פוטיפורים טבעונים כשרים לפסח

פוטיפורים טבעונים כשרים לפסח

בואו נשים קץ למתקפת הקינוחים המבאסים של פסח!

לא עוד עוגיות בוטנים קשות ויבשות, מספיק עם חטיפי הקוקוס המתפוררים.

אמרו שלום לצלחת פטיפורים טבעונית כשרה לפסח, טעימה להחריד וקלה מאוד להכנה

כל מה שצריך הוא להמיס שוקולד במנג'טים מנייר, לצנן במקרר ולמלא במילוי שאתם אוהבים.

זה יכול להיות כמעט כל דבר: תותים עם קרם קוקוס או חמאת בוטנים מומסת. אפשר לעשות קרם קפה או קרם וניל. באמת, אין גבול לדמיון ואפשר להתפרע לחלוטין.

אני השתמשתי במנג'טים מסליקון שהרבה יותר נוחים לעבודה. אפשר גם להשתמש בכאלו שעשויים מנייר.  העדיפו את המנג'טים שעשויים מנייר עבה יותר ולא את אלו הדקים שלא נוחים לעבוד עם שוקולד מומס.

פוטיפורים טבעונים כשרים לפסח

פוטיפורים טבעונים כשרים לפסח

 

מצרכים ל 10 מנג'טים קטנים או 8 גדולים.

400 גרם שוקולד מריר מומס

 

קרם שוקולד

חצי פחית מצוננת של קרם קוקוס מעל 21% שומן (15 דקות במקפיא מספיקות ).

כוס של קוקוס מגורד

רבע כוס שמן קוקוס במצב הנוזלי שלו

רבע כוס סוכר

קורטוב מלח

כפית תמצית וניל

2 כפות של אבקת קקאו

 

קרם תות:

חצי פחית מצוננת של קרם קוקוס מעל 21% שומן (15 דקות במקפיא מספיקות ).

כוס של קוקוס מגורד

רבע כוס שמן קוקוס במצב הנוזלי שלו

רבע כוס סוכר

קורטוב מלח

כפית תמצית וניל

6-8 תותים בשלים

 

 

 

למילוי קרם קשיו וניל וקרם קפה:

250 גרם קשיו טבעי מושרה במים ללילה (3 שעות לפחות)

כוס של קוקוס מגורד

חצי כוס שמן קוקוס במצב הנוזלי שלו

רבע כוס סוכר

כפית תמצית וניל

קורטוב מלח

לקרם קפה- כפית של נס קפה וכפית אבקת קקאו

 

 

למילוי קרם חמאת בוטנים

4 כפות של חמאת בוטנים

2 כפות סוכר

 

מה עושים?

מתחילים עם המנג'טים

ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר מים חמים או במיקרו.

מורחים שכבה של שוקולד מומס בכל מנג'ט בתחתית וגם על הדפנות ומכנסים למקרר עד שהשוקולד מתייצב.

 

למילוי קרם שוקולד

פותחים את קופסת השימורים של קרם הקוקוס ומשתמשים רק בקרם הלבן בחלק העליון של הקופסה. (לא משתמשים בנוזלים)

בעזרת כף מוציאים חצי מכמות הקרם מוסיפים את שאר הרכיבים מלבד הקוקוס המגורד וטוחנים היטב עד לקבלת עיסה יציבה ומתוקה.

שופכים את העיסה לקערה ומקפלים פנימה כוס של קוקוס מגורד.

מצננים לפחות שעה במקרר עד התייצבות.

 

למילוי קרם תות

פותחים את קופסת השימורים של קרם הקוקוס ומשתמשים רק בקרם הלבן בחלק העליון של הקופסה. (לא משתמשים בנוזלים)

בעזרת כף מוציאים חצי מכמות הקרם מוסיפים את שאר הרכיבים מלבד הקוקוס המגורד וטוחנים היטב עד לקבלת עיסה יציבה ומתוקה.

שופכים את העיסה לקערה ומקפלים פנימה כוס של קוקוס מגורד.

מצננים לפחות שעה במקרר עד התייצבות.

  • חזרו על התהליך עם בננות טריות לקבלת קרם קוקוס בננה או פירות יער, פסיפלורה, קיווי וכל פרי שעולה על דעתכם.

 

למילוי קרם קשיו וניל וקרם קפה:

טוחנים במעבד מזון את הקשיו, סוכר, תמצית וניל, שמן קוקוס עד קבלת עיסה אחידה.

שופכים חצי מהעיסה לקערה עמוקה ולחצי שנותר במעבד מזון, מוסיפים כפית אבקת נס קפה או אספרסו קצר וכפית אבקת קקאו  ומפעילים את המעבד המזון עד לקבלת מוס קפה עשיר.

*שדרגו את הקרם עם ליקר אספרסו או ליקר שוקולד

 

למילוי קרם בוטנים

ממיסים את חמאת הבוטנים במיקרו או מעל סיר עם מים חמים

מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהוא נמס.

 

מילוי

עכשיו החלק הכיפי באמת.

מוציאים את המנג'טים מהמקרר.

בעזרת כפית מניחים כפית אחת של מילוי בתחתית כל מנג'ט שוקולד ומשיבים למקרר לייצוב ל 10 דקות.

לאחר מכן מכסים עם שוקולד מומס מלמעלה ומצננים כשעתיים לפחות.

מקלפים בזהירות המנג'טים מהשוקולד ומגישים!

פוטיפורים טבעונים כשרים לפסח

פוטיפורים טבעונים כשרים לפסח

 

 

 

Comments

comments

Written by חגי לפלר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.