Home » קציצות כרובית טבעוניות
קציצות כרובית טבעוניות

קציצות כרובית טבעוניות

קציצות כרובית טבעוניות ללא גלוטן מ 5 רכיבים בלבד

השבוע ניהלתי דיון ארוך בקבוצה של הבלוג "טבעונים עושים שרירים" בפייסבוק על הנושא – "האם הערכים התזונתיים של ירקות קפואים נשמרים או נהרסים בהקפאה"

בחור אחד נחמד טען במרץ שהקפאה הורסת לחלוטין את הערכים התזונתיים של הירקות ועדיף תמיד לאכול ירקות טריים ולא קפואים.

אז לטובת מי שלא לקח חלק בדיון אכתוב כאן שהבחור צודק חלקית.

צודק מדוע? 

מפני תמיד עדיף לאכול ירקות (ופירות) טריים ככל הניתן.

למה הכוונה ככל הניתן?

אם יש בבעלותנו עץ או חלקת אדמה ואנחנו יכולים לאכול את הפרי או הירק סמוך ככל הניתן לזמן הקטיף זה הכי מומלץ.

כך אנו נחשף לכמות גדולה של ויטמינים ומינרלים.

מה לעשות, לרובינו אין חלקת אדמה שכזו ואף אין לנו עץ פירות ולכן אנו נאלצים, בלית ברירה, לרכוש את הירקות ואת הפירות בסופרמרקטים, בשווקים או ישירות מן המגדלים.

אז רק שתדעו, הוויטמינים מתחילים להתפרק מרגע שקטפנו את הפרי מן העץ וזו הסיבה שעדיף לאכול אותו סמוך לרגע הקטיפה.

פה הדברים מתחילים להסתבך מעט: אין לנו שום דרך לדעת האם הפרי אשר שוכב על מדף בשוק או שהגיע אלינו במשלוח לא שכב בקירור מספר ימים לפני שהגיע אלינו.

הירקות והפירות יכולים, הודות לתנאי אחסון טובים, להראות יפים, מוצקים ואף מאוד טעימים אך יכילו מעט ויטמינים ומינרלים ואנו לא נדע זאת.

אבל מה עם ההקפאה? 

אם נחזור לרגע, לאותו בחור אשר טען שההקפאה הורסת את הערכים אני יכול להרגיע אתכם ולטעון מנגד שההקפאה משמרת את אותם ערכים מהתפרקות ומכיוון שתהליך ההקפאה נעשה בסמוך לקטיפה של הירק.

מה שאומר שישנם ערכים גבוהים, באופן יחסי, של ויטמינים בירק הקפוא.

  • חשוב לי לציין שכמו בכל דבר כדאי לשלב בתזונה היומיומית שלנו גם פירות וירקות טריים ואין מניעה לשלב גם ירקות קפואים.

מה עם הקציצות כרובית?


טוב די עם החפירות, אחרי שהבהרנו את הסוגיה הזו אני ניגש לספר לכם מעט על המתכון של קציצות כרובית טבעוניות שעשיתי בשיתוף עם חברת סנפורסט.

הם הוציאו לשוק אריזות של פתיתי כרובית קפואים שיכולים להעשיר תבשילים וקציצות בסיבים תזונתיים ובכך להוריד במידה ניכרת את כמות הפחמימות וגם את כמות הקלוריות וכמובן לזרז עניינים במטבח .

אני הכנתי מפתיתי הכרובית קציצות כרובית טבעוניות אפויות בתנור, ללא גלוטן מ 5 רכיבים פשוטים ויצאו לי קציצות  דיאטטיות, רכות מפנים ופריכות מבחוץ, טעימות וואו ולקח לי הכין אותם ממש כמה דקות

קציצות כרובית טבעוניות

 

________________________________________________________________

איך אוכלים את זה? 

3-4 קציצות יכולות להיות פתרון מעולה לארוחת צהריים או ערב בשילוב עם סלט גדול

הקציצות מושלמות, בעיני, גם לאירוח ומשתלבות מצוין עם כוס יין או בירה קרה

________________________________________________________________

קציצות כרובית טבעוניות

ערכים תזונתיים:

קציצה אחת במשקל 40 גרם

80 קלוריות

3 גרם חלבון

9 גרם פחמימות

4 גרם שומן (מתוכו 1 גרם שומן רווי)

2 גרם סיבים תזונתיים

קציצות כרובית טבעוניות
אויש את חמודה

עוד מתכון עם כרובית? מה עם מרק קר סטייל צזיקי? 

קציצות כרובית טבעוניות

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 10 minutes
זמן כולל 15 minutes
מנה הגשה 10 קציצות

מרכיבים

  • 160 גרם פתיתי כרובית של סנפורסט 2 כוסות
  • 150 גרם גרגרי חומוס מבושלים 1 כוס . ראו הוראות בישול למטה
  • 80 גרם קמח חומוס 1 כוס. אפשר גם קמח עדשים
  • 1/2 כוס קמח חומוס לציפוי הקציצות
  • 1 שן שום
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה

  1. מעבירים את פתיתי הכרובית למסננת ושוטפים מתחת למים זורמים כדי שיפשירו
  2. סוחטים היטב ומנקזים משאריות הנוזלים
  3. מעבירים לבלנדר את פתיתי הכרובית, גרגרי החומוס , את קמח החומוס, שן השום ו2 כפות שמן זית (מתוך ה3 )
    קציצות כרובית טבעוניות
  4. טוחנים היטב עד שמתקבלת עיסה דביקה ואחידה
  5. מחממים תנור לחום של 200 מעלות בתוכנית גריל עליון
  6. מרפדים תבנית אפייה בנייר ומשמנים אותו בשמן זית
  7. שופכים את חצי כוס החומוס המיועדת לציפוי הקציצות לקערה עמוקה
  8. בעזרת ידיים רטובות יוצרים מעיסה צורה של קציצות, מגלגלים הקערה עם קמח החומוס עד שהקמח מצפה את הקציצה מכל עבר ומניחים בתבנית האפייה
  9. חוזרים על הפעולה עד שהעיסה נגמרת ויש 10 קציצות מונחות על גבי תבנית האפיה
  10. אל תחששו שהעיסה רטובה והקציצות מתפרקות - הם יתקשו באפייה
  11. מזלפים מעט שמן זית מעל
  12. מניחים את תבנית האפייה גבוה וסמוך ככל האפשר לגריל העליון
  13. אופים כ 8- 12 דקות עד שהקציצות משחימות
  14. זוללים שחם

Comments

comments