מתכון קל ונפלא של נגיסי או שניצלים מטופו עם בזיליקום ותרד בתוספת פיק מסלק אפויים בתנור. מנה כארוחת צהריים או נשנוש בריא

מי שנשאר בארץ במהלך חודש אוגוסט (מי אתם?) בטח ישמח לשמוע שלא חייבים לעמוד שעות במטבח המהביל כדי להכין מנה נפלאה של נגיסי טופו ובזיליקום.
באמת, אני חושב שזה מתכון עם טופו נפלא.
גם תהליך ההכנה הוא פשוט מאוד וגם המנה עצמה קלילה ואיך לא, גם מאוד בריאה.
המנה הזו יכולה מאוד להתאים לארוחת צהריים קלילה או כחטיף בריא לבראנץ' או אפילו סתם כנשנוש מלוח.
הנגיסים מכילים כמות נאה של חלבון  וברזל הודות לתרד והם בעלי טעם עז של בזיליקום שאף אחד לא יוכל להישאר אדיש. הם קריספים, ממכרים ואפשר לנשנש אותם בהנאה ללא יסורי מצפון .

כל מנה (ללא פירה הסלק) מכילה:

183 קלוריות

10.3 גרם חלבון

7 גרם שומן

300 מ"ג סידן

3 מ"ג ברזל

נכתב בשיתוף נעם בכר יועצת התזונה ומאמנת הכושר

נגיסי טופו בזיליקום ותרד

נגיסי טופו בזיליקום ותרד

נגיסי טופו בזיליקום, תרד עם פירה סלק מתקתק
3 מנות – כ 25 נגיסים
מה צריך?
חבילת טופו 300 גר
כף חלב סויה לא ממותקת
צרור עלי בזיליקום ללא גבעולים
חצי כוס תרד קפוא של סנפורסט (אני לא מצאתי העונה תרד טרי נורמלי, לכן השתמשתי בקפוא)
שן שום
כף שמן זית
שלוש כפות פירורי לחם מלא למילוי
+ חצי כוס פירורי לחם לכיסוי

מה עושים?

טוחנים את הטופו במעבד המזון יחד עם עלי הבזיליקום, התרד, השום חלב הסויה ושמן הזית עד אשר מתקבלת עיסה אחידה.

במידה ומעבד המזון שלכם מתקשה לטחון את כל הרכיבים יחד הוסיפו עוד כף או שתיים של חלב סויה.

העבירו את תערובת הטופו לקערה עמוקה והוסיפו את פירורי הלחם וערבבו היטב.

בשלב זה אמורה להתקבל תערובת יציבה ודחוסה.

בעזרת ידיים רטובות הכינו צורה של נגיסים

בקערה קטנה נפרדת שפכו את כוס פירורי הלחם וגלגלו את נגיסי הטופו שיצרתם עד שהפירורים מצפים את הנאגטס מכל צדדיו.

סדרו את הנגיסים בתבנית אפייה ואפו על חום גבוה (180 מעלות) כ 10 דקות בלבד.

 

פירה סלק

מצרכים:

סלק אחד גדול קלוף חתוך לרבעים

3 כפות חלב סויה לא ממותק

שן שום

מה עושים?

מבשלים בסיר עם מים רותחים את הסלק כ 10 דקות

או במיקרו גל כ 7 דקות

וטוחנים היטב עם יתר הרכיבים.

שחקו עם כמות הנוזלים לקבלת המרקם שאתם אוהבים.

נגיסי טופו בזיליקום ותרד

נגיסי טופו בזיליקום ותרד

 

Comments

comments

Written by חגי לפלר