לכבוד החורף שהגיע סוף סוף (באמת הגיע הזמן) ניסחתי מתכון עם סייטן, המון ירקות שורש חורפיים והרבה הרבה יין אדום.
מנה מושלמת לארוחת ערב או לארוחת אחרי אימון
אחד המוצרים הטבעוניים הכי שינויים במחלוקת, אצלי במטבח, הוא הסייטן.
מצד אחד – חומר גלם שקל מאוד למצוא כמעט בכל סופרמרקט הוא מאוד נוח לעבוד אתו ומעל כל זה הוא מכיל כמות מאוד גבוה של חלבון איכותי מהיר עיכול דל בקלוריות (דומה לערכיו התזונתיים לעוף)
ולכן נפלא כארוחת אחרי אימון.
לדוגמא כל מנה של התבשיל הזה מכילה – 300 קלוריות, 33 גרם חלבון, 9 גרם שומן, 30 גרם פחמימה, 3.5 מ"ג ברזל
אבל מצד שני – הסייטן איננו סופג טעמים בצורה אופטימלית ושומר מאוד על טעם אופייני ובעיני, מעט שטוח וגם איננו מיועד לרגישים לגלוטן. (סייטן הוא גלוטן – חלבון החיטה)
המלצה שלי: לחתוך ולקצוץ לחתיכות כמה שיותר קטנות את הסייטן ולשדך אותו עם תבלינים בעלי טעם עז.
תבשיל החורף הזה מפנק במיוחד בערבי חורף קרירים ויש לו צבע אדום עמוק ומשגע הודות ליין האדום ולסלק אשר מתבשלים באיטיות יחד לכדי רוטב עמוק עשיר ומתקתק.
מדריכת הכושר ויועצת התזונה נעם בכר:
יש לציין, כי לא חייבים לאכול את הקטניה והדגן יחד באותה המנה, אלא מספיק לעשות זאת במהלך היום.
צריכים עוד מתכונים עם הרבה חלבון? 3 מנות – 30 גרם חלבון כל אחת
מתכון עם סייטן, ירקות שורש ו(הרבה) יין בבישול ארוך.
מרכיבים
- 500 גרם סייטן פרוס לפרוסות דקות
- 3 כפות שמן זית
- 1 יחידה תפוח אדמה בינוני מקולף וחתוך לריבועים
- 1 יחידה סלק בינוני מקולף וחתוך לריבועים
- 1 יחידה גזר בינוני מקולף וחתוך לפרוסות
- 2 כוסות יין אדום
- 2 גבעול סלרי פרוס לפרוסות
- 5 שן שום כתוש
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית שטוחה כמון
- 1 כפית שטוחה כורכום
- 3 יחידה פלפל אנגלי
- 1 כפית רוטב סויה דל נתרן
הוראות הכנה
-
בסיר רחב ועמוק מחממים את השום ומטגנים את השום הכתוש עם פרוסות הסייטן כ 5 דקות. עד שהשום משחים מעט
-
מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן עד דקה שתיים
-
מוסיפים את הסלק, תפוח אדמה ואת הגזר ומערבבים היטב עד שהתבלינים עוטפים את הירקות
-
מוסיפים את שאר הרכיבים: היין ורוטב הסויה והסלרי ומביאים לרתיחה
-
מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה כשעה