Home » פיצה מתוקה טבעונית

פיצה מתוקה טבעונית

קינוח טבעוני, מהיר ומרשים: פיצה מתוקה טבעונית

לא תמיד יש לי זמן או חשק להתחיל להכין אוכל ממש מאפס.

והמון זמן המתכון הזה לפיצה מתוקה טבעונית רץ לי בראש.

מודה שהבצקים הקפואים שיש בסופר קורצים לי ולכן ניגשתי לבדוק מה קורה שם מבחינת הרכיבים.

אז חייב להגיד שלא נבהלתי.

פיצה מתוקה טבעונית

תשמחו לגלות שהבצקים הקנויים כבר ממזמן אינם מכילים שומן טראנס, שזה היה מבחינתי אחד החסמים העיקריים לרכישת הבצקים האלו.

בוא נשים את הקלפים על השולחן זה לא כך-כך נורא כמו שחשבנו. כמובן שאין לי כוונה לבסס את התזונה שלי רק על הבצקים הקפואים.

אבל כפתרון לקינוח מהיר , שמכינים מדי פעם, זה בסדר.  לא יותר

נכון, זה מכיל מרגרינה (ללא שומן טראנס) ונכון יש כל מיני רכיבים עם הסימון המפחיד E (שמציין את התקינה האירופאית למזון – E= europe)  ושלל חומרים משמרים.

אבל שוב, מדי פעם, לעתים רחוקות, אפשר לעשות קיצורי דרך. ולא יקרה לנו שום דבר. אפשר להירגע

ולא, לא לי שילמו על המתכון הזה)

אם אתם ממש מתנגדים לרכישת בצק פריך קפוא, נסו לבדוק את בצק הפילו, שאיננו מכיל שומן כלל ומכיל גם כמות קלוריות נמוכה הרבה יותר.

קצת על המתכון:

הפיצה מורכבת מרוטב מתוק על בסיס חלב סויה וקמח בדיוק כמו שהכנתי את הרוטב בשמל ללזניה הטבעונית הזו 

הכנתי גם גבינה מתקתקה משקדים טחונים וליוויתי עם שבילים של ריבת פטל  ומעל בזקתי פטל קפוא.

את רוטב הבשמל המתוק הכנתי מחלב סויה לא ממתוק ולצערי רק חלב סויה יצליח לעבוד במתכון הזה.

אם אתם רוצים להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן השתמשו בקמח טפיוקה או קורנפלור. התוצאה תהיה זהה.

אם אתם לא רוצים להשתמש בשקדים לגבינה אותה כמות של קשיו תגרום לאותה תוצאה.

כמובן שאפשר להשתמש בכל פרי שאתם אוהבים, אני פשוט חושב שפטל משתלב נהדר עם שקדים.

אם אתם רוצים להקפיא – תרגישו חופשי. בילוי קצר בתנור יגרום לפיצה המתוקה הזו לחזור לחיים.

בוא נדבר ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר: 

פרוסת פיצה מתוקה טבעונית אחת מתוך 20:

תכיל:

195 קלוריות
4 גרם חלבון
22 גרם פחמימה
10 גרם שומן (מתוכו 2.5 גרם שומן רווי)

פיצה מתוקה טבעונית

Keyword פיצה, פטל, שקדים
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 15 minutes
זמן כולל 45 minutes
מנה הגשה 20 חתיכות
קלוריות 195 kcal

מרכיבים

  • 400 גרם גרם בצק פריך מתוק מופשר למשך הלילה
  • 150 גרם גרם שקדים מולבנים מושרים במים עד כיסוי למשך לילה
  • 1/2 ליטר חלב סויה
  • 4 כפות קמח לבן אפשר גם קמח טפיוקה או קורנפלור
  • 4 כפות סוכר
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 6 כפות ריבת פטל
  • 1 כוס פטל טרי
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 כפית תמצית ווניל

הוראות הכנה

  1. מכינים את הרוטב

  2. מטגנים את הקמח הלבן עם כף 2 כפות שמן קוקוס  כ 2-3 דקות 

  3. מוסיפים את חלב הסויה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק

  4. מוסיפים כף סוכר ואת תמצית הווניל וממשיכים לערבב עד שהחלב מסמיך והופך למרקם של פודינג 

  5. במידה והחלב לא מסמיך הוסיפו עוד כף של קמח

  6. מכינים את גבינת השקדים:

  7. חממו את התנור לחום בינוני ( 180 מעלות) גריל עליון 

  8. בבלנדר טוחנים היטב את השקדים ללא מי ההשריה עד שמתקבלת עיסה אחידה. 

  9. אם צריך הוסיפו מעט מים לבלנדר כדי שהשקדים יטחנו היטב

  10. הוסיפו תמצית ווניל לעיסת השקדים והניחו בצד 

  11. פרסו את בצק המופשר על גבי משטח העבודה 

  12. מרחו בנדיבות את ממרח הסויה המתוק, שבצו את ריבת הפטל ומעל פזרו את גבינת השקדים. 

  13. עטרו עם פטל טרי, מעט גרידת לימון 

  14. בזקו כף שמן קוקוס וכף סוכר

    פיצה מתוקה טבעונית
  15. אפו כ 15 דקות עד שהבצק משחים 

 

 

 

Comments

comments