וואו, איזה חג אביב מושלם זה היה.

אני לא יודע מה היה אצלכם אבל אני ניצלתי את החג כדי להיפגש כמה שיותר עם חברים שלא פגשתי זמן רב וכמובן גם עם המשפחה שלי.

איכשהו, לא ברור לי כיצד זה קרה ובטח אתם יכולים להזדהות איתי, כל המפגשים סבבו סביב ארוחה. אוכל, הרבה אוכל. (וטבעוני כמובן שזה כיף גדול)

סביב כל הארוחות, יצא לי, לא פעם, שאכלתי יותר ממה שתכננתי לאכול.

איך זה קרה אתם שואלים? המשוואה היא פשוטה:  קצת יין + הרבה חברים = קצת יותר נשנשת, קצת יותר סטייה מהתפריט שלי ובעיקר יותר קלוריות ממה שרציתי לאכול.

לא קרה כלום. בשביל זה המציאו את אחרי החגים.

מה עכשיו? 

אז פסח עבר והשאיר מאחוריו הרבה פירורים של מצות וגם קלוריות עודפות ומכיוון שהקיץ ממש מעבר לפינה טוב שנשוב לשגרת האימונים והתזונה שלנו.

אז אנחנו יכולים לאכול סלטים רבים, שזה תמיד, בעיני, פתרון מעולה וטעים או שאפשר גם לאכול מנה של כרוב ממולא.

למה כרוב מעולה להורדה במשקל?

מלבד הערכים התזונתיים המשגעים שיש בכרוב (ויטמינים מסוג B, A, K ומינרלים חיונים רבים) הוא מכיל גם כמות גדולה של סיבים תזונתיים.

כאשר אנו אוכלים כרוב ממולא, כל מנה מכילה עלה כרוב שלם אחד (!)

בדרך זו אנו אוכלים כמות גדולה מאוד של סיבים תזונתיים המסייעים לתחושת שובע לאורך זמן ועל הדרך גם מקבלים כמות נאה של מינרלים וויטמינים הקיימים בכרוב (ולא, הם לא נהרסים לחלוטין בבישול אז אפשר להיות רגועים).

אני אוהב לשלב ממולאים מכרוב אדום וגם כרוב לבן היוצרים מנה צבעונית ושמחה שכל אחד ישמח לקבל.

כרוב ממולא טבעוני

תראו כמה יפה ושמח

מעט ערכים תזונתיים שבטח ישמחו אתכם: ( ולא רק עם התזונאית הקלינית נעם בכר חישבה אותם)

כרוב ממולא אחד מכיל:

80 קלוריות, 4 גרם חלבון, 13 גרם פחמימה, 2 גרם שומן, 4 גרם סיבים תזונתיים, 35 מק"ג ויטמין a

הצטרפו אלינו לקהילת "טבעונים עושים שרירים בפייסבוק" 

 

הדפס מתכון
כרוב מומלא טבעוני
כרוב ממולא טבעוני
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
זמן הכנה 20 דקות
זמן בישול 30 דקות
מנות
מנות
מרכיבים
לרוטב
זמן הכנה 20 דקות
זמן בישול 30 דקות
מנות
מנות
מרכיבים
לרוטב
כרוב ממולא טבעוני
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
הוראות
  1. מתחילים עם הכרוב
  2. בעזרת סכין גדול וחד חותכים את בסיס הכרוב ומוציאים את הלב שלו. אחר כך נשתיל לו לב חדש. לא לפחד ♥
  3. מכניסים את הכרוב למיקרו גם עם מעט מים למשך 10 דקות ניתן גם לבשל בתוך סיר עם מים רותחים. אבל עם המיקרו גל זה יותר פשוט
  4. מוציאים מהמיקרו ובעזרת הידיים מפרידים את העלים אחד מהשני. הם אמורים להיפרד אחד מהשני בקלות
  5. ממשיכים את המילוי:
  6. שופכים את פתיתי הסויה לקערה רחבה ומרטיבים את הפתיתים עם רבע עד חצי כוס מים
  7. מוסיפים את שאר רכיבי המילוי ומערבבים היטב
  8. מתחילים לגלגל את העלים
  9. לוקחים עלה אחד ומניחים על השיש כאשר החלק הקמור פונה אליך.
  10. חותכים החוצה את האידרה המרכזית של העלה (הגבעול)
  11. מניחים במרכז כל עלה כף מהמילוי
    כרוב ממולא טבעוני
  12. מניחים את חלק השמאלי של העלה על גבי החלק הימני
    כרוב ממולא טבעוני
  13. ומגלגלים את עלה הכרוב, מהחלק התחתון (שורש העלה) אל כלפי החלק העליון
  14. * לא לדאוג אם נקרע קצת העלה והמילוי מבצבץ החוצה. אפשר להשתמש בחתיכת עלה כדי לסתום את החור ולהמשיך לגלגל
  15. מניחים בסיר רחב
  16. מכינים את הרוטב
  17. מערבבים את רסק העגבניות עם 3 כוסות מים, פפריקה מתוקה והחריפה ויוצקים מעל הכרוב הממולא
  18. מבשלים על חום נמוך כחצי שעה ללא מכסה ומגישים
    כרוב ממולא טבעוני

Comments

comments

Written by חגי לפלר