Home » מרק קרם כרובית טבעוני
מרק קרם כרובית טבעוני

מרק קרם כרובית טבעוני

על מרק קרם כרובית טבעוני ואימוני ריצה בחוף גורדון

בכל יום רביעי אני קם בשעה 5 וחצי בבוקר רק כדי להספיק לאימון הבוקר שלי בחוף גורדון בתל-אביב.

זה אימון ריצה קשוח שמשלב גם ריצות במים וגם בחול הרך והטובעני. אם טרם וחוויתם אימון אינטרוולים בחול הרך, טרם וידעתם מה הוא סבל טהור.

אבל אני מודה שהאימונים האלו הצליחו להקפיץ בצורה משמעותית את ביצועי הריצה שלי והפכו אותי לרץ הרבה יותר חזק מאז שהתחלתי להתאמן אי שם בחודשי החורף הקרים.

אבל לא על זה רציתי לכתוב את הפוסט

 

לא יודע אם שמתם לב אבל כשקמתי היום בשעה חמש וחצי היה עדיין חושך מוחלט, כן, הימים התחילו להתקצר ואולי אתם לא מרגישים את זה אבל הסתיו ממש מעבר לפינה.

זו הזדמנות נהדרת להתחיל לחשוב על ארוחות החג ובעיקר להתחיל לתכנן את האוכל שאנו עומדים לאכול או לבשל (או גם וגם)

כמו בכל שנה אני טורח להזכיר לכם שארוחות החג יכולות להיות פצצה קלוריות שתגרום לנו להגיע אל תום עונת החגים עם עודף של קילוגרמים שאותה תרצו להשיל עוד מספר חודשים.

אחד הפתרונות, לפי דעתי, הוא שילוב בארוחה  מזונות, עשירים מאוד בסיבים תזונתיים ונוזלים , אשר יקנו תחושת שובע ומלאות כבר בשלב הראשון של הארוחה.

לדוגמה: מרק קרם כרובית טבעוני שאני יכול להבטיח לכם שהוא דל קלוריות ושומן , ממלא את הבטן ומכיל מספר קלוריות סביר בהחלט.

לגבי הטעם: הוא מרגיש קרמי וחלבי למרות שהוא איננו מכיל מזונות שכאלו.

ואני יכול להבטיח לכם שהוא מאוד חגיגי ואיננו מרגיש “בריא” אלא אפילו מעט מושחת

אני מאוד אוהב לאכול אותו קר, כמו מרק ציזיקי, אבל אפשר בהחלט לאכול אותו חם.

 

_____________________________

איך אוכלים אותו?

מנת מרק יכולה בהחלט להיות מנת פתיחה משביעה ובריאה

אשר תגרום לכם לאכול פחות במהלך ארוחת החג בשל תחולת הנוזלים והסיבים.

_____________________________

 

ערכים תזונתיים מאת התזונאית ומאמנת הכושר נעם בכר

מנה אחת של מרק (350 גרם) מכילה:

200 קלוריות

8 גרם חלבון

19 גרם פחמימות

12 גרם שומן (מתוך 2 גרם שומן רווי)

9 גרם סיבים תזונתיים

מרק קרם כרובית טבעוני
שחייה צורנית

עוד מתכון לכרובית? מה עם פשטידת כרובית? 

 

 

 

מרק קרם כרובית טבעוני

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 10 minutes
זמן כולל 15 minutes
מנה הגשה 4 מנות

מרכיבים

  • 1 ראש כרובית במשקל קילו ורבע - וחצי
  • 1 ארטישוק ירושלמי באורך 15 ס"מ
  • 2 שיני שום
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 בצל יחידה בינונית
  • 1 כף חמאת שקדים 30 גרם
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד

לסלט

  • 1 כף שמן זית
  • חופן עלי בזיליקום
  • 3 צנוניות
  • 2 בצל ירוק
  • 1 כף שקדים מולבנים 15 גרם

הוראות הכנה

  1. מפרקים את הכרובית לפרחים
  2. מקלפים את שורש הארטישוק הירושלמי
  3. ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה
  4. מבשלים בסיר המים את פרחי הכרובית ושורש הארטישוק הירושלמי כ 10 דקות עד שהירקות מתרככים
  5. מסננים את הירקות מהמים ושומרים 2 כוסות מים בצד
  6. קוצצים את הבצל עם כף השמן ומטגנים עד שהבצל הופך שקוף
  7. מעבירים למעבד מזון את הבצל המטוגן, הירקות, 2 כוסות מים מהבישול ושאר רכיבי המרק וטוחנים היטב עד שמתקבל מרק סמיך ואחיד
  8. מעבירים למקרר לצינון (במידה ואתם רוצים לאכול אותו קר - אני ממליץ)
  9. מכינים את הסלט
  10. קוצצים את הירקות ומערבבים עם כף שמן הזית
  11. מעבירים את המרק לקערות הגשה ומוסיפים מעט סלט מלמעלה
 

Comments

comments