Home » מרק חומוס טבעוני עם מנגולד
מרק חומוס עם מנגולד

מרק חומוס טבעוני עם מנגולד

אין כמו מרקים בחורף!  ואין כמו מרק חומוס שיכול להיות ארוחה שלמה של ממש, עשירה בחלבון ועשיר באהבה.

המרק הזה הוא מרק מגרגרי חומוס, עשיר ופיקנטי מלא בכל טוב. הוא עשיר מאוד בחלבון ודל בקלוריות.

מרק חומוס עם גזר

המרק הזה הוא גרסה מעט שונה למרק החרירה האהוב והמוכר. הפעם במרק הזה השמטתי את שאר הקטניות והתרכזתי רק בגרגרי החומוס (שאני מת עליהם). כי אין דבר כייפי כמו גרגרי חומוס רכים ונימוחים.

העצה שלי: הוסיפו למרק 2 כפות אורז או פרוסת לחם מלא טרי ופריך ובתוספת סלט ירקות, קבלו ארוחת ערב נהדרת ומזינה.

שימו לב שאין פה שימוש כלל בציר מרק , מפני שנוזלי בישול החומוס, משמשים כציר מרק והם, אם לא ידעתם, עשירים מאוד בחלבון. אפשר להשתמש בחומוס  מקופסת שימורים אבל אני לא ממליץ גם מבחינת הטעם וגם מבחינת החומרים אשר מופרשים מתוך קופסת המתכת.

כל מנת מרק מכילה:

125 קלוריות

6.7 גרם חלבון

1.25 גרם שומן

162 מ"ג סידן

45 מ"ג ויטמין C

נכתב בשיתוף יועצת התזונה ומדריכת הכושר נעם בכר

מרק חומוס עם מנגולד

 

אפשר להכין גם מאפינס מקמח חומוס 

מרק חומוס טבעוני עם מנגולד

מרק חומוס נהדר ועשיר בחלבון, קערה של כיף צרוף לארוחת ערב בליווי לחם טרי וסלט או כמנה ראשונה לאירוח
זמן הכנה 1 minute
זמן כולל 1 minute
מנה הגשה 4 מנות

מרכיבים

  • 1 כוס חומוס מושרה ללילה בהרבה מים
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כוס גזר מגורד
  • 1 חבילה עלי מנגולד קצוצים (עם החלקים הלבנים) 7-8 עלים
  • 2 בצל בינוני קצוץ
  • 6 שיני שום קצוץ
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף כורכרום
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • 1 כפית פפריקה חריפה למי שאוהב חריף
  • 1/2 כפית חויאג' למרק

הוראות הכנה

  1. מסננים במסננת את החומוס ושוטפים היטב.
  2. מניחים בסיר את גרגרי החומוס ומוסיפים 5 כוסות מים, כפית סודה לשתיה ומביאים לרתיחה, מסירים לכלוך וקצף ומבשלים כשעה על אש נמוכה. (זהירות זה יכול לגלוש)
  3. במקביל מזהיבים את הבצל הקצוץ בסיר רחב עם שמן, מוסיפים פנימה את עלי המגולד הקצוצים והגזר המגורד וממשיכים לבשל כ15 דקות על אש בינונית עד שהמנגולד מאבד לחלוטין מנפחו ומשנה את צבעו לירוק כהה מאוד.
  4. מוסיפים את התבלינים, השום והלימון ושופכים הכל אל סיר החומוס (נוזלי החומוס הם נוזלי המרק).
  5. מבשלים הכל יחד על אש נמוכה עוד כ 10 דקות ומגישים חם
 

Comments

comments