Home » פנקוטה טבעונית

פנקוטה טבעונית

על פנקוטה טבעונית והמושבה החקלאית הרצליה

יום ראשון בערב, ערב ראש-השנה, אנו נסע לבית הורי שבהרצליה ונשב לארוחת חג, מתחת לעץ הזית הישן.

אבא ידליק את מנורות הגרילנדה ויתלונן, כמו בכל שנה, על החום.

"אין אוויר" הוא טוען , "אי אפשר לנשום בלחות הזו"

מאז שבנו מסביב לבית שלהם מלא וילות חדשות ועצומות, נדמה שהאוויר בגינה של הורי פסק מלנוע.

הבית שלהם הוא בית קטן עם גג אדום שבנה על גבעת חול דיונות בשנות ה-30.

בית קטן מוקף גינה גדולה שפעם הייתה פעם המשק החקלאי של סבא וסבתא עוד בתקופה שהרצליה הייתה מושבה חקלאית מבודדת ובריזה הייתה נושבת בערב חג של השנה החדשה.

היום, הבית הקטן מוקף בעיר גדולה שמעט חוסמת את האוויר והרוח של תחילת הסתיו .

אבל כשאני נכנס לחצר אני עדיין מרגיש כאילו אני נמצא במושבה החקלאית הרצליה וסבא עוד רגע יוצא מהדלת עם הרובה הישן שלו כדי להבריח תנים ומסתננים מהגבול ומהמשק.

טוב, חאלס עם הזכרונות, מה עם הקינוח?

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on


בגלל שהשנה עומד להיות חם בערב החג וגם בגלל שאין בריזה כבר בחצר של שכונת נווה עובד בהרצליה  אני אכין קינוח קליל וטעים

השנה אני אביא פנקוטה טבעונית על בסיס של חלב סויה ומעט קרם קוקוס עם רימונים ונענע קצוצה שכיף לאכול במזג האוויר החם של תחילת הסתיו.

מי שלא מכיר פנקוטה זה אחד המתכונים הקלים להכנה בעולם ולפי דעתי מאוד מאוד מרשים.

_______________________________________________________

איך אוכלים את זה? 

מנה אחת של פנקוטה טבעונית נהדרת כמנה אחרונה מזינה ודלת קלוריות עשירה בנוגדי חמצון הודות לגרעיני הרימון

_________________________________________________________

ערכים תזונתים מאמנת והתזונאית נעם בכר:

מנה אחת של פנקוטה (מתוך 4 )

160 קלוריות

20 גרם פחמימה

1 גרם חלבון

8 גרם שומן (מתוך 3 גרם שומן רווי)

פנקוטה טבעונית
עוד מתכון לחג עם רימונים? מה ריבת צ'יה ורימונים? פנקוטה טבעונית

 

 

 

 

 

פנקוטה טבעונית

זמן הכנה 1 minute
זמן בישול 8 minutes
זמן כולל 12 minutes
מנה הגשה 4 מנות

מרכיבים

  • 2 כוס כוסות חלב סויה 480 מ"ל
  • 3 כפות סילאן 60 גרם
  • 4 כפות רכז רימונים 40 גרם
  • 4 כפות קרם קוקוס 20% שומן 40 גרם
  • 4 כף רימונים 40 גרם
  • 1 כף אגר אגר או ג'לטין סינתטי
  • חופן נענע קצוצה

הוראות הכנה

  1. לסיר קטן מעבירים את חלב הסויה, הסילאן, קרם הקוקוס וכף האגר אגר ומביאים לרתיחה
  2. מבשלים על אש נמוכה כ 8 דקות
  3. בכלי קטן המיועד לפנקוטה מוזגים כף רכז רימונים בתחתית
  4. חוזרים על התהליך לכל אחד מכלים לפנקוטה
  5. יוצקים את התערובת החלב החם לכלים ומעבירים למקרר לפחות ל3 שעות עד התגבשות
  6. לאחר ההתגבשות במקרר, הופכים את הכלי על גבי צלחת הגשה, רכז הרימונים עכשיו אמור להיות בראש הפנקוטה. ומעטרים עם כף רימון ונענע קצוצה מעל

Recipe Notes

במידה ואין לכם כלי מיוחד לפנקוטה אפשר לעשות את הפנקוטה גם בכוסות ולמזוג את תמצית הרימונים מעל

 

Comments

comments