Home » לזניה טבעונית
לזניה טבעונית

לזניה טבעונית

  • איך תעשו לזניה טבעונית

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on


בשיתוף חברת תנובה

מעבר לטבעונות לא אומר שאנחנו צריכים לוותר על המאכלים האהובים עלינו מהמטבח האיטלקי.

אפשר להכין כמעט את כל המנות המסורתיות גם בגרסה ללא מוצרים מן החי.

כמו לדוגמה לזניה טבעונית קלה להכנה, מושלמת לאירוח או כשמתחשק משהו מעט יותר מושקע לארוחת ערב.

הלזניה הזו חביבה עלי במיוחד מפני שהיא מושלמת לתקופת חיטוב (להבדיל מהלזניה הקצת יותר שמנמנה הזו ) והיא נפלאה לארוחת ערב כאשר יוצאים לריצה ארוכה למחר בבוקר.

יש לי מקום של חיבה יתרה בלב למאכלים איטלקיים. אולי בגלל שאמא שלי נולדה במילאנו, אולי בגלל כמויות הפסטה שאכלתי כאשר עסקתי בספורט סיבולת.

למרות שפסטה מקמח מלא (פסטה עם תוספת של גרעין הדגן)  מצוינת מבחינת תחושת שובע ואיזון רמות הסוכר בדם, אני מוצא מקום גם למנות פסטה מקמח רגיל.

אני לא חושב שפסטות כאלו כל-כך גרועות בעיני ויש להם בהחלט מקום על השולחן הבריאותי בעיקר אם המנה משלבת רוטב דל שומן וקלוריות.

מנת לזניה אחת בתוספת סלט ירוק גדול יכולה להיות ארוחה שלמה מאוזנת ובריאה.

היא מכילה כמות קלוריות מספקת, כמות סיבים נאה וכמובן גם חלבון, שומן ופחמימות.

לזניה טבעונית
קל קל קל

מעט על המתכון:

עלי לזניה: אין צורך לבשל לפני את עלי הלזניה, הם מיוצרים כך שהם מתרככים במגע עם רוטב ועם חום. אני ממש לא ממליץ להחליף בדפי אורז

רוטב עגבניות: אני השתמשתי ברוטב עגבניות קנוי ופשוט שעשה את העבודה בצורה נפלאה.

יש המון רטבים מעולים מבחינת ערכים תזונתיים בשוק (דלי קלוריות, סוכר ושומן) ואתם כמובן יכולים להכין גם לבד רוטב עגבניות.

מילוי: אני השתמשתי  בתרד מאודה, שאדתי מעט עם שמן ומלח. אתם יכולים להחליף את התרד בחצילים קלויים, קישואים, עלי מנגולד או כל ירק אחר. תהיו יצירתיים.

רוטב: למילוי השתמשתי בגוש טופו פיקנטי של חברת תנובה שטחנתי אותו יחד עם קרם סויה של תנובה.

עריכה: נאמר לי שהטופו הפיקנטי של תנובה הופך עוד יותר לחריף באפייה. אז שימו לב

אז למי שרגיש לחריף שיחליף לטופו עם תוספת בזיליקום

הלזניה נהדרת לאכילה כ 2-3 ימים אחרי האפייה ולא ניתן להקפיא אותה

 

לזניה טבעונית
מושלם בתקופת חיטוב

ערכים תזונתיים מאת התזונאית ומאמנת הכושר נעם בכר:

חתיכה אחת של לזניה מתוך 8  במשקל 200 גרם תכיל:

140 קלוריות

8  גרם חלבון

23  גרם פחמימות

2  גרם שומן

לזניה טבעונית

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 40 minutes
זמן כולל 50 minutes
מנה הגשה 15 חתיכות
קלוריות 60 kcal

מרכיבים

  • 9 עלי לזניה 200 גרם
  • 1 טופו פיקנטי של חברת תנובה 300 גרם
  • 1 קרם סויה של תנובה 250 גרם
  • 600 גרם רוטב עגבניות
  • 1/2 קילו עלי תרד
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 כף פתיתי בירה 50 גרם
  • תבנית אפיה בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מ

הוראות הכנה

  1. שוטפים את עלי התרד היטב ומורידים את הגבעולים במידה ויש 

  2. מוסיפים למחבת מעט שמן זית ומוסיפים את עלי התרד 

  3. ממליחים מעט ומכסים עם מכסה 

  4. מבשלים על אש נמוכה 2-3 דקות עד שעלי התרד נובלים מעט 

  5. במידה ועלי התרד גדולים ניתן לקצוץ אותם לפני או אחרי הבישול

  6. מורידים מהאש ומניחים בצד 

  7. במעבד מזון טוחנים היטב את הטופו הפיקנטי של תנובה יחד עם קרם הסויה עד קבלת מרקם אחיד. 

  8. על תחתית של תבנית אפייה, מורחים רוטב עגבניות ומעל 3 דפי לזניה 

  9. מורחים שליש של ממרח הטופו ומעל שליש מעלי התרד ומכסים עם רוטב עגבניות 

  10. חוזרים על התהליך עוד כפעמיים (סה"כ שלוש שכבות של לזניה) 

  11. בוזקים מעל כף של פתיתי בירה 

  12. אופים בתנור כ 40 דקות על 180 מעלות

  13. הלזניה יוצאת מהתנור מעט לא יציבה אך היא תתייצב יותר כאשר היא תצטנן

 

 

Comments

comments