Home » איך עושים מרק עדשים
איך עושים מרק עדשים?

איך עושים מרק עדשים

איך עושים מרק עדשים טעים?

צפו בסרטון

 

אז תגיד חגי, איך עושים מרק עדשים?

אחד המקורות האיכותיים לחלבון מן הצומח הוא ללא ספק עדשים.

עוד משחר ההיסטוריה, בני האדם למדו לבשל ולאכול את הקטניות הנהדרות האלו, אשר עשירות בחלבון, פחמימות, סיבים תזונתיים וויטמינים.

מלבד מאזכורים רבים בתנ"ך, אפשר למצוא עדויות היסטוריות רבות אצל עמים רבים אשר חיו, שגשגו ואכלו באזור הים התיכון, אסיה ואפריקה.

ואפשר להבין מדוע: מלבד הערך התזונתי הנפלא שלהן, הן זולות, קלות להכנה ומעניקות טעם עשיר לכל מנה.

אני מתאר לעצמי שהפוסט הזה יהיה מעט פחות פופולרי אצלי באינסטגרם ובפייסבוק, בכל זאת איך אפשר להתחרות בפוסטים של סופגניות, לביבות ושאר קינוחים מטורפים?

אבל למרות הכל, חשוב לי לתת מענה לשאלה איך עושים מרק עדשים.

תתפלאו לדעת שמרק עדשים הוא אולי אחד מהמתכונים היותר קלים להכנה שיש:

מפני שאין צורך להשרות את העדשים לפני הבישול, אין צורך להשתמש במצרכים יקרים שנמצאים רק בחנויות טבע וגם לא צריך לבשל את המרק הרבה זמן.

זה כמעט פשוט כמו לזרוק את הירקות לסיר עם העדשים וזהו.
איך עושים מרק עדשים?
אני השתמשתי במתכון בעדשים ירוקות וכפי שכתבתי מעלה, אין צורך להשרות את העדשים כלל.

אפשר להשתמש במתכון גם בעדשים שחורות, כתומות, מנומרות שגם אותן אין צורך להשרות כלל.

ניתן להשתמש גם בעדשים מונבטות אשר קיימת בהן פחות חומצה פיטית בשל תהליך ההנבטה (מה שייתכן ועוזר לתהליך ספיגת הברזל) ייצא טעים לא פחות.

אני השתמשתי בירקות ארומתיים, שנותנים את הטעם למרק, אם אתם לא אוהבים את אחד מהירקות פשוט תחליפו בירק אחר שאתם אוהבים.

איך אוכלים את זה?

מנת מרק בליווי פרוסת לחם או שתיים יכולה להיות פתרון מעולה לארוחת צהריים או ערב מזינה ומלאה אשר תספק לגוף את כל אבות המזון

מנה מושלמת לכל מי שרוצה לפתח מסת שריר בחדר כושר או לחלופין להתחטב לקראת הקיץ ולהוציא את הקוביות החוצה

__________________________________________________________________________________

איך עושים מרק עדשים?
איך עושים מרק עדשים?

ערכים תזונתיים של מרק עדשים

מנה מרק מתוך 6:

280 קלוריות
48 גרם פחמימה
18 גרם חלבון
4.5 גרם שומן (מתוכו 0.5 גר שומן רווי)
10 גרם סיבים תזונתיים
3 מ"ג ברזל
56 מ"ג סידן

עוד מתכון עם עדשים? הקליקו פה

איך עושים מרק עדשים

מנה הגשה 6 מנות

מרכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 3 שיני שום פרוס
  • 2 גבעולי סלרי+ העלים פרוסים
  • 400 גרם עדשים ירוקות 2.3 כוסות
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • מלח פלפל
  • 3 ליטר מים

הוראות הכנה

  1. בסיר גדול מטגנים את הסלרי , הגזר, הבצל, השום ומעט מלח כ 2-3 דקות תוך כדי ערבוב

  2. מוסיפים את העדשים ומערבבים

  3. מוסיפים את הכמון, הכורכום ומטגנים עוד 2-3 דקות

  4. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה

  5. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ40 דקות

  6. בידקו מה שלום המרק מדי פעם, אם המרק יצא סמיך מדי, הוסיפו 2 כוסות מים והמשיכו לבשל

  7. זהו, המרק מוכן, מחר הוא יהיה טעים יותר. רק אומר

סרטון של המתכון

Comments

comments