Home » איך להכין טופו לבד
איך להכין טופו

איך להכין טופו לבד

מתכון קל להכנת טופו בייתי

איך להכין טופו

במידה וכן, אני בטוח שאתם יכולים להבין את מידת ההתלהבות שלי מהפוסט הזה.

במידה ולא טעמתם אני ממליץ לעזוב הכל, לבטל את התיכנון לרכוש בסופרמרקט טופו תעשייתי, לפנות שעה ולהתחיל להכין לבד בבית.

אין בכלל מה להשוות, הטעם והמרקם של טופו טרי הוא שונה מאוד מהטופו שרוכשים מהספורמרט (וגם הרבה יותר זול).

טופו הוא גם סופר פוד הוא מכיל כמויות גבוהות של סידן וחלבון והוא מתעכל במהירות, כך שמומלץ לצרוך אותו בתום האימון.

כל מה שדרוש לכם הם:

  1. פולי סויה יבשים (צהובים)
  2. חיתול טטרה או בד גבינה – (לא פלנל, לא מגבת)
  3. חומץ (או מיץ לימון)
  4. ומים. עדיף מים מסוננים או מינרלים – ככל שהמים יהיו באיכות גבוהה יותר, הטופו יהיה טעים יותר.

אז איך מתחילים?

ל 100 גרם טופו

  1. 300 גרם פולי סויה מושרים בהרבה מים  לפחות 6 שעות
  2. לאחר ההשרייה, מסננים מהמים וטוחנים היטב את הפולים עם חצי ליטר מים עד קבלת מרקם שמזכיר פירה נוזלי בצבע בהיר.
  3. מעבירים לסיר, מוסיפים ליטר מים ומרתיחים תוך כדי עירבוב תמידי (שימו לב שיש נטייה לסויה להתרכז בתחתית הסיר ולהשרף ולפגום בטעם ודבר נוסף  זה גולש מהסיר בחדווה)
  4. לאחר ההרתחה (סבלנות לוקח לזה לרתוח), מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה 3 דקות ומכבים.
  5. מסננים את החלב שהכנו בעזרת בד מונח על הקערה. ובעזרת כף עץ סחטו את שאריות החלב (זהירות הבדים רותחים)

ועתה הביטו וראו ילדים וילדות:

קיבלנו שני דברים כייפים להפליא: השאריות בתוך בד הגזה נקראות "אוקרה". האוקרה עשירה ביותר בחלבון, סידן ובסיבים תזונתיים ואפשר להכין ממנו אחלה של קציצות – ראו מתכון בהמשך

והנוזל שבקערה הוא חלב סויה שממנו נכין את הטופו.

6. ערבבו בחצי כוס מים כף חומץ ושפכו לתוך חלב הסויה.

תוך מספר שניות אמור החלבון שבחלב להתגבש למעייין פתיתים. התהליך אמור לקחת מספר דקות.במידה ולא קרה דבר אפשר להוסיף עוד מים מהולים בחומץ.

7.שופכים את החלב המתגבש לאיטו על גבי בד נקי שמונח על מסנננת, מכסים היטב ומניחים משקולת כבדה מעל.

טיפ: שימרו את המים הניגרים – הם מכילים הרבה חלבון ואפשר להקציף אותם בקלות עם סוכר – כמו מי החומוס 

8. תנו לטופו להגיר נוזלים כשעה ולאחר מכן השרו את הטופו במים קרים מאוד – הדבר מסייע לייצוב.

טופו

אומנם מעט מסובך אך שווה כל מאמץ.

קציצות אוקרה-

קציצות אוקרה

את האוקרה שקיבלנו מהסינון הראשוני אני ממליץ לשמור במקפיא ולא במקרר מפני שהאוקרה מתקללת מאוד מהר .

מתכון ל4 קציצות בגודל פינג פונג

  • 4 כפות גדושות אוקרה
  • כף רוטב סויה
  • כף חמאת בוטנים לא ממותקת
  • כפית סליאן (או כל ממתיק אחר)
  • כף שמן קוקוס
  • חצי כפית ג'ינגר מגורד דק
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 6 פטריות קצוצות
  • רבע בצל קצוץ דק
  • שן שום כתושה
  • כף קמח אפשר גם תפוח אדמה מבושל מאוד
  1. מערבבים בעזרת כף את הרכיבים עד קבלת עיסה יציבה 
  2. מחממים מחבת כבד 
  3. בעזרת ידיים רטובות מכינים קציצות (סוחטים מעט את שאריות הנוזלים) 
  4. וצורבים על גבי המחבת עד השחמה. 

נומנומ

 

אהבתם? שתפו!

 

 

Comments

comments