פאי אוכמניות עם בצק "חמאה" טבעוני ופריך

פאי אוכמניות טבעוני עם בצק "חמאה"

פאי אוכמניות טבעוני עם בצק "חמאה"

לפני מספר ימים, התגלגלתי לשוק האיכרים בנמל תל-אביב.

הייתי לאחר ריצה ארוכה ומפרכת והתחשק לי לשתות משהו מתוק ומנחם. בכל זאת, לא כל יום גומאים 15 ק"מ של ריצה בטיילת של תל-אביב.

בדרך כלל אני חולף על פני השוק בנמל בבוז, בעודי חושב לעצמי "אין מצב שאעצור אפילו לדקה אחת בשוק יקר והפלצני הזה", אבל הפעם הצמא הכניע אותי וחניתי בצד הדרך את הקטנוע הקטן שלי.

ואז נתקלתי בדוכן שמוכר אוכמניות טריות.

מרוב ההתלהבות למראה קופסאות הפלסטיק הזעירות, המכילות בתוכן את הכדורים הסגלגלים כחלחלים, לא שמתי לב למחיר והופה הופה מינוס 40 שקלים בכיס, אבל עם אושר גדול בלב והרבה חומרים נפלאים בדם (לא מה שאתם חושבים) אלא חומרים נוגדי חימצון שאוכמניות מאוד עשירות בהם. מה שיעזור לי מאוד להתאושש מאימון הריצה.

אומנם הפאי הטבעוני הזה ניראה סופר מקצועי ומרשים, אך אני יכול להבטיח לכם שהוא בין העוגות הקלות ביותר להכנה ובעל מתיקות עדינה. אפשר להשתמש באוכמניות טריות או קפואות או בכל פירות יער אחרים שיש ברשותכם.

אז מה צריך?

שתי תבניות פאי בקוטר 15 ס"מ

לבצק

  1. כוס קמח מלא
  2. חצי כוס שמן קוקוס
  3. חצי כוס סוכר
  4. כפית תמצית וניל
  5. קורטוב מלח

 

למלית

  1. כוס אוכמניות טריות (אפשר גם קפואות)
  2. אריזה אחת של טופו משי
  3. כפית מיץ לימון
  4. חצי כוס סוכר
  5. חצי כוס שמן קוקוס

 

 

איך מכינים?

מתחילים עם בצק "החמאה"

  1. מערבבים את כל הרכיבים לקערה ומערבבים הכל יחד עד לקבלת בצק אחיד, שמנוני ומתוק.

2. משטחים על התבנית, חורצים עם מזלג מעט חורים בבצק ואופים על חום בינוני (150 מעלות) כ 10 דק' או עד שהבצק מתקשה ומשחים מעט. מוציאים ומצננים לפחות שעה.

מכינים את המלית

3. טוחנים היטב את כל הרכיבים במעבד מזון עד קבלת משחה אחידה

4. בעזרת כף שופכים מן הבלילה על הבצק ומצננים במקרר כשעה לפחות לפני ההגשה.

אפשר לקשט בעזרת אוכמניות טריות

 

פאי אוכמניות טבעוני

 

Comments

comments

Written by חגי לפלר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.