מתכון לחומוס כמו במסעדות רק פחות שמן וקלוריות

אני באמת ובתמים לא יודע מדוע לא העליתי עד כה מתכון לחומוס לבלוג שלי.

נכון, פרסמתי לפני כמה חודשים מתכון חמוד וקל לחומוס סלק ב 5 דקות שאותו אתם יכולים למצוא כאן

אבל מעולם לא הקדשתי את הכבוד הראוי לחומוס קלאסי, כזה שמגישים במסעדות.

אולי מפני שרוב היום אני עסוק באימונים ובישולים ואיכשהו הצלחתי לפספס את המאכל האהוב עלי ביותר בעולם כולו ושאותו אני אוכל לפחות פעם בשבוע.

חלקכם אולי לא יודעים: יש לי שגרה של כמה שנים בה כל יום שישי, אחרי ריצה הבוקר המוקדמת, אני נוהג להכין חומוס טרי לכל המשפחה ואותו אנחנו זוללים בשישי בצהריים.

 

 

אני אוהב לנגב חומוס במיוחד אחרי ריצות ארוכות מאוד או אחרי אימונים קשים במיוחד.

מדוע? 

החלבון והפחמימות בחומוס עוזרים להתאוששות מן האימון כמו כן כמות הברזל והסידן המצויות בשפע בחומוס.

אני משלב עם החומוס פיתה מקמח מלא המעניקה לי חומצות אמינו, חומצה פולית וסיבים תזונתיים אשר יבטיחו תחושת שובע ארוכה ולאורך זמן.

כן, אני יודע מה אתם מצקצקים שם מתחת לשפם בחושך: קשה להכין לחומוס שייצא טעים כמו במסעדות

אז אל דאגה, אם תלכו צעד אחר צעד לפי המתכון לחומוס הזה, אני מבטיח לכם שייצא לכם חומוס טעים בדיוק כמו במסעדות רק פחות שמן ויותר זול.

__________________________________________________________________

אבל לפני שמתחילים: אוכלים אותו? 

אני ממליץ לאכול מנה של חומוס בשילוב חצי פיתה מקמח מלא כארוחת צהריים מזינה או כארוחת אחרי אימון.

אם בכל זאת חשקה נפשכם ולנגב חומוס לפני אימון איכלו אותו לפחות כשעתיים לפני שאתם יוצאים לאימון, מפני שכמות הסיבים והשומן עלולה להכביד על מערכת העיכול בזמן האימון.

____________________________________________________________________

 

ערכים תזונתיים נעם בכר תזונאית קלינית ומאמנת הכושר:

כל מנת חומוס: 80 גרם ( 3 כפות)  חומוס מכילה: 

270 קלוריות

17 גרם פחמימה

10 גרם חלבון

8 גרם שומן

1 מ"ג ברזל

20 מ"ג סידן

תוספת של פיתה אחת  מקמח מלא (100 גרם )

266 קלוריות

9.5 גרם חלבון

55 גרם פחמימות

2.6 גרם שומן

15 מ"ג סידן

 

מתכון לחומוס

יאללה מסיבה


הדפס מתכון
מתכון לחומוס
מתכון לחומוס
Votes: 3
דירוג: 4
You:
Rate this recipe!
זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול 40-120 דקות
זמן המתנה 8 שעות
מנות
מנות
זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול 40-120 דקות
זמן המתנה 8 שעות
מנות
מנות
מתכון לחומוס
Votes: 3
דירוג: 4
You:
Rate this recipe!
הוראות
  1. שופכים את גרגרי החומוס לקערה עמוקה ומוסיפים מים עד כיסוי
  2. משרים למשך לילה (לפחות 8 שעות)
  3. מסננים מהמים
  4. מעבירים לסיר ומוסיפים מים טריים קרים עד כיסוי
  5. מוסיפים כפית סודה לשתיה ומבשלים בין 40-120 דקות עד ריכוך
  6. משאירים חצי כוס ממי הבישול של החומוס בצד ומסננים מהשאר
  7. * אם רוצים, שמים בצד שתי כפות של גרגרי חומוס כדי לשלב על גבי צלחת החומוס לאחר מכן
  8. במעבד מזון טוחנים היטב את גרגרי החומוס עם מי הבישול שמן הזית, הכמון הטחינה השום והלימון לפחות כ 5 דקות
    מתכון לחומוס
  9. במידה וסמיך מאוד מוסיפים עוד ממי הבישול עד שמתקבל המרקם הרצוי
  10. מורחים 2-3 כפות לכל צלחת חומוס, מעטרים בגרגרי חומוס ובוזקים מעט פטרוזיליה קצוצה, מיץ לימון ומזלפים עם מעט מעט שמן זית

Comments

comments

Written by חגי לפלר