מתכון פשוט וקל לפסטה טבעונית, מלאה בבזיליקום ריחני, ברוקולי, אפונה ירוקה וטופו.

פסטה טבעונית ברוטב של ברוקולי, בזיליקום, טופו ואפונה ירוקה

אני אוהב להכין את הפסטה הזו כאשר אני מארח חברים לארוחת צהריים, היא תמיד מוציאה מהם קולות הפתעה ותמיהה האם מנת הפסטה הזו באמת כל כך בריאה כמו שהיא טעימה?

אז אם תהיתם גם אתם, התשובה היא כן! גם טעימה וגם בריאה.

למה טעימה?

מפני שאין כמו שילוב של שמן זית טרי, עלי בזיליקום ריחניים, שום וירקות ירוקים כמו ברוקולי ואפונה ירוקה המשלבים בצורה נפלאה עם הטופו  לכדי קרם עשיר בטעמים.

למה בריאה?

במידה ונשתמש בפסטה מקמח מלא, נרוויח גם סיבים תזונתיים אשר יעכבו את מהירות פירוק הפחמימה, יתרמו לתחושת שובע לאורך זמן ויתרמו לתחושת אנרגיה

לאורך היום.

הרוטב מכיל כמות נאה של סידן הודות לטופו ולברוקולי וכמות נאה גם כן של חלבון, חומצות שומן איכותיות, סידן, ברזל ומגנזיום בקיצור חגיגה של ממש!

פסטה טבעונית, מלאה בבזיליקום ריחני, ברוקולי, אפונה ירוקה וטופו

ערכים תזונתיים לכל מנה: 

450 קלוריות, 60 גרם פחמימה, 20 גרם חלבון, 22 גרם שומן (1.5 גרם שומן רווי), 6 גרם סיבים תזונתיים, 180 מ"ג סידן, 4.5 מ"ג ברזל, 88 מג מגנזיום.

ייעוץ תזונתי מאת התזונאית ומדריכת הכושר נעם בכר

 

נשאר לכם עוד מלא בזיליקום וטופו? מה דעתכם על מתכון לטופו אפוי בתנור עם בזיליקום?

הדפס מתכון
פסטה טבעונית ברוטב של ברוקולי, בזיליקום, טופו ואפונה ירוקה
מתכון פשוט וקל לפסטה טבעונית, מלאה בבזיליקום ריחני, ברוקולי, אפונה ירוקה וטופו. 
פסטה טבעונית ברוטב של ברוקולי, בזיליקום, טופו ואפונה ירוקה
Votes: 2
דירוג: 4.5
You:
Rate this recipe!
מנות
מנות
מרכיבים
  • 300 גרם פסטה מלאה מנת פסטה מומלצת לאדם 150-200 גרם אחרי בישול
לרוטב
מנות
מנות
מרכיבים
  • 300 גרם פסטה מלאה מנת פסטה מומלצת לאדם 150-200 גרם אחרי בישול
לרוטב
פסטה טבעונית ברוטב של ברוקולי, בזיליקום, טופו ואפונה ירוקה
Votes: 2
דירוג: 4.5
You:
Rate this recipe!
הוראות
  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן
  2. חולטים את הברוקולי במים רותחים כ 3-4 דקות. מסננים ומעבירים לקערה.
  3. חולטים את האפונה הירוקה במים רותחים כ 1-2 דקות ומעבירים לקערה.
  4. מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים ומעבירים לקערה.
    מתכון פשוט וקל הכנה לפסטה טבעונית, מלאה בבזיליקום ריחני, ברוקולי, אפונה ירוקה וטופו אשר תגרום לכם לתחושת שובע ואנרגיה לאורך זמן.
  5. מוסיפים את שאר רכיבי הרוטב לקערה וטוחנים היטב בעזרת מעבד מזון עד שמתקבל רוטב סמיך
  6. במידה והרוטב סמיך מדי אפשר להוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה (כרבע כוס ) ולערבב היטב
  7. מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים
  8. מגישים חם
הערות למתכון

אופציות לשדרוג:

  • פיזור של כפית (3 גרם) שקדים טחונים במקום גבינת פרמז'ן על גבי המנה - תוספת של 20 קלוריות וגרם שומן
  • לגרסה מושחתת יותר הוסיפו לתהליך הכנת הרוטב חצי כוס (70 גרם) של אגוזי קשיו אשר הושרו במים לפחות 3 שעות - תוספת של 200 קלוריות, 11 גרם שומן למנה אחת.
  • תוספת של טעם גבינתי הוסיפו כף אחת (50 גרם) של שמרי בירה - תוספת של 90 קלוריות, 12 גרם חלבון, 8.5 גרם פחמימה וגרם וחצי שומן למנה אחת.

Comments

comments

Written by חגי לפלר