אם יש קטניה אחת שאני מאוד אוהב היא האפונה הירוקה.

בעיני, היא המלכה של כל הקטניות. מדוע אתם בטח שואלים

כל האמת  על האפונה 

מצד אחד היא עשירה מאוד בחלבון, סיבים תזונתיים, ויטמיני B וברזל

מצד שני היא דלה בקלוריות ובשומן. חומצת השומן הקיימת באפונה היא חומצת שומן נהדרת וחשובה מסוג אומגה 3.

האפונה מכילה סיבים תזונתיים ולכן מסייעת לאיזון רמות הסוכר בדם ולפעילות תקינה של מערכת העיכול

בנוסף, מכילה נוגדי חמצון מסוג פוליפנולים המסייעים בתהליכים אנטי דלקתיים.

מלכה או לא?

הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מרק אפונה טבעוני עם מנגולד וכוסברה בליווי שמנת קשיו

לגבי תהליך הבישול של האפונה: אין צורך להשרות את האפונה במים ואפשר להכין תבשילים, קציצות ומרקים מאפונה יבשה וגם מאפונה קפואה.

אני מאוד אוהב להכין מרק אפונה טבעוני, מפני שהוא קל הכנה, טעים מאוד, מזין ומאוד משביע.

אין חשש שהערכים התזונתיים באפונה יאבדו במהלך הבישול הארוך. גם המינרלים וגם הוויטמינים שבו עמידים לחום.

התזונאית הקלינית ומדריכת הכושר נעם בכר ניתחה את הערכים למתכון ומוסיפה שיכול להיות טעים גם קר.

ערך תזונתי למנת מרק

275 קלוריות, 23 גרם פחמימה, 14 גרם חלבון, 8 גרם שומן (מתוכו 1 גרם שומן רווי), 5 מ"ג ברזל, 130 מ"ג סידן, 15 גרם סיבים תזונתיים.

בתוספת כף שמנת עוד 20 קק"ל

 

עוד מתכון נפלא עם אפונה ירוקה – פסטה ברוקולי, בזיליקום, טופו ואפונה ירוקה

הדפס מתכון
מרק אפונה טבעוני
מרק אפונה טבעוני עם מנגולד וכוסברה בליווי שמנת קשיו
מרק אפונה טבעוני
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
זמן הכנה 15 דקות
זמן בישול 75 דקות
מנות
מנות
מרכיבים
שמנת קשיו
זמן הכנה 15 דקות
זמן בישול 75 דקות
מנות
מנות
מרכיבים
שמנת קשיו
מרק אפונה טבעוני
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
הוראות
  1. מטגנים את הבצל בסיר עמוק עד הזהבה במשך 4-5 דקות.
  2. מוסיפים שום, מנגולד, כוסברה ושורש פטרוזיליה וממשיכים לטגן במשך 2-3 דקות.
  3. מוסיפים את האפונה היבשה ואת המים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. אחרי הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה אחת.
  4. אם חסר מים והמרק מסמיך, אפשר להוסיף עוד נוזלים.
  5. לאחר כשעה, מוסיפים את האפונה הקפואה ומבשלים 15 דקות נוספות. מסירים מהכיריים.
  6. טועמים ואם צריך ממליחים. טוחנים היטב את המרק בעזרת בלנר מוט.
  7. מכינים את שמנת הקשיו - מסננים את הקשיו ממי ההשרייה ומעבירים למעבד מזון.
  8. מוסיפים חצי כוס מים, שן שום, מיץ מחצי לימון ומעט שמן זית וטוחנים במהירות גבוהה כמספר דקות עד שמתקבלת משחה אחידה.
  9. מגישים בקערת מרק עם כפית של שמנת קשיו. מעטרים בכוסברה קצוצה מלמעלה

Comments

comments

Written by חגי לפלר