Home » עוגיות תמרים מבצק יוגורט סויה

עוגיות תמרים מבצק יוגורט סויה

במיוחד לט"ו בשבט – עוגיות תמרים מגולגלות עם בצק יוגורט סויה ושמן זית

בתור ספורטאי סיבולת (לשעבר) יש בי חיבה עמוקה לתמרים (וגם לעוגיות תמרים – אבל נגיע לזה בהמשך)

במיוחד לתמרי מג'הול רכים ועסיסיים.

את מרתון פריז רצתי כל הדרך עם זוג תמרים שהבאתי משוק הכרמל.

אני זוכר לאחר 35 ק"מ כשנתקלתי בקיר (למי שלא מכיר, מדובר בקיר מנטלית ופיזי במהלך ריצת המרתון, שבו הגוף אומר "די"), תמר עסיסי אחד גרם לי להרים רגליים שוב ולמלא את הנשמה.

אני זוכר היטב את הטעם המתוק של התמר ואיך האנרגיה שלו מצליחה אט לאט למלא אותי מחדש. כמו בלון מרוקן שמתנפח שוב.

מצצתי תוך התמר לאורך 7 ק"מ האחרונים של המרוץ ו את החרצן ירקתי בקו הסיום, כאשר חציתי אותו תשוש ושמח.

מי שלא רץ מרתון שלם בחייו, לא יודע איזו תחושה עילית זו לחצות את קו הסיום אחרי ריצה מהיר באורך 42.2 ק"מ.

אגב, בתמונת הסיום של המרתון ניתן לראות אותי מחייך ובפי החרצן של התמר. אני ניראה שם תשוש ומסטול לחלוטין ועם חיוך מוזר.

בחרתי שלא לשתף אתכם בתמונה, אני מניח שאתם מבינים מדוע.

נזכרתי במרתון כאשר מרחתי את תערובת התמרים והקינמון על הבצק של העוגיות וכרגיל הפלגתי במחשבות ובזיכרונות. שמח שאתם מפליגים איתי 🙂

ומה היום?

היום אני מתעניין יותר בפיתוח גוף ופחות בספורט סיבולת, אבל מי יודע אולי אצליח להסתנן למרתון ניו-יורק (נרשמתי להגרלה, תחזיקו לי אצבעות )

 

קצת על המתכון

סיימתי לחפור על עצמי, בוא נתחיל לדבר ביזנס, על העוגיות.

במתכון המקורי השתמשו בחמאה או במרגרינה, אני החלפתי אותם בשמן זית, שמתפקד נפלא באפייה וממש לא מרגישים אותו.

אפשר להחליף אותו בשמן קוקוס, שמן זרעי ענבים או כל שמן אחר שאתם אוהבים.

השתמשתי במתכון בקמח כוסמין לבן, אפשר לשלב גם עם קמח מלא אחר אבל לא יעבוד לפי דעתי עם קמחים ללא גלוטן.

עוגיות תמרים מבצק יוגורט

איך אוכלים את זה?

עוגייה אחת יכולה להיות חטיף אנרגיה, נשנוש ל16 אחר הצהריים ונפלא להגיש אותו עם תה צמחים רותח.

עוגיות תמרים מבצק יוגורט

ערכים תזונתיים:

עוגייה אחת במשקל 25 גרם מכילה:

85 קלוריות

2 גרם חלבון

11 גרם פחמימה

3 גרם שומן

 

קציצות עדשים עם רוטב פירות יבשים 

 

 

עוגיות תמרים מבצק יוגורט

זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן כולל 45 minutes
מנה הגשה 40 עוגיות
קלוריות 87 kcal

מרכיבים

450 גרם (3 כוסות) קמח כוסמין לבן

    200 גרם יוגורט טבעי סויה של תנובה (גביע וחצי)

      חצי כוס שמן זית (80 גרם)

        קורט מלח

          6 כפות ממרח תמרים

            כף קינמון

              חצי כפית אבקת אפייה

                הוראות הכנה

                מחממים תנור לחום 180 מעלות

                  בקערה גדולה מערבבים את הקמח, היוגורט, המלח, שמן הזית ואבקת האפייה עד שמתקבל בצק אחיד.

                    מחלקים את הבצק ל4

                      מרדדים כל רבע לעובי של 2-3 ס"מ

                        מערבבים את ממרח התמרים עם קינמון

                          מורחים על כל רבע הבצק כף ממרח תמרים

                            מגלגלים ומניחים על גבי תבנית אפייה

                              אופים כ 25-30 דקות עד הזהבה

                                מצננים לחלוטין

                                  חותכים לפרוסות באורך 2 ס"מ

                                    מפזרים אבקת סוכר מלמעלה.

                                       

                                       

                                       

                                       

                                      Comments

                                      comments