על פנקוטה טבעונית והמושבה החקלאית הרצליה
יום ראשון בערב, ערב ראש-השנה, אנו נסע לבית הורי שבהרצליה ונשב לארוחת חג, מתחת לעץ הזית הישן.
אבא ידליק את מנורות הגרילנדה ויתלונן, כמו בכל שנה, על החום.
"אין אוויר" הוא טוען , "אי אפשר לנשום בלחות הזו"
מאז שבנו מסביב לבית שלהם מלא וילות חדשות ועצומות, נדמה שהאוויר בגינה של הורי פסק מלנוע.
הבית שלהם הוא בית קטן עם גג אדום שבנה על גבעת חול דיונות בשנות ה-30.
בית קטן מוקף גינה גדולה שפעם הייתה פעם המשק החקלאי של סבא וסבתא עוד בתקופה שהרצליה הייתה מושבה חקלאית מבודדת ובריזה הייתה נושבת בערב חג של השנה החדשה.
היום, הבית הקטן מוקף בעיר גדולה שמעט חוסמת את האוויר והרוח של תחילת הסתיו .
אבל כשאני נכנס לחצר אני עדיין מרגיש כאילו אני נמצא במושבה החקלאית הרצליה וסבא עוד רגע יוצא מהדלת עם הרובה הישן שלו כדי להבריח תנים ומסתננים מהגבול ומהמשק.
טוב, חאלס עם הזכרונות, מה עם הקינוח?
View this post on Instagram
בגלל שהשנה עומד להיות חם בערב החג וגם בגלל שאין בריזה כבר בחצר של שכונת נווה עובד בהרצליה אני אכין קינוח קליל וטעים
השנה אני אביא פנקוטה טבעונית על בסיס של חלב סויה ומעט קרם קוקוס עם רימונים ונענע קצוצה שכיף לאכול במזג האוויר החם של תחילת הסתיו.
מי שלא מכיר פנקוטה זה אחד המתכונים הקלים להכנה בעולם ולפי דעתי מאוד מאוד מרשים.
_______________________________________________________
איך אוכלים את זה?
מנה אחת של פנקוטה טבעונית נהדרת כמנה אחרונה מזינה ודלת קלוריות עשירה בנוגדי חמצון הודות לגרעיני הרימון
_________________________________________________________
ערכים תזונתים מאמנת והתזונאית נעם בכר:
מנה אחת של פנקוטה (מתוך 4 )
160 קלוריות
20 גרם פחמימה
1 גרם חלבון
8 גרם שומן (מתוך 3 גרם שומן רווי)



פנקוטה טבעונית
מרכיבים
- 2 כוס כוסות חלב סויה 480 מ"ל
- 3 כפות סילאן 60 גרם
- 4 כפות רכז רימונים 40 גרם
- 4 כפות קרם קוקוס 20% שומן 40 גרם
- 4 כף רימונים 40 גרם
- 1 כף אגר אגר או ג'לטין סינתטי
- חופן נענע קצוצה
הוראות הכנה
- לסיר קטן מעבירים את חלב הסויה, הסילאן, קרם הקוקוס וכף האגר אגר ומביאים לרתיחה
- מבשלים על אש נמוכה כ 8 דקות
- בכלי קטן המיועד לפנקוטה מוזגים כף רכז רימונים בתחתית
- חוזרים על התהליך לכל אחד מכלים לפנקוטה
- יוצקים את התערובת החלב החם לכלים ומעבירים למקרר לפחות ל3 שעות עד התגבשות
- לאחר ההתגבשות במקרר, הופכים את הכלי על גבי צלחת הגשה, רכז הרימונים עכשיו אמור להיות בראש הפנקוטה. ומעטרים עם כף רימון ונענע קצוצה מעל
Recipe Notes
במידה ואין לכם כלי מיוחד לפנקוטה אפשר לעשות את הפנקוטה גם בכוסות ולמזוג את תמצית הרימונים מעל