בואו נראה אתכם מנחשים מה הוא הדגן הנפוץ בעולם.

חיטה? נחשו שוב

אורז? אתם לא שם.

נו מנחשים?

התשובה הנכונה היא התירס. דגן שנפוץ מאוד במרכז ודרום אמריקה ובעיקר בארצות הברית שם נאכל במגוון צורות כבר מאות שנים.

ואצלנו נדמה שמרוב חיטה, קטניות ושלל מוצרי הסופר פוד שכחנו מעט את הדגן הנפלא הזה בעל הצבע הצהוב והטעם המתוק.

מדוע אני אוהב כל כך תירס? ומדוע פולנטה טבעונית היא כל כך טובה לנו

מלבד הטעם המתוק שלו ומגוון המאכלים שאפשר להכין איתו הוא חביב עלי בגלל ערכיו התזונתיים:

הוא מכיל בעיקר פחמימות 70 גרם ל100 גרם תירס, ולכן יכול להחליף את מנת הפחמימה בארוחה.

הוא גם מכיל כמות נאה של חומצה פולית, ויטמינים מסוג B, מינרלים חשובים כמו אשלגן, מגנזיום וברזל. הוא איננו מכיל גלוטן ולכן יכול להתאים לחולי צליאק.

לא סתם אמרו שאין כמו תירס חם.

אחד המוצרים האהובים עלי במיוחד ומיוצר מתירס הוא קמח התירס. (או קמח פולנטה)

מוצר בעל חיי מדף ארוכים יותר מתירס טרי ובעל אותם ערכים תזונתיים. (לעיתים בתוספת רבה של נתרן – שימו לב)

קמח התירס משתמשים לאפיית מאפים מתוקים או מלוחים, טאקו וטורטיות אצל המקסיקנים, הסמכת רטבים וכמובן גם הכנת פלונטה אצל האיטלקים וממליגה אצל הרומנים.

במתכון הזה אני אכין פולנטה טבעונית ללא שימוש בחמאה ובשמנת אלא בשמנת קשיו מפנקת וטעימה ללא שומן רווי כלל. מה שמאוד טוב לנו.

אני אוהב להגיש את הפולנטה על גבי מסבחת שעועית עם סלק שמעניקה למנה נראות צבעונית וחגיגית במיוחד וגם תוספת נאה של חלבון.


תודו שמהמם!

הגשתי את המנה היפה הזו בחג כמנה ראשונה ואף אחד לא הרגיש שאין מוצרי חלב בפלונטה.

כמה נקודות חשובות:

  1. חשוב מאוד לערבב את הסיר עם הנוזלים במקביל לשפיכה של קמח התירס לסיר וחשוב שזה יקרה בקצב איטי. לאט לאט עד שגרגרי התירס יתבשלו ויתמזגו בנוזלים.
  2.      נקודה נוספת חשוב להסיר את הסיר מהאש כאשר העיסה עדיין מעט נוזלית. היא תמשיך להתקשות גם לאחר שתוסר מהאש.
  3.      חשוב להגיש את כדורי הפלונטה כאשר הם חמים אחרת הם לא טעימים.
פולנטה טבעונית

כמו במסעדת יוקרה

ערכים תזונתיים למנה:

280 קלוריות, 10 גרם חלבון, 7 גרם שומן (מתוכם 1 גרם שומן רווי), 64 מ"ג נתרן, 6 מ"ג סיבים תזונתיים, 9 מק"ג חומצה פולית, 4 מ"ג מגנזיום, 321 מ"ג אשלגן,

 

הדפס מתכון
אופן ההכנה:
שמנת קשיו
פולנטה טבעונית
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
מנות
מנות
מרכיבים
שמנת קשיו
מנות
מנות
מרכיבים
שמנת קשיו
פולנטה טבעונית
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
הוראות
  1. מכינים מסבחת סלק ושעועית שופכים את מי ההשריה של השעועית ומעבירים אותה לסיר עמוק.
  2. מכסים במים מבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי עד שהשעועית מתרככת לחלוטין (אפשר לזרז הליכי בישול על ידי הוספה של חצי כפית סודה לשתיה).
  3. מסירים מהכיריים ושומרים כחצי כוס ממי הבישול בצד.
  4. מעבירים למעבד מזון את השעועית המבושלת, כוס מי הבישול, קוביות הסלק, חצי מכמות השום הכתוש, 2-3 כפות של שמן זית ומיץ מחצי לימון וטוחנים היטב עד שמתקבלת מסבחה וורודה ואחידה במרקם.
  5. מכינים שמנת קשיו
  6. מסננים את הקשיו ממי ההשרייה ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים חצי כוס מים, שן שום, מיץ מחצי לימון ומעט שמן זית וטוחנים במהירות גבוהה כמספר דקות עד שמתקבלת משחה אחידה.
  7. מכינים את כדורי הפולנטה
  8. מחממים בסיר עמוק 2 כוסות חלב סויה ומוסיפים 2-3 כפות של שמנת הקשיו, מחצית מהשום הכתוש ומיץ מחצי לימון ומביאים לרתיחה.
  9. שופכים את קמח התירס, לתוך הסיר באיטיות, תוך כדי ערבוב בעזרת כף עץ, עד שמתקבלת עיסה דביקה. אל תמהרו - התהליך אמור לקחת מספר דקות.
  10. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפרטורה שנוח לעבודה איתה בידיים.
  11. לאחר הצינון מתקבלת דייסת קמח תירס דביקה ודחוסה. מפוררים בעזרת הידיים את הדייסה שהתקשתה, ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג. מניחים על גבי מחבת חמה את כדורי הפלונטה, וצורבים מספר דקות מכל צד עד השחמה. אפשר עם מעט מאוד שמן זית.
  12. מגישים בכל צלחת 4 כדורי פולנטה חמים על גבי כף אחת של מסבחת סלק ושעועית בובס וכפית אחת שמנת קשיו.
    פולנטה טבעונית

Comments

comments

Written by חגי לפלר