Home » תבשיל קארי אורז במחבת אחת
קארי אורז

תבשיל קארי אורז במחבת אחת

תבשיל קארי אורז עם טופו וירקות במחבת אחת

אם אני יכול לדרג את שלושת המטבחים המובילים בעולם, בעיני המטבח התאילנדי מתברג בקלות בצמרת (יחד עימו המטבח הערבי והמטבח האיטלקי אבל זה כבר לפוסט אחר) .

בסוף שנת 2000, שבוע אחרי שיצאתי משערי הבקו"ם מצאתי את עצמי בפעם הראשונה בעיר בנגקוק זולל מכל הבא ליד, מנות קארי חריפות ומשגעות, כמו שרק חייל משוחרר שרגיל לאכול אוכל צבאי יכול לזלול.

אני זוכר את התחושה המטורפת של גילוי טעמים חדשים, אקזוטיים וטעימים בצורה שלא הכרתי עד אז.

לא ידעתי מה זה קארי או טופו ואורז היה עבורי תוספת חסרת טעם שמגישים לצד המנה העיקרית.

אני זוכר שהבטתי בנשים שהקפיצו במיומנות אורז על גבי ווק גדול, תוך כדי שהן מוסיפות ירקות, טופו ועוד כל מיני מצרכי מזון וירקות שלא הכרתי עד אז. 

זו היתה ללא ספק חוויה מדהימה של התעוררות קולינרית. 

כאשר שבתי ארצה לאחר מספר חודשים ניסיתי להכין לבד בבית את מנות הקארי הטעימות שאכלתי ברחוב קאווסן .

בדרך כלל התוצאה הייתה או מאכזבת או שלא ממש דמתה למקור.

לקח לי הרבה זמן להבין שהסוד הוא במחבת.

בישול אסייתי דורש הקפצה וערבוב בחום גבוה מאוד על גבי מחבת בעלת פיזור חום אחיד.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

 

ומכיוון שאני אדם עסוק (מאוד) ואני אוהב לבשל במהירות גיליתי שאפשר לבשל תבשיל קארי אורז שלם במחבת אחת עם טופו, ירקות חלב קוקוס בצ'יק צ'ק.

כן, לא צריך מספר סירים כדי לבשל בנפרד את האורז ובנפרד את הטופו והקארי.

אפשר לבשל הכל ביחד בחבת אחת. 

 

רק שימו לב שצריך מחבת טובה כמו המחבת של Free cookcell שעשויה מנירוסטה ובעלת טכנולוגיית תאי חום לפיזור חום יעיל שהופך את המנה הזו ללא פחות ממושלמת.

אני אוהב במיוחד את המחבת הזו מפני שאפשר גם לבשל איתה על הגז וגם לאחר מכן להכניס אותה לתנור להמשך אפייה. (מעולה לבישול ממולאים לדוגמה)

קצת על המתכון:

הבסיס של המתכון הוא משחת קארי אדום שאותו אני מטגן במעט שמן קוקוס ושמן שומשום על מנת "לפתוח" את הטעמים. אפשר בשמחה להשתמש בכל משחת קארי אחר שאתם אוהבים

השתמשתי בטופו קשיח ששומר על צורתו היטב ומשתלב נפלא עם הטעם העז של הקארי.

כדי להפוך את הקארי לתבשיל השתמשתי בכוס אחת של חלב קוקוס וכוס אחת של מים. לגרסה מפנקת ועשירה יותר השתמשו ב 2 כוסות של חלב קוקוס. (אני חסכתי לעצמי קלוריות)

השתמשתי בירקות שאני אוהב כמו ברוקולי, פטריות שימג'י, פלפל אדום ועלי בקצ'וי. אתם יכולים להשתמש בכל ירק או פטרייה אחרת שאתם אוהבים. כמו אפונת שלג, גזר, נבטים וכ"ו 

השוס הגדול של המתכון הוא שאפשר להכין את כל המתכון במחבת אחת ואין צורך לכלכך הרבה כלים

ערכים קלוריים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

מנה קארי אורז עם טופו ירקות וחלב קוקוס במשקל 355 גרם תכיל:

  • 500 קלוריות
  • 21 גרם חלבון
  • 30 גרם פחמימות
  • 30 גרם שומן (מתוך 24 גרם שומן רווי)
  • 146 מ"ג סידן

תבשיל קארי אורז עם טופו וירקות במחבת אחת

Keyword קארי, טופו, אורז
זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 15 minutes
זמן כולל 20 minutes
מנה הגשה 3 מנות
קלוריות 500 kcal

מרכיבים

  • 1 מחבת Free cookcell
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1/2 פלפל חריף פרוס לפרוסות
  • 1 בצל ירוק פרוס לפרוסות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית גדושה קארי אדום
  • 300 גרם טופו במרקם קשה חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס פלפל אדום פרוס
  • 1/2 כוס ברוקולי מופרד ללא הגבעול
  • 1/2 כוס פטריות איזה שאתם אוהבים
  • 3-4 עלים בקוצ'י
  • 1 כוס אורז בסמטי
  • 1 כוס חלב קוקוס
  • 1 כוס מים
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 חופן כוסברה

הוראות הכנה

  1. מחממים את מחבת ה Free cookcell  היטב

  2. מטגנים בשמן הקוקוס ושמן השומשום את פלפל החריף, בצל הירוק ושני השום הכתושות כ מספר שניות

  3. מוסיפים את כף הקארי ומערבבים היטב עד שהוא נמס היטב בשמן.

  4. ממשיכים לטגן כדקה ומוסיפים את קוביות הטופו

  5. מטגנים את הטופו כ2-3 דקות ומוסיפים את הירקות תוך כדי ערבוב 

    דואגים שהקארי יצפה כל ירק היטב

  6. מוסיפים את כוס האורז ומערבבים היטב לכדי תערובת הומגנית 

  7. מוסיפים את כוס חלב הקוקוס וכוס המים ומביאים לרתיחה

  8. מנמיכים את האש מכסים את המחבת ומבשלים כ15 דקות עד שהאורז מוכן 

  9. לפני ההגשה מוסיפים כוסברה קצוצה ורוטב סויה מעל

 

 

Comments

comments