מאז שהפכתי לטבעוני קמח החומוס הפך להיות דייר קבע אצלי במזווה.

כולכם בוודאי מכירים את חביתות החומוס שאפשר להכין מהקמח אבל דעו שאפשר גם להכין ממנו מגוון של מאפים נפלאים כמו מאפינס טבעוני שלוקח להכין 5 דקות.

אתם בוודאי שואלים את עצמכם מדוע קמח חומוס כל כך טוב.

אז מעט על הערכים התזונתיים שבו ומדוע הוא מעולה לעוסקים בספורט

קמח חומוס מכיל כמות גבוהה של חלבון כ 22 גרם ל 100 גרם קמח חומוס, הוא דל בשומן ועשיר בסיבים תזונתיים ואיננו מכיל גלוטן.

הוא יכול לשמש כמקור איכותי לפחמימה בעלת אינדקס גליקמי נמוך העוזר לאיזון רמות הסוכר בדם, לתחושת שובע ואנרגיה לאורך זמן.

וספורט? 

מומלץ לאכול מאפה מקמח חומוס כשעה וחצי עד שעתיים לפני אימון עצים וארוך (כמו ריצה ארוכה או אימון קרוספיט מטורף) כדי לספק לגוף את מלוא האנרגיה הדרושה לו או לחלופין כארוחת אחרי אימון כדי למלא את מאגרי הגליקוגן שהידלדלו אחרי האימון בשילוב עם חומצות אמינו הדרושות להתאוששות ריקמת השריר ובנייתו.

מבחינת ויטמנים מינרלים: קמח חומוס מכיל כמות גבוה של ברזל, סידן, אשלגן, חומצה פולית ומגנזיום.  מכיל כמות גבוה של ויטמינים מסוג: B, A

אני מאוד אוהב לאפות כמות גדולה של מאפינס טבעוני מהקמח הזה ולשמור אותו במקרר למספר ימים מראש.  (כל מה שדרוש זה חימום קצר בטוסטר או במיקרוגל והוא טעים לאכילה שוב)

הצטרפו אל הקהילה שלנו בפייסבוק

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

 

ערכים תזונתיים למאפינס טבעוני אחד: 

157 קלוריות, 16 גרם פחמימה

8 גרם חלבון

5 גרם שומן ( מתוכו 0.5 גרם שומן רווי)

3.5 גרם סיבים תזונתיים

1.5 מ"ג ברזל

53 מ"ג מגנזיום

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר

 

מאפינס טבעוני

אוי אתם חמדמדים

נשארתם עם עוד קמח חומוס? אולי תכינו פיצה? 

 

 

הדפס מתכון
מאפינס טבעוני
מאפינס טבעוני
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול 15 דקות
מנות
מאפינס
מרכיבים
זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול 15 דקות
מנות
מאפינס
מרכיבים
מאפינס טבעוני
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
הוראות
  1. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות)
  2. שופכים את קמח לקערה עמוקה ובעזרת מזלג מערבבים כדי לאוורר אותו (מסכן, היה דחוס באריזה )
  3. מוסיפים חצי מכמות השומשום ואת שאר הרכיבים היבשים (סודה לשתיה, אבקת האפיה, התבלינים היבשים, המלח והסוכר ) ומערבבים היטב עד שכל הרכיבים נטמעים זה בזה
  4. מוסיפים את כל שאר הרכיבים ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה יחסית נוזלית ודביקה מאוד.
  5. מעבירים למנג'טים של מאפינס ומפזרים את שאר כמות השומשום מלמעלה
  6. מכניסים לתנור ואופים כ 15- 20 דקות עד שהמאפינס משחימים קלות
  7. ניתן לשמור בהקפה או בקירור עד כשבוע. לפני ההגשה לחמם מספר דקות בטוסטר או במיקרוגל.

Comments

comments

Written by חגי לפלר