Home » קציצות עדשים עם חצילים אפויות בתנור
קציצות עדשים וחצילים אפויות בתנור

קציצות עדשים עם חצילים אפויות בתנור

כבר גיליתם את הסוד המופלא ששמו קציצות עדשים?

מדוע סוד? מפני שקציצות כאלו הן מזינות מאוד, דלות בפחמימות ובשומן ולא מתפרקות בבישול. אפשר לטגן אותן או לאפות. אפשר להגיש עם רוטב חריף או טחינה (או גם וגם) אפשר לצד סלט ואורז מלא או בתוך פיתה עם מלא סלטים משגעים. בקיצור, לא חסרות אופציות.

אבל אני אוהב להכין קציצות עדשים עם חצילים.

מדוע? מפני שהחצילים סופגים את הטעמים של הקציצה ושומרים עליה שלא תתייבש ושתישאר רכה ונעימה.

אפשר להוסיף גזר מגורד או קישוא או כל ירק אחר שאתם אוהבים 🙂

 

קציצות עדשים וחצילים אפויות בתנור

קציצות עדשים עם חצילים אפויות בתנור

מה צריך?

כמות של 30 קציצות קטנות בגודל של כדור פינג-פונג

מה צריך?

  • 2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות – הוראות בישול בתחתית הפוסט
  • 1 כוס תפוח אדמה מגורד
  • 1 כוס חציל מקולף ומגורד
  • 2 כפות קמח לבן
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית חומץ
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח פלפל
מה עושים?
* מערבבים היטב את כל החומרים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
* בעזרת מזלג מועכים מעט את העדשים, רק כדי לאחד מעט עם שאר העיסה.
* מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)
* בעזרת ידיים רטובות קורצים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומגלגלים לכדור.
* אופים כ 20 דקות

יועצת התזונה ומדריכה הכושר נעם בכר מוסיפה:

“קציצה אחת תכיל: 24 קלוריות, 1.5 גרם חלבון, 1.3 גרם שומן, 2.4 מ”ג סידן, 2.72 מ”ג ברזל”

עדשים הם מקור מעולה לחלבון, סיבים תזונתיים לסידן וברזל, מושלם לארוחת צהריים דלת בקלוריות המספקת תחושה שובע לאורך זמן

קציצות עדשים וחצילים אפויות בתנור

איך מבשלים עדשים ירוקות כדי שייצאו רכות ונימוחות

  • השרו כוס עדשים ירוקות במים עד כיסוי כ5-8 שעות.
  • לאחר השרייה העדשים צריכות להיות תפוחות מהמים שהם ספגו.
  • במידה ונותרו מים בקערה רוקנו אותם.
  • בסיר גדול הוסיפו את העדשים המושרות עד כיסוי.
  • הוסיפו כפית גדושה של סודה לשתייה .
  • הביאו לרתיחה ולאחר מכן המשיכו לבשל על אש קטנה כ -15-20 דקות עד שהעדשים מתרככות.
  • שימו לב שהסיר לא גולש 🙂

אגב, עדשים כתומות אין צורך להשרות ואפשר להכין תבשילים משגעים בצ’יק צ’ק. ממש כמו תבשיל העדשים עם חלב קוקוס

 

 

 

Comments

comments