Home » תבשיל קארי טבעוני עם סייטן

תבשיל קארי טבעוני עם סייטן

תבשיל קארי טבעוני עם סייטן בסטייל הודי

מאז שטיילתי בהודו אחרי הצבא, מודה שאני לא מצליח להרגע מאוכל הודי.

כבר עברו כל כך הרבה שנים מאז ואני עדיין מתלהב ממנת קארי הגונה וטובה.

למרות מה שאתם חושבים להכין קארי לבד בבית זה ממש לא מסובך ולא צריך לחפש תבלינים אקזוטיים במקומות נדחים.

אני מבטיח לכם שאתם יכולים למצוא את התבלינים בכל סופרמרקט.

הקארי שלפניכם מבוסס על עגבניות מרוסקות גם כדי לייצר מסה לרוטב וגם כדי לשמור על רמה קלורית שפויה. (הכי כיף להוסיף קרם קוקוס אבל הקלורוית הו הקלוריות)

בחרתי להשתמש הפעם בקוביות של סייטן טבעי לא מתובל שהוא מקור זמין לחלבון.

סייטן מופק מחיטה והוא למעשה חלבון הגלוטן שמבודד מבצק החיטה לאחר שנשטף ממנו כל העמילן.

הסייטן חביב עלי במיוחד מפני שהוא זמין לרכישה כיום כמעט בכל רשתות המזון והוא מכיל כמות גבוהה של חלבון.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

בשל טעמו האופייני אני ממליץ לקצוץ את הסייטן ולשדך אותו עם רטבים או תבלינים עזים.

למרות שה -BV  (הערך הביולוגי ) של חלבון הסייטן  נמוך יחסית, אין זה אומר שאי אפשר לאכול סייטן בתקופות חיטוב (בהם דרושה כמות חלבון גבוהה)

עדיין ניתן להגיע לתוצאות וביצועים יפים כאשר סייטן משמש כמקור חלבון בתזונה היומיומית.

מיותר לציין שחולי צליאק ובעלי רגישויות לגלוטן לא יוכלו להנות מאכילה שלו.

עוד מתכון של סייטן? 

תבשיל קארי טבעוני
לערבב היטב ולזלול

מעט על המתכון: תבשיל קארי טבעוני

כאמור אני השתמשתי בסייטן טבעי ללא תיבול במידה ואתם רוצים להחליף את הסייטן אתם יכולים להחליף באותה כמות של קוביות טופו. (הערך התזונתי יהיה שונה)

כדי לייצר מסה לרוטב השתמשתי במספר כפות של עגבניות מרוסקות – אפשר להחליף בכל ירק מגורד אחר שאתם אוהבים כמו סלט חצילים או קישואים ואפילו גזר מגורד.

תבשיל קארי טבעוני
ביס אחד ואתם חוזרים להודו

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

מנת קארי טבעוני עם סייטן במשקל 300 גרם תכיל: 

  • 270 קלוריות
  • 40 גרם חלבון
  • 23 גרם פחמימות
  • 2 גרם שומן

תוספת אורז לבן +כפית שמן במשקל 150 גרם תכיל: 

  • 217 קלוריות
  • 4 גרם חלבון
  • 39 גרם פחמימות
  • 5 גרם שומן

תבשיל קארי טבעוני עם סייטן

תבשיל קארי טבעוני עם סייטן שאפשר להכין לבד בבית בקלות

Cuisine הודי
Keyword קארי, סייטן, הודי
זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 5 minutes
מנה הגשה 2 מנות
קלוריות 270 kcal

מרכיבים

  • 1 בצל קצוץ
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורד
  • 1/2 פלפל חריף
  • 1 כף תבלין קארי
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 4 כפות עגבניות מרוסקות
  • 300 גרם סייטן טבעי ללא תיבול חתוך לקוביות קטנות

הוראות הכנה

  1. מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ עם שמן הקוקוס עד שהבצל הופך לשקוף

  2. מוסיפים את הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף ומטגנים כ דקה שתיים

  3. מוסיפים את התבלינים היבשים ומטגנים כדקה על אש נמוכה כדי "לפתוח אותם". זהירות לא לשרוף אותם

    תבשיל קארי טבעוני
  4. מוסיפים את הקוביות הסייטן ומערבבים היטב עד שכל התבלינים יצפו היטב את הסייטן

  5. ממשיכים לטגן כדקה עד שתי דקות ומוסיפים את רסק העגבניות

    תבשיל קארי טבעוני
  6. מערבבים היטב עד שכל העגבניות מתערבבות היטב בתבלינים

  7. מוסיפים מעט כוסברה קצוצה מעל ומגישים עם אורז לבן.

 

Comments

comments