כבר תקופה ארוכה מתחשק שלי לאכול עוגת לימון טבעונית. 

עוגה בחושה, חמצמצה ורכה שמשתלבת נפלא עם קפה או תה.

אחת כזו שמורכבת ממצרכים שאפשר למצוא בכל סופר, שהמצרכים לא יקרים ולוקח להכין אותה 10 דקות.

 

אז אתם יודעים מה?

הכנתי כזו לעצמי (ולאורחים) והיא באמת גזלה ממני 10 דקות הכנה (מלבד זמן האפייה כמובן).

והחלק הכי כיף היה כאשר הגשתי אותה כולם עשו קולות של "היא טבעונית? היא טבעונית?". כן, היא עד כדי כך טובה.

המתכון הזה מכיל קמח כוסמין מלא שמעניק דחיסות ומעט כבדות בשל תכולת הסיבים הגבוהה. (שזה יתרון מפני שזה גורם לנו לתחושת שובע לאורך זמן ואף מאזן את רמות הסוכר בדם).

  • אם אתם מעוניינים בעוגה פחות דחוסה המירו כוס אחת של קמח כוסמין, בקמח לבן ותקבלו עוגה רכה עוד יותר.

אני לא משתמש בתחליפי סוכר כמו סוכר קוקוס, או סילאן מפני שהמשמעות המטבולית והבריאותית היא דומה ולכן במתכון הזה יש חצי כוס סוכר לבן.

אתם יכולים להשתמש. אני לא מאמין בזה בחשיבות של זה. סתם יקר בעיני.

החמיצות בעוגה נובעת מהלימון (כאילו דא?) וגם מהיוגורט שנותן חמיצות מרעננת ונפלאה. לא חובה אפשר להמיר בעוד חצי כוס חלב. אבל לא חבל?

דגש נוסף לגבי תוספת החומץ במתכון הוא איננו עבור תוספת הטעם. אנו משתמשים בחומץ עבור הראקציה עם סודה לשתייה אשר יוצרת אווריריות.

אפשר בקלות להחליף את מיץ הלימון במיץ תפוזים כדי לקבל עוגת תפוזים טבעונית מושלמת.

העוגה נחתכת ל8 פרוסות יפות של עוגה שכל אחת מכילה:

290 קלוריות  38 גרם פחמימה, 5 גרם חלבון, 12 גרם שומן (1.5 גרם שומן רווי), 6 גרם סיבים תזונתיים

טיפ ממני: חתכו את העוגה ל 16 פרוסות. עדיין תקבלו פרוסת עוגה יפה וחצי מהקלוריות.

חישבה את הערכים התזונאית הקלינית נעם בכר

עוגת לימון טבעונית

תראו איזה יפה היא

הכנתם את העוגה? ספרו לי איך יצא פה למטה בתגובות ובדף הקהילה שלי בפייסבוק

 

הדפס מתכון
עוגת לימון טבעונית
עוגת לימון טבעונית
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול 40 דקות
מנות
מנות
מרכיבים
זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול 40 דקות
מנות
מנות
מרכיבים
עוגת לימון טבעונית
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
הוראות
  1. משמנים תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה עם חור
  2. מחממים תנור לחום בינוני 170 מעלות
  3. בקערה עמוקה מערבבים היטב את כל מרכיבים היבשים של העוגה: הקמח, סודה לשתיה, אבקת האפייה, סוכר והמלח.
  4. בקערה נוספת מערבבים היטב את כל הרכיבים הרטובים: היוגורט, החלב, תמצית הוניל, השמן, מיץ הלימון והחומץ
  5. שופכים את תכולת הקערה עם המרכיבים הרטובים לקערה עם המרכיבים היבשים ומערבבים היטב עד קבלת עיסה אחידה וללא גושים. עדיף בעזרת מטרפה
  6. מעבירים לתבנית ואופים כ 40 דקות. העוגה מוכנה כאשר סכין הננעץ בעוגה ייצא יבש.
  7. מוציאים מהתבנית רק שהעוגה קרה לחלוטין. אחרת היא תתפרק
  8. מכינים את הציפוי
  9. ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו-גל או על גבי סיר עם מים רותחים
  10. מוסיפים כף שמן לשוקולד החם כדי להפוך אותו לנוזלי
  11. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב
  12. מזלפים את השוקולד הלבן על גבי העוגה ומעטרים עם גרידת לימון.
  13. נשמר עד שבוע במקרר

Comments

comments

Written by חגי לפלר