איזה כיף בימים האחרונים ללכת לסופר-מרקט ולראות מבין המדפים סוף סוף את התותים הכי יפים של העונה.

כמו בכל שנה, קצת לפני פסח ואחרי פורים המדפים מתמלאים בתותים נפלאים, מוצקים ומלאי טעם ואין ספק שזו שיא העונה שלהם. (הקצרצרה)

אני מאוד אוהב לאכול את התותים, אשר עשירים מאוד בויטמין C ובנוגדי חמצון (כמו בפירות יער)  בשייקים, סלטים, ככה סתם כנשנוש או במאפינס טבעונים עם קמח כוסמין מלא כדוגמת המתכון הזה.

המאפינס הטבעוניים האלו מושלמים בבוקר מפני שהם בעלי אינדקס גליקמי נמוך, מה שעוזר לתחושת שובע לאורך זמן ומתן אנרגיה לכל היום.

אפשר להחליף את התותים בכל פרי טרי אחר שאתם אוהבים כמו: משמשים, בבננות או תפוחים.

אם אתם לא מוצאים יוגורט סויה לא ממותק, אתם יכולים להכין לבד לפי המתכון שפרסמתי כאן בעבר

הצטרפו לקהילת "טבעונים עושים שרירים" בפייסבוק

מאפינס טבעונים עם תותים מקמח מלא

 

ערכים תזונתיים למאפין אחד, ללא (!) ציפוי השוקולד הלבן

135 קלוריות, 6 גרם חלבון, 6 גרם שומן, 4.5 גרם סיבים תזונתיים, 84 מ"ג סידן, 42 מ"ג ויטמין C, 2 מ"ג ברזל.

תוספת של כף אחת של ציפוי שוקולד לבן: 35 קלוריות

ניתחה (ונשנשה) התזונאית ומדריכת הכושר נעם בכר 

לעוד מתכונים מתוקים נפלאים 

מאפינס טבעונים מקמח מלא ותותים

 

 

 

הדפס מתכון
מאפינס טבעונים עם תותים מקמח מלא
מאפינס טבעונים עם תותים מקמח מלא ושוקולד לבן שמכינים בצ'יק צ'ק ומושלמים לארוחת בוקר ומספקים אנרגיה לכל היום.
מאפינס טבעונים עם תותים מקמח מלא
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול 15 דקות
זמן המתנה 30 דקות
מנות
מאפינס
מרכיבים
לבצק
זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול 15 דקות
זמן המתנה 30 דקות
מנות
מאפינס
מרכיבים
לבצק
מאפינס טבעונים עם תותים מקמח מלא
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
הוראות
  1. מתחילים עם הבצק
  2. מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים היבשים של הבצק: הקמח, שיבולת השועל, אבקת האפיה, סודה לשתיה והסוכר
  3. בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל המרכיבים הרטובים: חלב הסויה, המרגרינה, תמצית הווניל, מיץ הלימון והיוגורט. משאירים את התותים בצד בינתיים. (ולא לנשנש מהם!)
  4. שופכים את קערת הרטובים לקערה היבשים ומערבבים עד שכל הבצק נספג בנוזלים ומתקבל בצק דביק ואחיד. מוסיפים את התותים לתוך הבצק ומערבבים עד שכל התותים נטמעים היטב בבצק.
    מאפינס טבעונים מקמח מלא ותותים
  5. מניחים בצד כחצי שעה. (כדי לתת לכל הטעמים להיספג היטב בבצק)
  6. ממלאים תבנית שקעים בבצק של המאפינס
  7. אופים על חום בינוני (170 מעלות) כ 15 דקות ומצננים
  8. מכינים את הציפוי
  9. טוחנים במעבד מזון את התותים היטב
  10. ממיסים במיקרו-גל או בסיר מעל מים חמים את השוקולד החם
  11. מוסיפים כף אחת מתוך התותים הטחונים לשוקולד החם ומערבבים היטב.
  12. מוסיפים כף נוספת וממשיכים לערבב בחוזקה עד שהתותים נטמעים היטב בשוקולד ומתקבל שוקולד וורוד אחיד ללא גושים. אפשר לשחק עם גוון הצבע ע"י הוספה של כף נוספת של תותים טחונים לשוקולד. שימו לב שהשוקולד צריך להיות חם.
  13. מוזגים כף אחת על גבי המאפינס ומניחים להתקרר.
    מאפינס טבעונים מקמח מלא ותותים
  14. מקשים עם מעט אבקת סוכר ותותים לקישוט
הערות למתכון

השתמשתי ב2 כפות סוכר לכל המתכון. אפשר גם סוכרלוז או כל ממתיק אחר שאתם אוהבים.

אם אתם אוהבים את הבצק יותר מתוק והוסיפו עוד סוכר אך זכרו כל כף סוכר היא 50 קלוריות.

אפשר להחליף את התותים בכל פרי שאתם אוהבים כמו: מנגו, תפוחים, אגסים, או פירות יער.

Comments

comments

Written by חגי לפלר