מתכון קל ופשוט להכנת מרק עדשים שכל אחד יכול

 

אחד המקורות האיכותיים לחלבון מן הצומח הוא ללא ספק עדשים.

עוד משחר ההיסטוריה, בני האדם למדו לבשל ולאכול את הקטניות הנהדרות האלו, אשר עשירות בחלבון, פחמימות, סיבים תזונתיים וויטמינים.

מלבד מאזכורים רבים בתנ"ך, אפשר למצוא עדויות היסטוריות רבות אצל עמים רבים אשר חיו, שגשגו ואכלו באזור הים התיכון, אסיה ואפריקה.

ואפשר להבין מדוע: מלבד הערך התזונתי הנפלא שלהן, הן זולות, קלות להכנה ומעניקות טעם עשיר לכל מנה.

אני מתאר לעצמי שהפוסט הזה יהיה מעט פחות פופלארי אצלי באינסטגרם ובפייסבוק, בכל זאת איך אפשר להתחרות בפוסטים של סופגניות, לביבות ושאר קינוחים מטורפים?

אבל למרות הכל, חשוב לי לתת מענה לשאלה איך עושים מרק עדשים.

תתפלאו לדעת שמרק עדשים הוא אולי אחד מהמתכונים היותר קלים להכנה שיש:

מפני שאין צורך להשרות את העדשים לפני הבישול, אין צורך להשתמש במצרכים יקרים שנמצאים רק בחנויות טבע וגם לא צריך לבשל את המרק הרבה זמן.

פשוט לזרוק את הירקות לסיר עם העדשים וזהו.

הכי כיף בחורף לזלול מרק כזה עם כמה פרוסות של לחם כוסמין מלא טרי שקל להכין  מהמתכון הזה 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

 

 

מעט על המתכון

אני השתמשתי במתכון בעדשים ירוקות וכפי שכתבתי מעלה, אין צורך להשרות את העדשים כלל.

אפשר להשתמש במתכון גם בעדשים שחורות, כתומות, מנומרות שגם אותן אין צורך להשרות כלל.

ניתן להשתמש גם בעדשים מונבטות אשר קיימת בהן פחות חומצה פיטית בשל תהליך ההנבטה (מה שייתכן ועוזר לתהליך ספיגת הברזל) ייצא טעים לא פחות.

אני השתמשתי בירקות ארומתיים, שנותנים את הטעם למרק, אם אתם לא אוהבים את אחד מהירקות פשוט תחליפו בירק אחר שאתם אוהבים.

איך עושים מרק עדשים

מנחם ומזין

___________________________________________________________________________________

איך אוכלים את זה?

מנת מרק בליווי פרוסת לחם או שתיים יכולה להיות פתרון מעולה לארוחת צהריים או ערב מזינה ומלאה אשר תספק לגוף את כל אבות המזון

מנה מושלמת לכל מי שרוצה לפתח מסת שריר בחדר כושר או לחלופין להתחטב לקראת הקיץ ולהוציא את הקוביות החוצה

__________________________________________________________________________________

איך עושים מרק עדשים

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

מנה מרק מתוך 6:

280 קלוריות
48 גרם פחמימה
18 גרם חלבון
4.5 גרם שומן (מתוכו 0.5 גר שומן רווי)
10 גרם סיבים תזונתיים
3 מ"ג ברזל
56 מ"ג סידן
איך עושים מרק עדשים

 

 

 

 

 

הדפס מתכון
איך עושים מרק עדשים
איך עושים מרק עדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
Rate this recipe!
מנות
מנות
מרכיבים
מנות
מנות
מרכיבים
איך עושים מרק עדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
Rate this recipe!
הוראות
  1. בסיר גדול מטגנים את הסלרי והגזר כ 2-3 דקות תוך כדי ערבוב
  2. מוסיפים את הכמון, הכורכום ואגוז המוסקט ומטגנים עוד 2-3 דקות
  3. מוסיפים את העדשים ומערבבים עד שכל התבלינים מצפים את העדשים
  4. מוסיפים תפוח אדמה ושורש הפטרוזיליה ומערבבים שוב
  5. מוסיפים מים את הפטרוזיליה, פלפל האנגלי ואת עלי הדפנה
  6. מביאים לרתיחה על אש גדולה
  7. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה
  8. מגישים עם אורז, לחם מלא או קוסקוס
הערות למתכון

טיפ: כדי שהמרק ייצא יותר מרוכז השאירו אותו על האש עוד כחצי שעה

ככל שהוא יתבשל יותר כך הוא יהיה יותר טעים.

הוא יהיה טעים במיוחד למחרת.

Comments

comments

Written by חגי לפלר