Home » תבשיל עדשים מהיר בניחוח אסייתי
תבשיל עדשים כתומות

תבשיל עדשים מהיר בניחוח אסייתי

מתכון מהיר ומפנק לתבשיל עדשים שהכי כיף ומומלץ לאכול לארוחת צהריים או סתם אחרי אימון.

מתכון קל להכנה, אינו דורש השריה של העדשים, דל בקלוריות, עשיר בחלבון עם תבלינים שכל אחד יכול למצוא.

תבשיל עדשים

לא יודע מה אתכם, אבל שהחורף בחלון ומתחיל להחשיך מוקדם ומזג אוויר הופך קריר וחורפי, אני אוהב להיכנס למטבח ולהכין בעיקר תבשילים עשירים ומפנקים.

אחד שכזה הוא תבשיל העדשים הכתומות הזה:

לא במקרה, נזיד עדשים הוצע לעשיו תמורת הבכורה: "הלעיטני נא מן האדום האדום הזה", ותכלס, אפשר להבין מדוע.

עדשים כתומות, למי שלא יודע, הן מזינות מאוד והן מקור מעולה לחלבון (כוס עדשים מכילות כ 16 גרם חלבון) .

הן  קלות מאוד להכנה, אינן דורשות השרייה כלל ובעלות טעם עדין שמשתלב כמעט בכל תבשיל.

תבשיל העדשים הוא בניחוח אסייתי הודות לחלב הקוקוס, הג'ינג'ר והסויה. במקום עלי כוסברה המסורתיים השתמשתי בעלי בזיליקום הנותנים, בעיני, טוייסט מעניין ומרענן.

הוא גם עשיר בוויטמין A העוזר לחידוד הראייה, עוזר לשמירה על העור והרקמות הריריות.

יש הטוענים כי עשב התיבול הנפלא הזה מסייע לטיפול בבעיות עיכול שונות, כאבי בטן, כאבי ראש ומסייע לגוף להירגע (בייחוד בשילוב  הג'ינג'ר).

ערכים תזונתיים למנה אחת:
380 קלוריות
25 גרם פחמימה
16 גרם חלבון
20 גרם שומן
מומלץ לאכול את המנה בשילוב כוס אורז מבושל מה שיגדיל את כמות החלבון הכוללת ל19 גרם וכמות הקלוריות ל 500.
נעם בכר יועצת התזונה ומדריכת הכושר :
"אמליץ על הארוחה הזו לספורטאי שחזר מאימון די אינטנסיבי וזקוק למקור חלבון מלא .
שילוב קטניה ודגן (עדשים ואורז), קרם הקוקוס עשיר בשומן ולכן מוסיף טעם עשיר ומוקרם למנה."
רוצים עוד מתכון עם עדשים כתומות? מה קציצות עדשים חריפות? 

מתכון לתבשיל עדשים מהיר

מתכון מהיר ומפנק לתבשיל עדשים שהכי כיף ומומלץ לאכול לארוחת צהריים או סתם אחרי אימון.
זמן הכנה 20 minutes
זמן כולל 20 minutes
מנה הגשה 2 מנות

מרכיבים

  • 2 כוס עדשים כתומות אין צורך להשרות במים לפני
  • 2 כף שמן קוקוס או שמן קנולה
  • 2 כפית כורכום
  • 1 צרור עלי בזיליקום 7-10 עלים
  • 2 כפית ג'ינג'ר מגורד
  • 2 כף רוטב סויה ללא נתרן
  • 2 כף קרם קוקוס 21% שומן
  • 2 כפית שן שום מגורדת
  • 3 פרוסות פלפל חריף להגשה

הוראות הכנה

  1. מחממים בסיר עמוק את השמן
  2. מטגנים את השום הג'ינג'ר, הכורכום ומחצית מעלי הבזיליקום כמספר שניות.
  3. מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב עד שכל השמן והתבלינים עוטפים את העדשים היטב.
  4. מוסיפים כוס וחצי מים, רוטב הסויה ומביאים לרתיחה
  5. מוסיפים את שאר עלי הבזיליקום, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ 15 דקות
    תבשיל עדשים כתומות
  6. מוסיפים את קרם הקוקוס עם חצי כוס מים, מערבבים היטב וממשיכים לבשל כ 5 דקות נוספות.
  7. מגישים חם בליווי פלפל חריף, ג'ינג'ר מגורד ועלי בזיליקום
    תבשיל עדשים כתומות
 

Comments

comments