על פיצה טבעונית ללא גלוטן וסבתא מרומניה

כנכד רעב לסבתא בשלנית שהגיעה כל הדרך מרומניה ליפו, יש לי פינה מיוחדת בלב לממליגה  (וגם לסבתא שלי ז"ל)

ם לא ידעתם אבל ממליגה היא מאכל עניים פשוט ונפלא המיוצר מקמח תירס ומים רותחים שמכיל בתוכו חום ואהבה של סבתות רומניות.

אני ממליץ על קמח תירס מפני שמדובר בקמח זול, טעים, ללא גלוטן, קל מאוד למצוא אותו בכל סופרמרקט והכי חשוב הוא מאוד מזין.

קמח תירס הוא עשיר במינרלים כמו: סידן, מגנזיום, זרחן ואשלגן וגם עשיר בנוגד חמצון חשוב ששמו בטא-קרוטאן.

הוא בעל אינדקס גליקמי נמוך ולכן עוזר מסייע לתחושת שובע לאורך זמן

לא כמו התירס המתוק מקופסת השימורים, קמח תירס יכול מכיל בין 8 ל 10 אחוז גרם חלבון וכ 4 אחוז גרם של שומן.

מלבד דייסת ממליגה של סבתות רומניות  (או פולנטה מושחתת) אפשר להכין מקמח התירס, לחמים ועוגות או במקרה הזה, פיצה.

_________________________________________________________________

איך אוכלים אותו? 

2 סלייסים של פיצה (מתוך הנחה שהפיצה מחולקת ל8 משולשים) יכול להיות פיתרון טוב לארוחת צהריים מזינה ומשביעה. כמות הפחמימות הגבוהה ותכולת הסיבים תייצר תחושת שובע ואנרגיה לאורך זמן, מה שיבטיח אימון יעיל ואפקטיבי לאחר מספר שעות מארוחת הצהריים.

שילוב של רוטב עגבניות על גבי בצק הפיצה יספק לגוף נוגד חימצון חשוב ששמו – ליקופן.

___________________________________________________________________

ערכים תזונתיים: 

משולש פיצה אחד (מתוך 8 משולשים) עם תוספת של גבינת קשיו, רוטב עגבניות, זיתים ופטריות שמפניון

  • 260 קלוריות
  • 10 גרם פחמימה
  • 6 גרם חלבון
  • 17 גרם שומן
  • 45 מ"ג סידן
  • 2.5 מק"ג ברזל
פיצה טבעונית ללא גלוטן

יש יותר כיף מזה?

אז מה צריך? 

כמות לפיצה אחת בקוטר 24 ס"מ

  1. תבנית קפיצית של עוגה בקוטר 24 ס"מ
  2. כוס אחת של קמח תירס
  3. כפית כורכרום
  4. שן שום כתושה
  5.  3 כפות שמן זית
  6. כוס אחת של חלב סויה ללא סוכר
  7. 2 כוסות אגוזי קשיו (לגבינה) מושרים עם 2 כוסות מים כ 5 שעות לפחות
  8. רוטב עגבניות לפיצה מקופסא – ללא תוספת סוכר
  9. חופן זיתים
  10. חופן עלי בזיליקום
  11. 3 פטריות שמפניון

 

מה עושים? 

  • מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) על תוכנית גריל עליון
  • שופכים את חלב הסויה לסיר קטן עם הכורכום, השום ו2 כפות של שמן זית  ומביאים לרתיחה
  • כאשר המים רותחים שופכים לאט לאט את קמח התירס תוך כדי ערבוב בלתי פוסק עד אשר מתקבלת דייסה דביקה אשר נפרדת מדפנות הסיר ומסירים מהאש.
פיצה טבעונית ללא גלוטן
  • מוציאים את הבצק על תבנית האפייה הקפיצית ומשטחים על גבי תבנית האפיה
  • פיצה טבעונית ללא גלוטן
  • מכניסים לתנור, הכי קרוב לחלק העליון של התנור ואופים כ 7 דקות
  • מכינים את גבינת הקשיו:
  1. טוחנים את הקשיו עם מי ההשרייה ביחד בבלנדר עד שמתקבלת משחה נוזלית ואחידה של קשיו ומים.
  2. מעבירים לסיר קטן
  3. בשלב זה אפשר לשפר טעם ע"י הוספה של שום כתוש וכף פתיתי בירה, אבל לא חובה.
  4. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ומנמיכים את האש
  5. ממשיכים לערבב עד שהעיסה מתגבשת ומסמיכה
  6. מסירים מהאש ומצננים (הגבינה תסמיך יותר כאשר היא תצטנן)

בוא נחזור לפיצה:

  • מוסיפים על הפיצה את רסק העגבניות, גבינת הקשיו ואת התוספות שאנחנו אוהבים ומזלפים כף של שמן זית.
  • מגבירים את החום של התנור ל 250 מעלות ואופים את הפיצה כ 10-15 דקות עד שהפיצה משחימה.
  • שימו לב שאתם מניחים את תבנית האפיה בחלק העליון של תנור האפייה כדי שהיא תצא פריכה, שחומה ומושלמת.
  • מוציאים בזהירות מתבנית האפיה וזוללים.
פיצה טבעונית ללא גלוטן

תכלס, מה צריך בן אדם?

 

רוצים עוד פיצה ללא גלוטן? מה עם קמח חומוס?

 

 

 

Comments

comments

Written by חגי לפלר

3 Comments

סתיו

אחלה מתכון. הכנו מספר פעמים. קצת קשה לשטח את הבצק עם כף הפוכה ולכן מומלץ לרדד אותו בין שני ניירות אפייה. לארבעה אנשים כדאי להכפיל את הכמויות. הולך מעולה עם כל תוספת שהייתם שמים על פיצה; זיתי קלמטה, זוקיני, פטריות, עגבניות שרי, עלי בזיליקום וכו'. טעים גם קר..

אסתר

אחלה מתכון משתמשת בו לפיצה ביתית הרבה בזמןהאחרון! רק עם כפית שמן קוקוס במקום 2 כפות 😉
שאלה שעניינה אותי – כמה קלוריות ושומן וחלבון ופחמימה יש במנה הזו?
אתה לפעמים רושם אבל כאן לא..
תודה 🙂

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

האימייל לא יוצג באתר.