מתכון, בקלי קלות, ללחם טחינה טבעוני, עם שעועית מש וכורכום שנפלא לארוחת ערב או לארוחת אחרי אימון.

לחם טחינה טבעוני, עם שעועית מש וכורכום

הכל התחיל בערב חמים של חודש דצמבר בעודי מנשנש פרוסה אחרונה ועבה של לחם כוסמת קלוי מעט עם פרוסות דקות של אבוקדו עסיסי (תוכלו למצוא את המתכון ללחם הכוסמת פה)

נוכחתי לדעת, שעוד לא השרתי כוסמת עבור כיכר לחם חדשה ולכן ניגשתי אל המטבח, אל מדף הצנצנות בו אני מאחסן את שלל הזרעים, הקטניות והאגוזים שלי. כהרף עין בעודי מגלל את הפיד באינסטגרם שפכתי כוס של כוסמת לקערה עמוקה ועליה 3 כוסות מים קרים.  כשבתי למטבח לאחר כמספר שעות, שמתי לב שלא היה מדובר בכוסמת כלל אלא, בשעועית מש.

" לא נורא, לא נורא" חשבתי לעצמי "נזרום עם הטעות" ונכין לחם משעועית מש וניראה מה ייצא.

בניסיון הראשון: שוד ושבר . לא לחם ולא נעליים מקסימום גרביים סרוחות

בניסיון השני: יש תקווה! אפשר לעשות איתה מאפים

בניסיון השלישי: ממזרתה השעועית המש הזו!

בניסיון הרביעי כבר אמרתי נואש

ובניסיון החמישי: הצלחה!

נכון !  חמש ניסיונות עד שהלחם טחינה הטבעוני הזה תפס צורה והתגבש לכדי מתכון שלם שאני יכול לפרסם אותו ולהיות שלם עמו .

הטחינה היא זו שתופסת את המסה של השעועית והכורכום מעניק צבע צהוב משגע

ערכים תזונתיים לפרוסת לחם: (מהכיכר יוצאות כ 20 פרוסות )

71 קלוריות, 3.8 גרם חלבון, 2 גרם סיבים תזונתיים, 3 גרם שומן, 1מ"ג ברזל

מיועצת התזונה ומדריכת הכושר נעם בכר:

  • שעועית מש (MUNG) מוכרת היטב מהמטבח האסייתי שם מופיעה במנות שונות החל מתבשילים ועד לקינוחים ומאפים. היא דומה בהרכבה התזונתי לאחיותיה ממשפחת הקטניות: המש עשירה בחלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים וברזל. מכאן, שגם לה ערך מוסף גדול בכל נושא בריאות הלב וכלי הדם.

פלוס גדול של המש הינו העובדה כי אין צורך להשרות אותה לילה שלם לפני הבישול כי היא מתרככת מהר. מהווה תחליף מצוין לחלבון אצל צמחונים וטבעונים.

טחינה – מקור נפלא לסידן ולברזל (אבל זה לא חדש) 

כורכום – תבלין לו מייחסים סגולות רפואיות רבות בעיקר במטבח הסיני וההודי. החומרים הפעילים בכורכום הינם הכורכומינואידים. אחת הסגולות העיקריות המיוחסות לכורכום היא היותו מפחית דלקת בגוף. למרות כי יכולותיו הרפואיות לא הוכחו ברפואה הקונבנציונאלית, הדברים הפוכים ברפואה האלטרנטיבית – מה שבטוח, הוא אינו מזיק J

 

הדפס מתכון
לחם טחינה טבעונית עם שעועית מש וכורכום
מתכון, בקלי קלות, ללחם טחינה טבעוני, עם שעועית מש וכורכום שנפלא לארוחת ערב או לארוחת אחרי אימון.
Votes: 0
דירוג: 0
You:
Rate this recipe!
זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול 90 דקות
זמן המתנה 8 שעות
מנות
פרוסות לחם
מרכיבים
זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול 90 דקות
זמן המתנה 8 שעות
מנות
פרוסות לחם
מרכיבים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
Rate this recipe!
הוראות
  1. שוטפים היטב את שעועית המש במסננת בהרבה מים
  2. בקערה עמוקה משרים את שעועית המש עם 3 כוסות המים לפחות 6 שעות. השעועית אמורה להתנפח מעט ולספוח את המים.
  3. בעזרת בלנדר, טוחנים היטב את השעועית, עם מי ההשריה, עד שמתקבלת עיסת שעועית אחידה ונוצר קצף מסביב. (העיסה אמורה להיות ללא גושים כלל של שעועית שלא נטחנה.) הוסיפו את הסוכר וערבבו היטב
  4. השאירו להתססה כ 8 שעות על השיש או במידה והחדר חם מאוד כ 12 שעות במקרר
  5. הוסיפו 6 כפות טחינה, חצי כפית שטוחה של כורכום, את המלח וערבבו היטב.
  6. העבירו את הבלילה לתבנית אינגליש קייק
  7. אפו על חום בינוני 170 מעלות כ שעה וחצי
  8. הוציאו וצננו היטב לפני שאתם פורסים
    לחם טחינה טבעוני עם מש וכורכום
הערות למתכון
  • תוספות אפשריות: אגוזים, זרעי דלעת או חמוציות לצבע ובריאות.
  • אפשר לדלג על שלב ההתפחה על ידי הוספה של חצי שקית של אבקת אפייה.

 

Comments

comments

Written by חגי לפלר