מחשבות על סלט תרד וויטמין C

אני מקווה שהצלחתם להביט החוצה מבעד לחלון של המשרד בימים האחרונים, כי עושה רושם שהאביב ממש כבר כאן והחורף, כך נדמה,  חלף.

נקודת התפר בין החורף לאביב היא העונה האהובה עלי ביותר. מפני אפשר למצוא בשווקים ועל מדפי הסופרמרקט שלל ירקות מטריפים שהם כרגע בשיא עונתם ובשיא טעמם.

בעונה הקצרצרה הזו אני אוהב במיוחד להתמקד בעלים הירוקים: בעלי המנגולד, רוקט, כרוב, בפטרוזיליה, בכוסברה, בתרד הטורקי והניו-זלינדי, עלי הסלרי, עלי הראשד, הבזיליקום ועוד ועוד ועוד.

מנגד, זו גם עיצומה של עונת פירות ההדר הנפלאה.

וואו אין כמו אשכולית אדומה בעולם הזה. פשוט פרי מטריף, יפה מבפנים וכמובן גם מבחוץ.

אני אוהב לשלב קצת מהעלים הירוקים, הטריים והפריכים עם פירות הדר חמצמצים (כמו אשכולית אדומה) גם כי השילוב הוא צבעוני, חגיגי ומעורר תאבון וגם מבחינה תזונתית ישנה תועלת:

עלי התרד מכילים כמות נאה של ברזל וכדי לייעל את ספיגת הברזל רצוי לאכול את התרד בשילוב עם ויטמין C הקיים בשפע, כפי שאתם בטח יודעים, בפירות ההדר.

אשכולית אדומה

הסלט שלפניכם הוא בעל קריצה אסייתית הודות לכוסברה, לפלפל החריף האדום ולרוטב על בסיס חמאת בוטנים ורוטב סויה. משהו בסגנון בנגקוק פינת תל-אביב.

אם אתם לא מתחברים לסגנון, אין שום בעיה להחליף את הכוסברה לפטרוזיליה ולתבל עם המון שום, לימון ו2 כפות שמן זית.

את הסלט הזה אני אוהב להגיש בעיקר בארוחות שישי ובארוחות חג, בגלל הצבעוניות המטריפה שלו וגם בגלל ערכיו התזונתיים אותם ניתחה התזונאית ומדריכת הכושר נעם בכר:

אז מה הם?

ערכים תזונתיים למנה אחת:

סלט עצמו: 140 קלוריות, 8 גרם פחמימה, 6.5 גרם חלבון, 8 גרם שומן (מתוכו 0.5 גרם שומן רווי), 6.5 גרם סיבים תזונתיים, 150 מ"ג סידן, 3 מ"ג ברזל,

רוטב לכל מנה:

170 קלוריות, 7 גרם פחמימה, 3 גרם חלבון, 12 גרם שומן (מתוכו 2 גרם שומן רווי),, 2.5 גרם אומגה 3

סלט תרד עם אשכולית ושומר

חגיגה של צבעוניות

נתקעתם עם מלא תרד, יש פה מתכון מושלם עבורכם – טופו אפוי עם תרד ובזיליקום 

 

הדפס מתכון
סלט תרד עם אשכולית אדומה, שומר וכוסברה
סלט תרד עם אשכולית אדומה ושומר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
Rate this recipe!
זמן הכנה 10 דקות
מנות
מנות
מרכיבים
לסלט
לרוטב
זמן הכנה 10 דקות
מנות
מנות
מרכיבים
לסלט
לרוטב
סלט תרד עם אשכולית אדומה ושומר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
Rate this recipe!
הוראות
  1. מערבבים את רכיבי הסלט בקערה גדולה
  2. מערבבים את מרכיבים הרוטב היטב עם כף מים לדילול
  3. יוצקים מעל הסלט, מערבבים היטב ומגישים

Comments

comments

Written by חגי לפלר