פנקייק מכוסמת ירוקה

כוסמת אהובתי!

נכון, הכוסמת, שבטח אתם מכירים, היא בעלת ריח וטעם עזים שלא כולם אוהבים ומתחברים.

אבל.. (ויש פה אבל גדול) כנראה שטרם ונתקלתם בכוסמת הירוקה.  שהיא, הגרסה ה-לא קלויה והטבעית של אחותה. אני בטוח שתשמחו לשמוע שטעמה וריחה, הרבה פחות עזים כמו הכוסמת הקלויה.

מי שעדיין לא שמע על כוסמת אשמח לספר שמדובר בזרע – על ומזין במיוחד!

כמה מזין?

100 גרם כוסמת ירוקה לא מבושלת מכילה:

78 גרם פחמימות

8 % שומן

13 % חלבון

343 קלוריות

18 חומצות אמיניות

אומגה 3

מכיל כמות גבוהה של סידן, ברזל, מגנזיום והמון סיבים תזונתיים

הרוסים מכינים ממנה דייסה, היפנים אטריות סובה, האיטלקים פסטה והיא איננה מכילה גלוטן.

בקיצור, תענוג גדול

פלוס מרכזי נוסף של הכוסמת היא שמאוד נוח לעבוד עמה.

אחרי השריה בהרבה מים למשך לילה, היא הופכת לחומר גלם נפלא וכמעט איננה דורשת זמן בישול. במידה ואתם מצליחים אף להנביט אותה, אפשר להוסיף אותה ישירות לסלט הירקות.

אני מצרף מתכון מאוד קל לפנקייקים מכוסמת ירוקה שאני מאוד ממליץ לאכול בבוקר, בגלל תכולת הסיבים הגבוהה שעוזרת לתחושת השובע לאורך היום ותתרום לאנרגיה ולעיכול יעיל יותר.

פנקייק כוסמת ללא גלוטן

אז מה צריך?

  • כוס כוסמת ירוקה מושרת בשתי כוסות מים לילה לפחות.
  • כף סילאן
  • כפית קינמון
  • כפית ג'ינגר מגורד
  • מיץ מחצי לימון
  • חצי כפית של סודה לשתיה

אני משתמש במחבת נון סטיק איכותית, כך שאינני צריך שמן כלל. במידה ואין, אפשר לטגן עם מעט שמן צמחי.

מה עושים?

טוחנים היטב את כוסמת יחד עם מי ההשריה  עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה.

במידה והעיסה נוזלית מדי אפשר להוסיף שתי כפות של שיבולת שועל. (תרומה נהדרת של סיבים )

מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים היטב.

מחממים מחבת נון סטיק איכותי היטב. (צריך להיות מאוד מאוד חם) מוזגים בכל פעם מעט מהעיסה

מחכים מספר שניות עד שהפנקייק משחים בצד אחד, הופכים לצד שני

ומגישים חם עם מעט סליאן ופירות יער

 

Comments

comments

Written by חגי לפלר

2 Comments

אביב

מעולה!
הכנתי ויצא נהדר!
נראה לך שאפשר להוסיף שעועית מש מונבטת או שזה יהרוס?
מה בדבר אפייה בתנור? אפשרי?
תודה

חגי לפלר

היי, שעועית מש נשמע מעולה גם אפייה בתנור נשמע מעולה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.