Home » פולנטה טבעונית
פולנטה טבעונית

פולנטה טבעונית

פולנטה טבעונית רכה ומפנקת עם מנגולד ופטריות

חג הפסח הוא הזדמנות מצוינת לנער את המזווה מכל מוצרי החיטה ולרענן אותו עם מגוון קמחים מדגנים אחרים כמו קמח תירס.

רוצים לדעת מה טוב בקמח תירס?

שמח ששאלתם

אז תירס הוא הדגן השלישי הנפוץ בעולם ואוכלים אותו בכמויות אדירות בדרום אמריקה אבל גם ברומניה, טורקיה ובאיטליה.

הוא איננו מכיל גלוטן וגם איכות החלבון שבו יחסית נמוכה לעומת דגנים אחרים כמו חיטה או אורז.

כמות השומן שהוא מכיל יחסית גבוה והאינדקס הגליקמי שבו יותר גבוהה גם כן משאר הדגנים.

רכה רכה
כמו במילאנו

אבל בוא נתייחס למעלות שבו.

בתירס יש כמות גבוהה של נוגד חימצון בשם בטא-קרוטן (כן, כמו זה של הגזר והפלפל האדום)

הוא מכיל כמות גבוהה של מינרל חשוב בשם אשלגן שחשוב לתפקוד של מערכת העצבים ובכל הנוגע למטבוליזם של מערכת העיכול.

בנוסף חשוב לציין את כמות הגדולה של מגנזיום שקיימת בתירס שגם חשובה לפעילים ספורטיבית, לוויסות מערכת הסוכר, פעילות לב תקינה ועוד.

לסיכום- אומנם לא מדובר בסופר-פוד אבל בהחלט תירס ומוצריו יכולים למצוא את מקומם אצלי במזווה בכל השנה ולא רק בחג הפסח.

כל הצהוב הצהוב הזה

קצת על המתכון:

כדי להפוך את הפולנטה לרכה ומפנקת השתמשתי בקמח תירס טחון דק ולא קמח פולנטה.  אין שום מניעה להשתמש גם בקמח שכזה להכנת הפולנטה פשוט תצטרכו לבשל את הפולנטה לאורך יותר זמן.

פולנטה רכה ומפנקת מכילה כמות גבוהה של שומן שהופך את המנה הזו לחגיגית וטעימה במיוחד.

לצורך כך הכנתי חלב מקשיו ומעט צנוברים בתוספת של מעט כורכום ושום.

אפשר להחליף את הקשיו באותה כמות של שקדים מולבנים, התוצאה תהיה מעט שונה אבל עדיין טעימה.

על גבי הפולנטה הגשתי תוספת של בצל, פטריות פורטבלו ועלי מנגולד שטיגנתי קלות כדי שהמנה תצא יפה וחגיגית.

אתם יכולים לאלתר ולשים למעלה איזה ירק שאתם אוהבים.

אם אתם מכינים את המתכון לא בפסח או ללא חשש מגלוטן  – אתם יכולים להוסיף כף של פתיתי בירה לתוספת טעם גבינתי.

מי לא היה רוצה לקבל צנצנת כזו?

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

מנה אחת של פולנטה טבעונית במשקל של 70 גרם מכילה:

365 קלוריות

9 גרם חלבון

33 גרם פחמימות

24 גרם שומן (מתוכו 4 גרם שומן רווי)

108 מ"ג מגנזיום

235 מ"ג אשלגן

פולנטה טבעונית

Keyword קמח תירס, תירס, פולנטה, קשיו, פטריות, מנגולד, פורטבלו
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 10 minutes
זמן כולל 20 minutes
קלוריות 550 kcal

מרכיבים

לפולנטה

  • 250 גרם אגוזי קשיו טבעיים מושרים במים עד כיסוי לפחות שעתים
  • 1 כף צנוברים 14 גרם
  • 1 שן שום
  • 1 כפית מלח אטלנטי
  • 1/4 כפית מלח לימון אל תוותרו
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס קמח תירס דק 155 גרם

תוספת

  • 3-4 עלי מנגולד קצוצים ללא החלק הלבן
  • 3-4 פטריות פורטבלו פרוסות
  • 1/2 בצל פרוס
  • 5-6 עגבניות שרי
  • קורט צנוברים
  • 1 כף שמן זית לטיגון

הוראות הכנה

  1. מרוקנים את המי ההשרייה מאגוזי הקשיו 

  2. מעבירים לבלנדר ומוסיפים 2 כוסות מים ושאר רכיבי הפולנטה (מלבד הקמח) 

  3. טוחנים היטב עד קבלת בלילה סמיכה והאחידה ללא גושים

  4. מוזגים את חלב הקשיו לסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב 

  5. זהירות תחתית הסיר יכולה להשרף בקלות לכן הקפידו לערבב

  6. הנמיכו את האש והוסיפו את קמח התירס תוך כדי ערבוב בלתי פוסק 

  7. הפסיקו לערבב כאשר נוצרת מעיין דייסה אחידה, דביקה וללא גושים

  8. מכינים את התוספת 

  9. מטגנים בשמן הזית את הבצל, הפטריות ועלי המנגולד עד אשר עלי המנגולד מתרככים

  10. מגישים בכל צננצת 2-3 כפות של פולנטה עם מעט מתערובת הירקות המטוגנים, מפזרים מעל קורטוב של צנוברים, עגבניות שרי ובוזקים מעט שמן זית 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments