לכבוד החורף שהגיע סוף סוף (באמת הגיע הזמן) ניסחתי מתכון עם סייטן, המון ירקות שורש חורפיים והרבה הרבה יין אדום.

מנה מושלמת לארוחת ערב או לארוחת אחרי אימון

אחד המוצרים הטבעוניים הכי שינויים במחלוקת, אצלי במטבח, הוא הסייטן.

מצד אחד – חומר גלם שקל מאוד למצוא כמעט בכל סופרמרקט הוא מאוד נוח לעבוד אתו ומעל כל זה הוא מכיל כמות מאוד גבוה של חלבון איכותי מהיר עיכול דל בקלוריות (דומה לערכיו התזונתיים לעוף)

ולכן נפלא כארוחת אחרי אימון.

לדוגמא כל מנה של התבשיל הזה מכילה – 300 קלוריות, 33 גרם חלבון, 9 גרם שומן, 30 גרם פחמימה, 3.5 מ"ג ברזל

אבל מצד שני – הסייטן איננו סופג טעמים בצורה אופטימלית ושומר מאוד על טעם אופייני ובעיני, מעט שטוח וגם איננו מיועד לרגישים לגלוטן. (סייטן הוא גלוטן – חלבון החיטה)

המלצה שלי: לחתוך ולקצוץ לחתיכות כמה שיותר קטנות את הסייטן ולשדך אותו עם תבלינים בעלי טעם עז.

תבשיל החורף הזה מפנק במיוחד בערבי חורף קרירים ויש לו צבע אדום עמוק ומשגע הודות ליין האדום ולסלק אשר מתבשלים באיטיות יחד לכדי רוטב עמוק עשיר ומתקתק.

מדריכת הכושר ויועצת התזונה נעם בכר: 

סייטן, מקורו אי שם בסין, עשוי מחלבון החיטה (גלוטן), דומה במרקם ובטעם לבשר ולכן משמש כתחליף מצוין לאלה הנמנעים ממוצרים מהחי.
דל בקלוריות ועשיר בחלבון
(ערך 100 גרם סייטן = 120 קלוריות ו-25 גרם חלבון דומה לעוף – המכיל 165 קקל ו-30 גר חלבון ל100 גרם).
כמו כל הדגניים, בסייטן חסרה חומצת האמינו ליזין ולכן אינו חלבון מלא אולם בשילוב עם קטניה מכל סוג (עדשים, חומוס, שעועית) נקבל חלבון מלא במנה דלת קלוריות ושומן ומשביעה מאוד.
יש לציין, כי לא חייבים לאכול את הקטניה והדגן יחד באותה המנה, אלא מספיק לעשות זאת במהלך היום.
מתכון עם סייטן, ירקות שורש ו(הרבה) יין בבישול ארוך.

צריכים עוד מתכונים עם הרבה חלבון? 3 מנות – 30 גרם חלבון כל אחת 

הדפס מתכון
מתכון עם סייטן, ירקות שורש ו(הרבה) יין בבישול ארוך.
לכבוד החורף ניסחתי מתכון עם סייטן, המון ירקות שורש חורפיים והרבה הרבה יין אדום. מנה מושלמת לארוחת ערב או לארוחת אחרי אימון 
מתכון עם סייטן, ירקות שורש ו(הרבה) יין בבישול ארוך.
Votes: 0
דירוג: 0
You:
Rate this recipe!
זמן הכנה 1 שעה
מנות
מנות
מרכיבים
זמן הכנה 1 שעה
מנות
מנות
מרכיבים
מתכון עם סייטן, ירקות שורש ו(הרבה) יין בבישול ארוך.
Votes: 0
דירוג: 0
You:
Rate this recipe!
הוראות
  1. בסיר רחב ועמוק מחממים את השום ומטגנים את השום הכתוש עם פרוסות הסייטן כ 5 דקות. עד שהשום משחים מעט
  2. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן עד דקה שתיים
  3. מוסיפים את הסלק, תפוח אדמה ואת הגזר ומערבבים היטב עד שהתבלינים עוטפים את הירקות
  4. מוסיפים את שאר הרכיבים: היין ורוטב הסויה והסלרי ומביאים לרתיחה
    מתכון עם סייטן, ירקות שורש ו(הרבה) יין בבישול ארוך.
  5. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה כשעה
הערות למתכון

Comments

comments

Written by חגי לפלר