Home » תבשיל גריסים וסייטן בסטייל אסייתי
תבשיל גריסים וסייטן

תבשיל גריסים וסייטן בסטייל אסייתי

ארוחה שלמה ששמה תבשיל גריסים

אם עוקבים אחרי, בטח אתם זוכרים שבפוסט הקודם סיפרתי לכם שהחלפתי תוכנית אימון בג’ים כי אני רוצה להעלות מסת שריר לכבוד הקיץ הקרב ובא (יש עוד זמן, אני יודע)

אז אחרי כמה ימים שאני עמוק בתוך תוכנית האימון אני יכול להגיד לכם שכל הגוף שלי תפוס.

וזה מעולה

למה מעולה?

מפני שהצלחתי להזיז את הגוף מחוץ לאזור הנוחות שלו.

הצלחתי לאתגר אותו והוא בתמורה ינסה להשתפר ולהתייעל ובכך יבנה מסת שריר.

והשריר שנתפס הוא אינדיקציה לכך שהוא מתמודד עם משהו חדש שהוא לא רגיל.

חכו חכו תראו אותי בקיץ 🙂

אני כותב את הפוסט הזה עכשיו אחרי ששבתי מאימון הבוקר שלי ואחרי שאכלתי ארוחת צהריים.

היום הכנתי לעצמי תבשיל גריסים מהיר עם סייטן וירקות בסטייל אסייתי כמו המסעדות הסיניות של שנות ה 80.  (אחחח היו ימים)

 מה קשור גריסים?

אז האמת כי התבלבלתי

באמת

חשבתי שאני שם אורז מלא בסיר.  (זה ממש דומה)

אבל זרמתי עם הטעות והתוצאה יצאה מושלמת בעיני.

מה שכיף עם גריסים שהם מתנפחים וגדלים ויש מה ללעוס וגם הערך התזונתי שלהם מהמם.

רגע, מה זה גריסים בכלל?

אז גריסים הם גרעיני שעורה שעברו קליה כדי לקצר את תהליך הבישול שלהם.

וגריסי פנינה אלו אותם גרעיני שעורה אשר קולפו ונוקו וקיבלו גוון יותר בהיר.

למרות זאת הם עדיין נחשבים מאוד מזינים ובריאים.

הגריסים מכיל פי 2 סיבים תזונתיים מבאורז, כמות נאה של וויטמינים ומינרלים ואפילו כמות גבוהה של חלבון.

הגריסים (שעורה) מכילה גלוטן ולכן איננה מתאימה לחולי צליאק.

מאוד קל לבשל אותם והם יכולים להשתלב מצויין במרקים (תשאלו את סבתא), בתבשילים ואפילו בסלטים.

קצת על המתכון

פייר, אני קצת אתבאס עליכם אם תשאלו אותי במה אפשר להחליף את הגריסים (אחרי ההקדמה המפוארת שעשיתי להם) אבל נו טוב, אפשר להחליף באורז אם ממש אתם מתעקשים.

אני השתמשתי בנתחים של סייטן טבעי ללא תיבול כלל שפרסתי לפרוסות דקות

אפשר להחליף לאותה כמות של טופו או לחילופין פולי סויה (אדממה )

הרוטב שמתקבל הוא עשיר וטעים ואני לא ממליץ להוריד מרכיב כזה או אחר

אבל אם אתם ממש לא אוהבים ג’ינג’ר או פלפל חריף,  תסירו (אבל אחר כך אל תשלחו לי הודעות באינסטוש שלא יצא לכם)

תבשיל גריסים וסייטן

_______________________________________________________________

איך אוכלים את זה?

מנה של תבשיל גריסים עם סייטן וירקות יכול להיות פתרון מושלם לארוחת צהריים למשרד או ללימודים כאשר יש לכם אימון בערב

או לחילופין רוצים להרשים את אמא שבדיוק אמרה לכם ” אחחח איך אני מתגעגעת לפיקנסין שהיה במרכז המסחרי של כפר-סבא.”

_____________________________________________________________

תבשיל גריסים וסייטן
היי שנות ה- 80 התקשרו

ערכים תזונתיים מאת מאמנת הכושר והתזונאית הקלינית נעם בכר:

מנה אחת מתוך 2 של תבשיל במשקל של 280 גרם תכיל:

470 קלוריות

34 גרם חלבון

79 גרם פחמימה

4 גרם שומן

19 גרם סיבים תזונתיים

781 מק”ג סידן

תבשיל גריסים וסייטן
אלו המצרכים שאתם צריכים

 

 

תבשיל גריסים וסייטן בסטייל אסייתי

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן כולל 25 minutes
מנה הגשה 2 מנות

מרכיבים

  • 2 כפיות שמן קוקוס
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורד
  • 0.5 פלפל חריף אדום פרוס לפרוסות
  • 1 כפית שומשום שחור
  • 1 שן שום כתושב
  • 1 קלח תירס כמות שווה ל 4 כפות גרגרי תירס
  • 0.5 כוס קוביות דלעת טריה - לא מבושלת 60 גרם
  • 1 כוס גריסי פנינה מבושלים ראו הוראות בישול מטה
  • 200 גרם סייטן טבעי
  • 1 כף אצות וואקמה
  • 2 בצל ירוק פרוס
  • שפריץ מיץ לימון או ליים (אם אתם מצליחים למצוא)

הוראות הכנה

  1. פורסים את הסייטן לפרוסות דקות
  2. במחבת מחממים את שמן הקוקוס
  3. מוסיפים את הג'ינג'ר ואת הפלפל החריף ומטגנים דקה שתיים על חום גבוה
  4. מוסיפים את הסייטן ואת קוביות הדלעת ומטגנים כ -2-3 דקות מכל צד עד השחמה
  5. מוסיפים את השום, הבצל הירוק והתירס ומטגנים כדקה
  6. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הגריסים רוטב הסויה, האצות, השומשום ושפריץ קטן של לימון
  7. מגישים חם

Recipe Notes

איך מבשלים גריסים?

שופכים כוס גריסים לסיר חם ומערבבים דקה שתיים רק כדי לקלות אותם מעט.

אפשר להוסיף בשלב זה תבלינים, שמן עשבי תיבול וכ"ו.

שפוכים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה

מנמיכים את האש ומבשלים כ 25 דקות עם סיר מכוסה

 

Comments

comments