית אחת של קשיו מושרה ללילה, טחון עם מעט נוזלים לכדי משחה )
  • שתי שיני שום
  • מיץ מלימון שלם
  • כפית שמן זית

להניח את כל הירקות הלבנים בסיר גדול, מכסים במים ומבשלים עד לריכוך הירקות. לטחון את הירקות עם המים של הבישול (אחלה מים למה לזרוק?) ולהוסיף את שמנת קשיו ואת השום הכתוש, הלימון וקצת שמן זית. וזהו 🙂

ארוחה טבעונית קלה, מזינה וללא תחושת צרבת.

לביבות סלק ומרק ירקות לבנים
לביבות סלק ומרק ירקות לבנים

חג חנוכה שמח ya'll

 

Comments

comments