Home » לזנייה טבעונית מחצילים וגבינות
לזניה טבעונית מחצילים וגבינות

לזנייה טבעונית מחצילים וגבינות

לזניית טבעונית מחצילים וגבינות בחצי שעה

לזניה טבעונית מחצילים וגבינות
לזניה טבעונית מחצילים וגבינות

אתם זוכרים את סדרת האינמציה "גארפילד וחברים"?  למי שלא זוכר אזכיר שמדובר ברצועת קומיקס המתארת את חייו של חתול בשם גארפילד, המתאפיין בעצלות וברעבתנות יוצאות-דופן. בין המאכלים החביבים על החתול השמנמן בלטה במיוחד החיבה ללזניות. למעשה, בכל פעם שגארפילד נהיה רעב הוא מפנטז, איך לא, על לזניות שמנמנות.

התוכנית כנראה עשתה עלי רושם כה גדול שבמשך שנים לא העזתי להתקרב ללזניות מכל סוג. באופן אוטמתי השוותי בין לזניות – לשחיתות והמשוואה היתה פשוטה מבחינתי לזניה = משמין.

מאז עברו הרבה מים בירקון ואף הספקתי לשכוח את חיבתי לחתול המרופד שריצד מבעד למסך הטלוויזיה ואיתו חוסר הרצון להכין לזניות .

לזניה אחת שנתקלתי בה בארוחה משפחתית עוררה בי את הרצון להכין לזניה טבעונית ולכן החלטתי להענות לאתגר ולהכין לזניה טבעונית, מזינה ובריאה והכי חשוב כזו שגם החתול גארפילד יאכל בהנאה.

לזניה טבעונית

הלזניה הזו מאוד קלה להכנה והיא יחסית מזינה הודות לחלב סויה ולשיבולת השועל.

חצי שעה של עבודה באיזי ויש לכם לזניה שכל חתול מונפש יסכים לזלול.

הרוטב ללזניה הוא למעשה רוטב בשמל טבעוני.  למי שלא יודע, תהליך הכנת רוטב בשמל תיקני הוא הוספה איטית, תוך כדי ערבוב,  קמח לרביכה מבעבעת המורכבת מחמאה ושמנת.

את החמאה והשמנת החלפתי בגבינת טופיפי, סויה לבישול ומעט חלב סויה.

את הקמח הלבן החלפתי בשיבולת שועל דקה והתוצאה שמתקבלת היא רוטב קרימי, חם ועשיר בסיבים תזונתיים וחלבון

שימו ♥  גבינת הטופיפי עשירה בשומן. למי שנזהר החליפו את גבינת הטופיפי באריזה של טופו משי

אז מה צריך? 

מתאים לתבנית אפיה בגודל 30 ס"מ על 20 ס"מ

לרוטב 

  1. אריזה אחת של גבינת טופיפי 340 גרם
  2. אלפרו לבישול על בסיס סויה 250 גרם
  3. חצי כוס חלב סויה לא ממותק
  4. כוס שיבולת שועל דקה
  5. 2 שני שום כתושות
  6. חצי כפית חרדל דיז'ון
  7. כפית אבקת שימרי בירה
  8. כפית חמאת בוטנים או טחינה גולמית
  9. כמה טיפות שמן שומשום
  10. מיץ מחצי לימון
  11. חצי כוס שמן זית
  12. כפית רוטב סויה
  13. חצי כפית סוכר
  14. קצת יין לבן (לא חובה)

לבנייה של הלזניה

  1. אריזה של דפי לזניה
  2. חציל אחד בינוני פרוס לפרוסות

 

מה עושים? 

קולים בתנור את פרוסות החציל עם מעט שמן זית ושום כתוש עד שפרוסות החציל שחומות

מערבבים בסיר קטן את כל מרכיבים הרוטב מלבד שיבולת השועל ומביאים לרתיחה על אש קטנה.

מסירים מהאש ומוסיפים את שיבולת השועל לאט לאט תוך כדי ערבוב עד שמתקבל רוטב סמיך וריחני. במידה והרוטב יצא סמיך מדי הוסיפו מעט חלב סויה, במידה ויצא נוזלי מדי הוסיפו עוד שיבולת שועל.

שימו ♥ שהרוטב מתקרש כאשר הוא מתקרר- בדיוק כמו דייסת שיבולת שועל

 

מתחילים לבנות את הלזניה

מניחים בתבנית אפיה עלי לזניה, מעל פרוסות חצילים קלויות ומעליהם שכבה של רוטב בשמל וחוזר חלילה עד שהרוטב נגמר.

פזרו מעל שיבולת שועל ואפו על חום בינוני כ 180 מעלות כ 30 – 40 דקות או עד שהלזניה השחימה.

לזניה טבעונית
לזניה טבעונית

 

עכשיו הגישו לעצמכם פרוסה של הלזניה ודמיינו שאתם חתול

 

 

Comments

comments