Home » קציצות אדממה וקישואים

קציצות אדממה וקישואים

קציצות אדממה וקישואים שעושות טוב מפנים וגם מבחוץ

השבוע החלפתי תוכנית אימון

אחרי שלושה חודשים באותה תוכנית, הרגשתי שהגוף מרגיש יותר מדי נוח וקצב ההתקדמות שלי נעצר.

אומנם עדיין קשה לי באימונים ולפעמים אני לא מצליח לדחוק את מקסימום המשקל אותות תכננתי באימון אבל אני חושב שהגיע הזמן להחליף.

יש שתי סיבות שאני מחליף את התוכנית:

האחת פיזילוגית – הגוף החכם שלנו מצליח להסתגל במהירות לשינויים וכדי לאתגר אותו כדי שיתחזק, יגדל ונוכל להגיע ליעד שלנו כדאי לשנות את התוכנית

והסיבה השניה היא מנטלית-  כי אותה תוכנית אימון במשך 3 חודשים זה פשוט משעמם.

השינוי של התוכנית מגיע לי בול בזמן, מפני עוד 3 חודשים אני רוצה להתחיל תהליך חיטוב איטי, בריא ומבוקר כי שאוכל להראות שישיית קוביות בים.

אבל עד אז אני עובד לפי תפריט התזונה שלי, דואג לאכול מספיק קלוריות ביום, לישון מספר שעות נורמלי ביום וכמובן להתאמן כמו שצריך.

אז אחלו לי בהצלחה זה עומד להיות לא קל:)

מעט על המתכון

קציצות אדממה וקישואים

עכשיו שנגמר חג החנוכה וסיימנו לאכול את כל הבצקים הטעימים והנהדרים (כמו הסופגניות המאודות שלי) אפשר להתחיל קצת לאזן עם אוכל בריא וטעים.

כמו קציצות אדממה וקישואים עם אורגנו וטופו אפויות בתנור בטעם גלילי שאפשר לאכול בכיף לארוחת צהריים ועושות נפלא גם מפנים וגם מבחוץ.

הן מאוד קלות להכנה ואפשר להכין כמות גדולה של קציצות להקפיא ושרוצים לאכול רק לשים כמה דקות בטוסטר והן טעימות שוב.

אם אין לכם כוח לשבת ולהוציא את תרמילי האדממה מתוך הפולים שלהם, אפשר למצוא שקיות של פולי סויה ללא התרמילים בשופרסל (לא שילמו לי על זה) אבל אפשר להשתמש גם באלו שצריך לקלף.

השתמשתי בקישואים כדי לייצר מסה לקציצות מירק שלא מכיל כמות גבוהה של קלוריות, אם אתם לא חובבי קישואים אתם יכולים להשתמש בכרובית מבושלת או חצילים קלויים.

כדי להעניק לקציצות ארומה וטעם ים תיכוני השתמשתי בעלים של אורגנו, אפשר להחליף בכל עשב תיבול שאתם אוהבים כמו בזיליקום, זעתר וכו.

השתמשתי בקמח שיבולת שועל אתם יכולים בכל קמח שאתם אוהבים או לטחון במעבד מזון שיבולת שועל כדי לקבל קמח. כן, זה עד כדי כך פשוט

_________________________________

איך אוכלים את זה?

קציצות האדממה האלו עשירות בחלבון ובפחמימות טובות ולכן הן מעולות לארוחת צהריים בליווי סלט גדול  או לארוחת ערב מפנקת.

פולי הסויה (אדממה) עשירים בחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, כמות נהדרת של סידן ונוגדי חמצון.

___________________________________

קציצות אדממה וקישואים
עושה טוב גם מפנים

ערכים תזונתיים מאת נעם בכר מאמנת הכושר והתזונאית הקלינית:

קציצה אחת מכילה:

40 קלוריות

2 גרם חלבון

1.5 גרם שומן

4 גרם פחמימה

קציצות אדממה וקישואים

  קציצות אדממה וקישואים

 

 

 

קציצות אדממה וקישואים

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 10 minutes
זמן כולל 17 minutes
מנה הגשה 40 קציצות

מרכיבים

  • 450 גרם פולי אדממה מופשר
  • 150 גרם טופו קשה
  • 1 קישוא פרוס לפרוסות
  • 2 כוס קמח שיבולת שועל
  • 3 כפות שמן זית
  • חופן אורגנו קצוץ

הוראות הכנה

  1. במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים מלבד שמן הזית והקמח
  2. מעבירים לקערה עמוקה ומוסיפים את הקמח
  3. מערבבים היטב ומניחים במקרר לפחות לשעתיים כדי שהתערובת תתגבש מעט
  4. מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות
  5. משמנים את תבנית האפייה עם מחצית משמן הזית
  6. בעזרת ידייים רטובות מגלגלים קציצות בגודל של כדור פינג פונג
  7. מזלפים מעל הקציצות את שארית שמן הזית
  8. אופים כ 10 דקות
  9. מוציאים מהתנור בזהירות כי הן עדינות
  10. ככל שהן יתקררו הן יתמצקו
 

Comments

comments