Home » רביולי מונבטים
רביולי מונבטים

רביולי מונבטים

רביולי מונבטים במילוי קרם טופו

לפני כשנתיים  (אולי אפילו יותר)  החלטתי לשאול מספר אנשים שעוקבים אחרי הבלוג שלי באופן קבוע מה מפריע להם בבלוג ומה אני יכול לשפר בו

אחת התשובות שחזרו על עצמן, היא שהמתכונים שלי מסובכים וקשים מדי.

אני זוכר שזה היה קצת כמו אגרוף בבטן, כי בתחושה שלי, אז, המתכונים שלי היו הכי קלים בעולם.

מאז החלטתי שכל המתכונים בבלוג, ללא יוצא מן הכלל, יהיו מתכונים קלים להכנה.

כי בינינו, למי יש כח לעמוד במטבח שעות ולהקציף מי חומוס (עם מי החומוס סליחה)

וזו הסיבה שאני גם מאוד אוהב קיצורי דרך במיוחד אם הם בריאים וטעימים.

רביולי מונבטים

כשפנו אלי חברת “מונבטים” (שגם השתתפו בהכנת מתכון זה ) מאוד שמחתי מפני שהם חברה ישראלית קטנה שמייצרת מוצרים נפלאים משלל קטניות וירקות.

בטח תשמחו לדעת שכל המוצרים שלהם הם אורגנים, ללא שמן, גלוטן, סוכר וחומרים משמרים.

פשוט כיף לראות חברת מזון מלאת כוונות טובות.

משלל המוצרים שהם מייצרים מאוד התחברתי לטורטיות הדקות דקות שלהם. (מגיעות במלא מלא טעמים)

בעיני זה חומר גלם נפלא שאפשר להכין ממנו אין ספור מתכונים נפלאים כמו:

רביולי מונבטים במילוי קרם טופו סלק עם מעט רוטב של שמן זית, מרווה ושום

רביולי מונבטים
עוד מעט ט”ו באב – רק אומר

מעט על המנה:

לבצק של הרביולי השתמשתי בטוריטיות כוסמת וסלק של מונבטים אפשר להחליף בכל הטורטיות המלוחות של מונבטים כמו:

כוסמת ובטטה, כוסמת תאנים ודלעת

המילוי הוא קרם טופו וסלק. אפשר לוותר על הסלק או להחליף בירק אחר שאתם אוהבים כמו: גזר, דלעת, פלפל אדום

הרוטב הוא מעט שמן זית מרווה ושום כי לפי דעתי ממש אין צורך ברוטב עשיר יותר. אתם מוזמנים להשתולל כאוות נפשכם עם רטבים שאתם אוהבים .

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

רביול מנובטים אחד במשקל 17 גרם (ללא רוטב) 

מכיל:

  • 28 קלוריות
  • 1.4 גרם חלבון
  • 4.25 גרם פחמימה
  • 0.7 גרם שומן

מנה אחת של רביולי מונבטים שמכילה 5 רביולי + רוטב תכיל: 

  • 223 קלוריות
  • 6.8 גרם חלבון
  • 21.25 גרם פחמימה
  • 12.5 גרם שומן

רוצים עוד מנה של רביולי דל קלוריות? מה עם רביולי זוקיני? 

רביולי מונבטים

Keyword רביולי, סלק, ללא גלוטן, טופו, מרווה
זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 5 minutes
מנה הגשה 5 רביול

מרכיבים

למילוי

  • 100 גרם טופו
  • רבע סלק נא 20 גרם
  • 2 כפות שמן זית 20 גרם
  • 1 שן שום
  • מלח

לטורטיות

  • 2 טורטיות כוסמת + סלק של חברת מונבטים

לרוטב

  • 1 כף שמן זית 10 גרם
  • 3-4 עלי מרווה טריים
  • 1 שן שום
  • מלח גס

הוראות הכנה

  1. במעבד מזון טוחנים היטב את הטופו, הסלק, השום ושמן הזית עד קבלת ממרח אחיד (לא לשכוח להמליח) ומכניסים למקרר לפחות לשעה כדי שהמלית תתגבש מעט.

  2. מפשירים את הטורטיות

  3. מניחים 2 טורטיות אחת על גבי השני

  4. בעזרת קורצנים או בעזרת כוס חותכים צורות מן הטורטיות

    רביולי מונבטים
  5. במתכון הזה יצרתי לבבות במשקל 6 גרם כ"א (רלוונטי למי שעוקב אחר כמות הקלוריות)

  6. מניחים במרכז כל בצק חצי כפית של מלית במשקל 5 גרם ומכסים עם בצק הטורטייה שקרצנו.

  7. אפשר לצבוט מעט את שולי הרביול בעדינות כדי שהמלית לא תבצבץ. זהירות הטורטייה איננה גמישה (כי איננה מכילה גלוטן)

מכינים את הרוטב

  1. במחבת מחממים כף אחת של שמן זית (אם אתם לא סופרים קלוריות תוסיפו עוד אחת) ומוסיפים את עלי המרווה, השום הפרוס והמלח ומטגנים כמספר שניות.

  2. מוסיפים את הרביולי למחבת ומטגנים כ2-3 דקות מכל צד

    רביולי מונבטים
  3. מגישים חם

 

 

Comments

comments