Home » רביולי זוקיני טבעוני
רביולי זוקיני טבעוני

רביולי זוקיני טבעוני

רביולי זוקיני טבעוני במילוי טופו, טימין ושמן זית

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

שיא הקיץ עוד רגע כאן אבל החום והלחות  וגורמים לי לרוצת לאכול רק מאכלים קלילים ונעימים בבטן.

לא יודע מה איתכם, אבל אני מתרחק כרגע מתבשילים כבדים או מאכלים מקורמים וכי כל מה שבא לי לאכול זה ירקות או פירות.

דוגמה טובה למאכל שאני שמח לאכול כרגע הוא רביולי זוקיני.

רביולי זוקיני טבעוני
זה טעים כמו שזה יפה

הוא המוצא ע” הבלוגרית נדה וארבונבה ( neda varbanova) והוא שידרוג (בעיני) של ספגטי הזוקיני המפורסם.

שידרוג מפני שאין צורך, במתכון הזה במכונה מיוחדת לחיתוך הזוקיני.

עלי הפסטה הוחלפו ע”י פרוסות דקות של זוקיני נא והחסכון בכמות הקלוריות הוא גדול. 🙂

אני אוהב את המתכון הזה במיוחד גם מפני שהוא פוטוגני להחריד וגם בשל הערכים התזונתיים שלו.

רביולי הזוקיני מושלם לתקופת חיטוב כאשר אנו מנסים לצמצם את כמות הקלוריות ובמקביל להשאיר את כמות החלבון גבוהה.

מלבד קלוריות, חלבון ופחמימות הוא מכיל כמות גבוהה של סיבים תזונתיים ונוזלים, אשר מסייעים לתחושה של שובע.

מסיבה זו אפשר בקלות ובשקט רב לאכול כ 3-4 חתיכות של רביולי זוקיני לארוחת ערב ואפילו יישאר אקסטרה לקינוח קטן.

רביולי זוקיני טבעוני – מנה טובה, מזינה ודלת קלוריות בול לתקופת חיטוב שאפשר להביא לארוחה חגיגית או סתם לנשנש כשרוצים להתפנק מבלי נקיפות מצפון.

רביולי זוקיני טבעוני

מעט על המתכון

מלאתי את הרביולי בגבינת טופו שהכנתי לבד ובקלות. אתם יכולים למלא את הרביולי בכל מילוי שאתם אוהבים. (כמובן שהערכים התזונתיים יהיו שונים)

לתוספת טעם ואקסטרה כיף פיזרתי ממעל מעט פירורי לחם בשילוב פתיתי שמרי בירה. אפשר להחליף בשיבולת שועל, קמח תירס ואפילו קמח חומוס.

בעיני טימין משתלב נהדר עם זוקיני אבל אתם יכולים להחליף בכל עשב תיבול שאתם אוהבים. תתפרעו

הסיבה שהשתמשתי בזוקיני ולא בקישואים רגילים היא מפני הצבע הירוק העז שמעניק לרביולי מראה יפה וגם בשל הקשיחות האופיינית שלו, שעוזרת לו לא להתפרק.

רביולי זוקיני טבעוני
בסוף זה ניראה ככה

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר –נעם בכר: 

רביולי אחת מתוך 8 במשקל 100 גרם מכיל:

109 קלוריות

7 גרם חלבון

9 גרם פחמימה

5 גרם שומן

פשטידת קישואים טבעונית? לחצו כאן 

 

רביולי זוקיני טבעוני

במילוי טופו, טימין ושמן זית

Keyword ללא גלוטן, רביולי, זוקיני, טימין,טופו
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 19 minutes
מנה הגשה 8 רביול

מרכיבים

  • 2-3 זוקיני

למילוי

  • 100 גרם טופו
  • 1 שן שום
  • קורט עלי טימין טריים מופרדים מהגבעולים
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח

לרוטב

  • 150 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1 שן שום

לציפוי

  • 1 כף פתיתי שמרי בירה
  • 2 כפות פירורי לחם

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות

  2. קוטמים את ראשי הזוקיני וקולפים, בעזרת קולפן את הזוקינים לרצועות דקות

מכינים את המילוי

  1. במעבד מזון טוחנים היטב את כל מרכיבי המילוי עד קבלת מרקם אחיד

  2. במידה והבלנדר שלכם מתקשה לטחון הוסיפו מעט מים

מכינים את הרביולי

  1. על גבי צלחת,מניחים שתי רצועות זוקיני אחד לצד השני, כאשר מחצית מרצועת זוקיני אחת נמצאת על גבי השניה

  2. מניחים זוג רצועות נוספת, אבל הפעם, בכיוון הנגדי. שיווצר צורת צלב

    רביולי זוקיני טבעוני
  3. מניחים חצי כף של המילוי במרכז הצלב

    רביולי זוקיני טבעוני
  4. מקפלים פנימה את השכבה הראשונה של פרוסות הרביולי, כדי שיסגרו את השכבה השניה של הזוקיני

    רביולי זוקיני טבעוני
  5. מקפלים את הקצוות של השכבה השניה

    רביולי זוקיני טבעוני
  6. הופכים את הרביולי ומניחים על גבי תבנית אפייה

    רביולי זוקיני טבעוני
  7. כותשים לתוך עגבניות המרוסקות את שן השום הכתושה, ממליחים מעט ומערבבים

  8. יוצקים את הרוטב על גבי הרביולי, עד כיסוי

  9. מפזרים פירורי לחם ופתיתי שמרי בירה ויצקים כף של שמן זית

  10. אופים כ 20 דקות

 

 

Comments

comments