פיצה טבעונית מקמח כוסמין ללא לישה עם גבינת טופו מושלמת

רק שתדעו, שלאכול אוכל בריא ומאוזן של "אחרי החגים" ממש לא אומר שצריך לאכול כל היום רק סלטים של קינואה ושייק של עשבים.

אפשר (ואפילו מומלץ) לאכול דברים טעימים שאנחנו אוהבים כמו פיצה טבעונית מקמח כוסמין מלא, עם המון ירקות, שמן זית וגבינת טופו. כן, זו פיצה בריאה, טעימה ונפלאה.

הבצק של הפיצה הוא קל הכנה ואיננו דורש מיקסר או לישה ועם יד על הלב, הוא אחד הבצקים הקלים להכנה שאני מכיר. גם אם אין לכם ניסיון כלל ייצא לכם בצק מושלם. באחריות.

בחרתי למתכון הזה דווקא קמח כוסמין מלא הודות לכמות החלבון הגבוהה אשר הוא מכיל וטעם מתקתק, עמוק ואגוזי.

לגבינה השתמשתי בטופו בטעם טבעי של תנובה אשר העניק לי תוספת נאה של חלבון ושל סידן.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

 

___________________________________

איך אוכלים את זה?

מנה אחת של פיצה יכול בהחלט להיות ארוחת ערב או צהריים נפלאה, הודות לכמות הסיבים הגבוהה היא גם תעניק תחושת שובע ואנרגיות לאורך זמן ותאזן את כמות הסוכר בדם.

_________________________________

פיצה טבעונית

ערכים תזונתיים:

מנה אחת של פיצה (מתוך 6) תכיל:

450 קלוריות

26 גרם חלבון

54 גרם פחמימות

14 גרם שומן (מתוך 2 גרם שומן רווי)

165 מ"ג סידן

3 מ"ג ברזל

פיצה טבעונית

כולם אוהבים פיצה

מה צריך?

לבצק

325 גרם קמח כוסמין מלא מנופה

3 כפות רסק תפוחי עץ (75 גרם)

כפית שטוחה שמרים טריים

2 כפיות מלח

1 כף שמן זית

150 מ"ל מים (כוס)

לגבינה

300 גרם טופו טבעי של תנובה

2 כפות שמן זית

2 כפות פתיתי בירה

1 כף שטוחה חרדל הולנדי חלק

2 שיני שום

1 כף טחינה גולמית

2 כפות עמילן טפיוקה

3/4  כוס חלב סויה לייט של תנובה

לטופינג:

3 כפות עגבניות מרוסקות

חופן פרחי ברוקולי שטופים וטריים

חופן פרחי כרובית שטופים וטריים

2 עגבניות פרוסות

חצי פלפל צהוב

חופן עלי בזיליקום טריים ושטופים

 

מה עושים?

מתחילים עם הבצק

  1. לקערה גדולה מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים היטב עד שכל המלח נטמע בקמח.

2. בקערה נוספת מערבבים את רסק התפוחים, השמן, המים והשמרים ומערבבים עד שכל השמרים נמסים בנוזל.

3. שופכים את הנוזלים לקערה עם הקמח ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד, מעט רטוב ודביק

4. מכסים במגבת ומניחים בצד ל- 10 דקות

5. לאחר כ 10 דקות לוקחים אחת מקצוות הבצק ומקפלים אותה על מרכז הבצק, חוזרים על הפעולה כ 15 פעמים. כמו בסרטון הבא.

 

6. מכסים במגבת ומניחים בצד ל 15 דקות

7. בתום 15 הדקות חוזרים על הפעולה של קיפול הבצק ומניחים בצד שוב

סה"כ עליכם לעשות סבב של ארבעה קיפולי בצק עם מנוחה של 15 דקות אחד מהשני.

8. בתום סבב הקיפולים הניחו להתפחה את הבצק לשעה שלמה.

9. לקראת סוף שעת ההתפחה אפשר להתחיל להכין את הגבינה

10. הוסיפו לבלנדר את כל מרכיבי הגבינה מלבד עמילן הטפיוקה

11. טחנו היטב כמספר דקות עד שמתקבלת עיסה אחידה, טעמו ותקנו תיבול לפי טעמכם.

12. שפכו את העיסה לסיר קטן , הוסיפו את עמילן הטפיוקה וערבבו על אש נמוכה עד שהעיסה נפרדת מהדפנות והופכת צמיגית.

במידה והעיסה יבשה מדי, הוסיפו מעט נוזלים

13. הסירו מהאש וצננו לטמפ' החדר

חוזרים לבצק

14.חממו את התנור לחום גבוה (250 מעלות) גריל עליון

15. קמחו היטב את משטח עבודה

16. ובעזרת מערוך רדדו את הבצק דק ככל האפשר

17. כדי להעביר את הבצק לתבנית אפייה גלגלו את הבצק בעדינו על אמת היד והעבירו בעדינות לתבנית האפיה

18. בעזרת מזלג נעצו חורים בבצק.

19 עכשיו החלק הכייפי- הרכיבו את הפיצה

20. מרחו את העגבניות המרוסקות על גבי הבצק, גבינת הסויה והירקות ולבסוף זילפו כף שמן

פיצה טבעונית

21. הכניסו את הפיצה לתנור ואפו 12-15 דקות בחלק העליון של התנור

 

פיצה טבעונית

 

רוצים פיצה טבעונית ללא גלוטן? יש פה מתכון 

 

פיצה טבעונית

עוד תמונה אחת ודי

Comments

comments

Written by חגי לפלר